bisittare till speedwaysändningar?

Igår drog speedwaysäsongen igång på allvar genom Speedway Best Pairs Cup från Torun, Polen och det sändes på eurosport. Ni som satt och kollade uppmärksammade säkerligen en hel del brister i kommenteringen, på twitter var det ganska stark kritik mellan varven och jag instämmer till stor del. Till kommentatorns försvar måste jag säga 2 saker:

  1. Det är inte lätt att säga rätt saker när även grafiken är felaktig
  2. Kommentera speedway ensam kan inte vara lätt då det är ganska mycket som händer och intensivt, dessutom förarbyten och hålla koll på heatscheman etc.

D2013-09-08 11.14.13ärför slog det mig  – jag kan faktiskt ganska mycket om speedway och dessutom jobbade jag u med Antonio förra året så jag skulle kanske erbjuda mig att vara bisittare? Hålla koll på ett körschema kan jag, även under stress (ni ska veta hur det kan vara under ett GP) och jag är ganska bra på att hålla koll på poäng, räkna etc. Jag kan reglerna relativt bra och är över lag ganska insatt i sporten. Dessutom är jag ju som ni vet statistik-nörd :)

I samma veva som tanken slog mig skrev jag något liknande på twitter och facebook och fick några ”gilla” så jag drog ett långskott och skrev samma sak till eurosports twitterkonto och fick ett svar att jag borde maila eurosport och fick en adress. Nu ikväll har jag då formulerat ett mail till eurosport, jag skrev ner mina tankar kring deras speedwaysändningar och erbjöd mina kunskaper.

Nu återstår att se OM dom svarar och VAD dom i så fall svarar! :)

Roligt igår var att se Antonio tillbaka med den fart som han normalt sett har när han kör, han visade att han hänger på världens bästa förare och absolut skulle ha fått behålla sin plats i GP-serien till i år. Jag tror att BSI ångrar sig lite i efterhand när man trots ex antal återbud ändå inte erbjöd Anton en plats. Nu får vi istället njuta av att se honom i best pairs och förhoppningsvis även i em-serien, som även den sänds i eurosport. Om jag inte är helt felinformerad är även eurosport huvudsponsor till em-serien.

Sverige blev 4:a igår och missade semi-final med minsta möjliga marginal då man slutade på samma poäng som 3:an med åkte dit på inbördes möten. 3:an som var Australien gick förövrigt och vann både semi-final och final och leder därmed SBPC efter omgång 1 av 3, med Danmark som 2:a och Polen som 3:a.

 

Sweet dreams people! // Simon

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s