Svemo vs Fredrik

Förra veckan gav jag min syn på soppan kring Fredrik Lindgren och Svemo. Följande är saxat ur mitt tidigare inlägg med rubriken ”vilket Speedway GP” där jag skrev:

Det har även varit en hel del diskussioner om Fredrik Lindgren senaste dagarna. Jag vill börja med att säga att jag tycker han är en bra kille och trevlig att prata med när man träffar honom. Dock tycker jag det han håller på med just nu blir lite barnsligt. Na.se publicerade igår en artikel där Fredrik ”pratar ut” om varför han bojkottar landslaget. Han kan inte jobba ihop med Anders Fröjd.

Svemo kontrar med att stänga av honom i årets EM-kval och VM-kval. Utan att veta vad orsaken egentligen är tycker jag det blir lite dagisnivå från båda parter och det drabbar tyvärr Fredrik hårdast då jag tror många tappar respekten för honom! Jag har hört kommentarer som ”svemo gör rätt” ”den gnällungen är inte värd någon kvalplats alla fall” ”ge kvalplatserna till dem som vill representera sitt land” etc. Jag anser snarare att individuella mästerskap inte har något med landslaget att göra och tycker det är barnsligt från svemos sida. Som sagt, dagisnivå från båda parter!

Med tanke på konsekvenserna som nu har blivit tror jag det är bäst om Fredrik lägger korten på bordet! Talar om varför han inte i sin vildaste fantasi kan tänka sig att köra för Anders Fröjd, det kanske är något som hade varit bra om det kom fram? Man skulle kanske förstå Fredrik bättre då och kanske till och med stötta honom i sitt beslut i stället för att han, som nu, målas ut till en ”crybaby”.”

Idag gick Svemo ett steg längre, ett steg för långt i mitt tycke! Nu är det dock upp till Fredrik, som i mitt tycke nu endast har två val!

1. Be om ursäkt till Svemo för sina negativa uttalanden.

2. Sätt hårt mot hårt och i detalj förklara vad det är Svemo gör som är så vidrigt genom att tillsätta Anders Fröjd som förbundskapten. Förklara för Svemo varför han inte kan jobba med Anders Fröjd.

Jag kan inte i min vildaste fantasi se att punkt 1 kommer hända, således ser jag alternativ 2 som det ända möjliga!

Svemo är ett förbund som (precis som alla andra idrottsförbund) älskar att visa sin makt! Nu har man använt i stort sett alla sina medel och jag tror att utan aktion från Fredrik nu kommer man även stoppa honom från nästa GP. Jag säger inte att det är rätt, men jag är rädd för att Svemo kommer fortsätta visa sin makt tills dess att Fredrik agerar!

Självklart förväntar sig Svemo en ursäkt från Fredrik. Jag tror dock sanningen, och då HELA sanningen är det bästa Fredrik kan gå ut och säga nu!

Svemo 2 – Fredrik 0 (tyvärr)

En reaktion på ”Svemo vs Fredrik

  1. Pingback: Lindgren-Gate | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s