Är det sant? Händer detta!?

Igår var en svart dag i svensk fotboll vilket jag skrev om igår, läs inlägget här

Jag trodde inte jag skulle behöva skriva mer i ämnet. Jag trodde att dagens HÖGRISK-MATCH mellan AIK och IFK Göteborg på Friends Arena skulle bli en lugn tillställning, kanske inte på planen men på läktaren. Jag trodde det eftersom…

…dessa två klubbar, kanske de 2 största rivalerna mot Djurgården och även varandra, började matchen med en tyst minut.
…spelare ledare och domare bär svarta sorgeband.
…man i AIKs klack har banderoller med texten ”Sorgen har inga färger. Vila i frid Stefan”.
…jag hade läst följande artikel på aftonbladet

aik4foto från C-more och lånat från Aftonbladet

Men så fel jag hade, jag kunde faktiskt inte ha mer fel!

Idag visar några ”supportrar” upp sig från sin bästa sida på Friends Arena (läs om det här). Man tänder bengaler och någon eller några rusar in på planen. Hur kan någon människa ens komma på den tanken? Inte ens en ”vanlig dag” kan jag förstå det, och ännu mindre idag, dagen efter Fotbollssveriges svartaste dag!

Att kalla dessa för supportrar är bara fel, sabotörer känns bättre. Fast det sker idag, efter det som hände igår, efter det jag redan nämnt ovan, då är sabotörer ett alldeles för snällt ord! Inte ens idioter känns rätt. Dessa människor visar bara att det känns lönlöst, det känns som att det inte finns något vi kan göra för att hindra dessa huliganer från att förstöra för alla andra. Jag vet inte ens om ett 10-årigt fängelsestraff skulle avskräcka dessa människor från att fortsätta!?

Sen funderar jag, Friends Arena, högrisk-match, allsvensk premiär… HUR KAN MAN ENS FÅ IN BENGALER PÅ ARENAN!? Borde det inte varit muddring, metalldetektorer etc etc vid varje entré idag!? Eller utgick man från en lugn tillställning och sänkte säkerheten? Var man lika naiva som jag och trodde att det skulle bli lugnt på grund av gårdagens händelse?

Egentligen skiter jag i vilket! Sveriges modernaste arena och en högrisk-match ska ha Sveriges i särklass högsta säkerhet! Oavsett vad man tror, oavsett vad som hänt, oavsett vad som sagts!

Det räcker nu!!

2 reaktioner på ”Är det sant? Händer detta!?

  1. Pingback: vårt rättsväsende mår inte bra | Simon Nyman

  2. Pingback: Vi är alla apor | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s