Ny krönikör på Speedway24

Nya saker händer här på speedway24. Från och med nu kommer du inte bara hitta alla viktiga nyheter och resultat hos oss, du kommer nu även kunna läsa intressanta krönikor ungefär en gång i veckan. Krönikor som kommer handla om allt mellan himmel och jord med Speedway som gemensam nämnare. Det kan komma att handla om senaste veckans matcher, kommande tävlingar, aktuella händelser eller bara andra intressanta tankar i ämnet speedway. Vi på speedway24 är glada att hälsa Simon välkommen in i vårt team som krönikör. Nedan presenterar han sig själv lite närmare och passar på att delge sina tankar inför kvällens Speedway GP.

 

– Roffe här på speedway24 hörde av sig till mig för ca en vecka sedan med en förfrågan om att bli krönikör. Jag måste erkänna att min första tanke var ”han måste ha skickat till fel person, inte kan väl jag, neej”, men sedan funderade jag lite mer. Jag insåg att det måste finnas en anledning till att han frågar, jag läste hans mail en gång till och bland annat skrev han så här: Det är alltid kul med personer som vågar sticka ut hakan och stå för sina åsikter, precis som du gör.  Du har en hel del sunda och intressanta åsikter, även om vi inte är överens om allt.” Han har alltså läst det jag skriver i min blogg där jag skrivit i fler olika ämnen men bland annat speedway, han prickade samtidigt in hela mitt mål med att skriva. Jag vill beröra, ibland sticka ut hakan, skapa debatter. Jag står för det jag skriver, vad jag tycker och tänker, samtidigt som jag aldrig tvekar på att erkänna att jag haft fel i sak om fakta motbevisar mig. Nu vet ni lite mer om HUR jag kommer att skriva, nu ska jag försöka berätta lite kort om vem jag är.

Jag heter Simon Nyman och jag är född och uppvuxen i det tidigare speedwaymeckat, Avesta. Jag hade från början absolut inget motorsportsintresse över huvud taget, men jag minns att det såddes ett lite frö när min pappa tog med mig till brovallen (minns inte när) för att titta på Par-SM, Tony skulle komma ”hem” och visa upp sig på sin moderklubbs bana. Sedan gick Masarna upp i elitserien och alla (känns inte ens som en underdrift) i Avesta blev speedwayintresserade. För er som inte bodde i Avesta då måste jag berätta för att ni ska förstå, till och med butiker i stan stängde tidigare när det var hemmamatcher, var man inte på banan kl 17:00 riskerade man att inte ens hinna parkera och komma till banan innan matchstart 19:00. Köerna var enorma, parkeringen räckte inte till, bilar stod längs vägen flera kilometer från banan, inför VARJE hemmamatch! Där startade mitt speedwayintresse på riktigt!

I takt med att många i Avesta sedan tröttnade på sporten, nyhetens behag svalnade, speedway var inte ”nytt och häftigt” längre, då växte mitt intresse. Jag har följt sporten på nära håll sedan dess, oftast på plats och nästan lika ofta från depån. I somras jobbade jag sedan som manager i team Lindbäck Racing vilket är den senaste och givetvis också den största rollen jag haft inom speedwayen. Och nu ska jag alltså vara speedwaykrönikör här på speedway24, något för mig helt nytt! Jag ser fram mot det hela med lite av en skräckblandad förtjusning men framförallt ska det bli väldigt roligt!

Så, vi hoppar snabbt över till mina tankar inför kvällens GP. Förra GP:t i Auckland bjöd ju som bekant på några skrällar, givetvis syftar jag på Smolinski men jag ser faktiskt också Fredriks 4:e plats som en skräll. Jag tror dock inte vi får se lika stora skrällar i kväll i Bydgoszcz. Av förra årets final är både Emil och Gollob (Kungen av Bydgoszcz) borta från årets GP säsong. De övriga två i förra årets final, Woffinden och Zagar känns inte fullt så starka i år. Överlägset lägst odds enligt svenska spel har Ward och ser man till hans 15 poäng i comebacken efter skadan i Polen i söndags är detta helt korrekt. Dock tycker jag Darcy alltid gör en eller ett par missar/tävling och det fungerar inte i ett GP. Nog tror jag han kommer vinna ett eller kanske fler GP:n i år, dock tror jag inte säsongens första seger kommer här.
Nicki känns däremot som ett av de bättre tipsen som segrare om man vill spela då jag tycker 7ggr pengarna är för högt på honom. Förra årets GP i Bydgoszcz visade på 4 jämna startbanor vilken givetvis gynnar en förare som Nicki som är överlägset bäst i världen från tejp till första böj, han har dessutom kört riktigt bra hela säsongen.
Vidare tror jag Hampel är revanschsugen och vill visat att han kan bättre än de 8p han tog i första GP:t, dock verkar han ha strulat en del med materialet i år, inte riktigt hittat rätt i sina set-ups men fixar han det i Bydgoszcz ikväll kan han nå en final.
Holder smyger sig närmare och närmare sin höga kapacitet, kör jämnt och bra, mycket mer med huvudet än sin ”turbo-twin” bror Ward, luktar mini-skräll och final för Holder.
Jag tycker också Iversen visar betydligt bättre form än de 6 poäng han tog i Auckland, jag chansar in honom i en final också och då skulle finalen ikväll i så fall se ut som följer:

1. Nicki Pedersen
2. Chris Holder
3. Niels-Kristian Iversen
4. Jaroslaw Hampel

Greg Hancook är svår att inte ha med, han brukar alltid lyckas skramla ihop sina poäng och ta sig till semi och där kan ju allt hända, därför var han min största negativa skräll förra GP:t när han inledde med 3 raka 0:or, jag tror inte han upprepar den ”bedriften” igen.
Svenskarna lär jag också nämna lite kort. Jag vidhåller att Fredriks fjärdeplats i Auckland var en skräll, dock körde han väldigt bra då. Nu har han nog kört lite mindre än många av konkurrenterna sedan dess och när världstoppen ska slåss bredvid varandra behöver man race-känslan fräsch. Vad gäller ”AJ” känns det som han har en bit kvar innan han åter har något med toppen att göra. En svensk i semi ikväll så ska vi vara nöjda och om någon av dem fixar en semi-final skulle det vara Fredrik, men jag tror det kan bli svårt! Självklart många förare jag inte nämnt men inte häller glömt, men så här kommer det nog se ut om jag skriver upp fler GP:n under säsongen, 6-10 förare som jag går in på lite mer.

Det om mina tankar kring kvällens GP. I Auckland hade jag inte många rätt vilket ni som läser min blogg vet! Hur det går den här gången vet vi fram mot 22-tiden ikväll! Ser fram emot kvällens GP med en förhoppning om en racing i närheten av det underbara vi bjöds på från Auckland!

Tack för ordet och hoppas ni kommer gilla mina krönikor framöver!

Med Vänlig Hälsning,
Simon Nyman

En reaktion på ”Ny krönikör på Speedway24

  1. Pingback: Nyheten är officiell! | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s