glutenfri pizza!

Min syster, Paulina, har varit här i slutet av veckan innan hon åkte vidare idag. För att göra lite fredagsmys med Paulina och Charlie igår så provade vi ett recept på glutenfri pizza som jag såg på twitter, tror det var Kristin Kaspersen som hade delat det!

Anledningen till att jag testade det var BARA för att det var glutenfritt utan att innehålla en massa glutenfria mjöler, mjöler som jag tycker är ganska så konstgjorda med en hel del olika saker iblandat i sig! Dessutom tycker jag att det är svårt att få till en glutenfri deg som inte blir torr och tråkig att äta!

Receptet var enklast möjliga:

 • 2 1/2 dl riven blomkol
 • 2 1/2 dl riven ost
 • 4 ägg

Blandas ihop till en smet, hälls ut över ett bakplåtspapper på en plåt. In i ugnen på 180 grader i ca 10 minuter. Jag kan tycka att den möjligen blev lite för mycket äggstanningskänsla över det, nästa gång ska jag testa med mer blomkol och ost!

Ta sedan ut pizzabotten ur ugnen. Lägg på ingredienserna du vill ha, i mitt fall en klassisk Capriciosa med tomatsås i botten (gjord på finkrossade tomater, 2st pressade vitlöksklyftor, salt och peppar), skinka, färska champinjoner och riven ost på toppen. Sedan in i ugnen igen i 15-20 minuter och fortfarande 180 grader. Klart och supergott enligt oss alla 3!

IMG_1323

Må väl // Simon Nyman

 

Har du testat det och gillar det eller bara känner någon som är glutenallergisk, dela gärna vidare! Fungerar utan tvekan som LCHF också! Dela knapparna finns som vanligt här nedan! - Sharing is Caring

2 reaktioner på ”glutenfri pizza!

 1. Får väl prova det nån gång, hehe. Har just köpt en mikro med crisp-platta, på vilket vi gjort pizza på vanligt sätt två gånger – häftigt!
  Jag följer din blogg nu i min bloggs läsare.

  Gilla

  • en nyttig och god pizza helt enkelt, helt klart värt att testa!

   Tack! fritt fram att dela inlägg jag skrivit om du finner dem intressanta eller bara tycker att något är bra skrivet eller vad som!

   Jag följer din med!

   Gilla

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s