Är kvotering rätt?

Ja, igår var det internationella kvinnodagen och här kommer lite tankar från min sida.

Jag vill börja med att säga att jag absolut är för jämställdhet, dock har jag ganska många invändningar mot detta med en dag dedikerad för kvinnor. Varför? Vad är det för fel på övriga 364 dagar? Är dessa för oss män då? Hur jämställt är det i så fall?
Nej, jag anser att alla årets dagar är lika mycket värda för både män och kvinnor! Jag är för övrigt lika mycket mot alla hjärtans dag, ett kommersiellt påhitt för att tjäna mer pengar. Kärleken ska väl visas alla dagar, behövs det då en specifik dag för detta? Nej, jag tycker inte det!

Simon(skönt väder idag förövrigt)

Sen det ständiga tjatet om att kvotera in kvinnor på ledande positioner och i styrelser, hur kan man anse att det är jämställt? Jag menar inte att kvinnor inte ska sitta på en sådan post, jag menar bara att kvotering är fel.
Jag tycker att man oavsett kön ska förtjäna att jobba med det man gör!
Om mannen har bättre kvalifikationer för en tjänst än vad kvinnan har så hoppas jag att man väljer mannen! Likaväl om det är kvinnan som är bäst kvalificerad så hoppas jag man väljer kvinnan! Men att kvotera in kvinnor bara för att det ska bli jämställt, nej det blir ju bara diskriminerande mot dem med bättre kvalifikationer!
Jag kan bara se till mig själv, jag skulle aldrig vilja få ett jobb framför någon med bättre kvalifikationer p.g.a. av mitt kön eller liknande, jag vill förtjäna min tjänst!
Vi kan jämföra med fotboll eller idrott över huvud taget. Tänk dig att vi skulle tvinga varje lag att ha, låt säga 5 juniorer i starelvan. Att dessa lag då var tvingade att åsidosätta bättre spelare för att få plats med juniorer, det skulle bli ramaskri! Nu finns ju detta förvisso redan inom speedwayen och jag tycker det är helt sjuk, det är elitidrott vi pratar om, likväl som att det är företagsledningar vi pratar om. Och då ska bästa spelarna, förarna, arbetarna vara med, oavsett om man är kille eller tjej, junior eller senior, svensk eller utländsk, man ska förtjäna sin plats!
Jag vill se den med bäst kvalifikation för en tjänst i just den tjänsten, kvinna som man, gammal eller ung, född svensk eller invandrare spelar ingen roll!
Det är jämställdhet för mig!

Jag tycker faktiskt att många (inte alla, men många) feminister idag säger sig slåss för jämställdhet, men i själva verket vill man vända på steken helt och hållet, all makt åt kvinnor! Blir det då jämstället? Nej, då blir det ju snedfördelat åt andra hållet. Och vad händer då? Kommer det införas en nationell dag för männen då? Nej, jag tror inte det.
Återigen, jag vill ha ett jämställt Sverige där kvalifikation går före kön, oavsett kön. Om det innebär 100% kvinnor i en styrelse, 100% män eller 50-50 spelar mig ingen roll, så länge varje person i en styrelse är kvalificerad för sin tjänst och inte inkvoterad p.g.a. kön!
Och självklart ska samma arbete ge samma inkomst, och där har vi en bra bit kvar! Bråka där istället för det är en mycket mer relevant fråga!

Ni kanske inte alls håller med mig, men detta är mina tankar kring ämnet!
Hoppas ni får en fin kommande vecka!

Sov gott! //Simon

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s