Operation done…

När jag i beskrivningen av bloggen nämnde att jag säkert kommer nämna min tidigare och nuvarande sjukdom var det absolut inte detta jag tänkte på! Mer om det kommer säkert senare…

Nu är alla fall blindtarmen borttagen via en titthålsoperation! På ett sätt skönt att smärtan är borta men å andra sidan så mycket annan smärta istället.. Smärta i ärren, hela överkroppen känns helt mörbultad!! Vad gör dem egentligen med en när man är sövd!? En av de första frågorna jag fick i morse var, ”har du någon smärta i axeln?” Som sagt, man funderar vad dom händer när man är sövd! :)

20140311-223952.jpg
3 små håll och ganska svullen…

Känns nästa pinsamt med så små ärr jämfört med mina gamla varianter på arm och benen! :)

Jag är alla fall hemma nu vilket är skönt, jag blir dock ganska rädd för hur svensk sjukvård har blivit! Kort bakgrund till min oro.
Jag har alltså inte ätit mat sedan 18:00 i söndags, fastar hela måndagen, vid 20:00 måndag kommer kirurgen in och säger att det närmar sig, hon berättar också att jag troligen blir kvar till onsdag morgon då operationen nu blir på kvällen/natten.
Blir opererad ca 21:30 måndag kväll. Vaknar efter narkosen vid ca 02:00, sover sådär bra några timmar och blir väckt vid 06:00 för att se hur jag mår (tack). Somnar om till 08:00 och får lite frukost. Försöker stiga upp och gå lite, blir yr, illamående och kallsvettig, får lägga mig igen.
Ronden kommer och läkaren talar om att operationen gått bra och att jag får åka hem så snart jag har ätit och kissat (så dom vet att det fungerar), sen behöver dem sängen för nästa patient!? Jag somnar en stund igen, vid 11:00 plockar dom alla nålar och ber mig klä på mig mina egna kläder, vid 12:00 får jag lunch och vid 12:30 säger dem att jag får ta mina saker och sätta mig i dagrummet, min säng behövs till nästa patient… (Skulle jag inte va kvar till onsdag morgon?)
Jag sätter mig i dagrummet och väntar på att någon ska komma och titta till mig, prata om att skriva ut mig etc men inget händer. En timme senare, ca 13:30, börjar jag få ont och mår illa igen, kallsvettas. Jag går då och söker upp en sköterska för att se vad som händer, om det är normalt etc och får då svaret. Du är ju redan utskriven, vi trodde du satt och väntade på skjuts!!? Men du kan få en alvedon om du vill?
Det hela slutade med att jag tillbringade 4 timmar i en för kort och för smal soffa i ett dagrum med läkare som kom och bedyrade att dom absolut inte slänger ut någon och absolut inte tvingar någon att åka hem som inte mår bra. Om jag inte blev bättre skulle dom självklart skriva in mig igen! Hmmmm….

Jag hade före operationen förberett mig på att få tjata mig hem under kvällen för att slippa ligga där en natt till. Jag var INTE förberedd på att bli utslängd från avdelningen ca 12 timmar efter att jag vaknat ur narkosen och behöva bråka för att få vara kvar tills att JAG kände mig någorlunda stabil!
Är detta hur patienter blir behandlade i Sverige idag blir jag mörkrädd…

Om en timme fyller jag år, grattis på födelsedagen Simon!!

20140311-230949.jpg

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s