Lindgren-Gate

Ytterligare en dryg vecka har nu gått sedan jag senast skrev i ämnet ”Lindgren-Gate”, en vecka där jag efter ett par dagar släppte ämnet helt. Nu har dock nya saker hänt och jag känner att jag vill skriva ett par rader i ämnet igen. Vill ni läsa mer om det jag senast skrev senast hittar ni det här.

Jag skrev då bland annat att jag ansåg att Fredriks enda alternativ nu var att sätta hårt mot hårt och i detalj förklara vad det är Svemo gör som är så vidrigt genom att tillsätta Anders Fröjd som förbundskapten. Att han borde förklara för Svemo (förtydligande för er som konstant hävdar att jag bara är nyfiken) varför han inte kan jobba med Anders Fröjd.

Bara inom ett par dagar efter att nyheten om avstängning släpptes gick parterna ut och pratade om ett försoningsmöte. Om man han dit eller ej vet jag dock inte, det jag vet är att media, jurister etc. började upplysa svemo om att deras beslut mot Fredrik är olagligt, att det strider mot RF och så vidare. Och idag släpptes alltså nyheten att svemo häver Lindgrens startförbud, man inser alltså att det man gjort inte är OK att göra. Följande länk ger mig dock inga större klarheter mer än att Fredriks indragna starttillstånd just nu är återgivet. följande är saxat ur länkad artikel från SVT sport:

”– Vi begick ett formfel. Beslutet borde ha tagits av disciplinnämnden och vi känner nu att det är rätt att ta bort det och börja om, säger Svenska motorcykel- och snöskoterförbundets generalsekretare Per Westling till SVT Sport.

I stället för disciplinnämnden tog nu speedwaybaserna Jon Lindberg och Tony Olsson beslutet att stänga av Lindgren efter att Lindgren kritiserat landslagsledningen rejält.”
(
jag är medveten om att generalsekreterare saknar ett par bokstäver men det är ett citat och jag vill ej ändra i SVT sports text)

Nu funderar jag så är. Vad hade gjort beslutet OK om det tagits av disciplinnämnden? På vilket sätt tänker Svemo nu ”börja om”? Ska man börja på ny kula med Lindgren och försöka vara ”vänner”? Eller ska man flytta frågan till disciplinnämnden för att sedan dela ut ett nytt straff? Ja, det ända jag tror vi kan konstatera är att vi inte läst sista nyheten i ”Lindgren-Gate” än.

Vad hittar Svemo på här näst? 

Själv hoppas jag bara att all negativ publicitet kring sporten ska upphöra och att vi istället kan hjälpas åt att lyfta vår sport till en bredare public! Att nå boomen som var i Speedway-Sverige vid millennieskiftet är troligen svårt, om inte omöjligt,  men jag ser gärna att vi siktar mot dessa publiksiffror igen!

Kommer Antonio Lindbäck bli den tronföljare till Tony Rickardsson som han utsågs till för 10-12 år sedan? Titta tillbaka, vad gjorde vi bra då som vi inte gör nu, förutom att vi då hade Tony? Hur kan vi få tillbaka publiken? Jag kommer ALDRIG glömma SM-finalen i Brovallen mellan Masarna och Rospiggarna med över 12 000 på läktarna, det var trångt redan vid kl 15:00! Kommer vi någonsin få uppleva något liknande?

Det är frågor JAG anser är betydligt viktigare att det förs diskussioner kring! Hoppas vi kan nå den debatten framöver!

Tack för att ni läst! // Simon Nyman

 

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s