Charlie ska sluta med napp

Ja, veckan med Charlie börjar lida mot sitt slut, tyvärr! Jag har haft underbara dagar, man bjuds på så mycket skratt, glädje och kärlek! Nu har ändå vädret varit dåligt och vi har inte kunnat vara ute så mycket, i nya lägenheten har det dock inte känts som något problem då vi har massor av plats att röra oss på vilket är helt underbart i sig!

Igår fick jag vara med Charlie på fotbollsskola, vilken rolig händelse! Se 8-10 treåringar skjuta och vara målvakt. Avslutningen med ”2-måls spel” var en riktig höjdpunkt! Bara att dela upp barnen i 2 lag var spännande, ”varför ska jag ha en sån här väst?” var en självklar fråga. När spelet sedan kom igång blev första målet ett självmål och sedan löpte det vidare i ”alla efter bollen” och alla-mot-alla… Passa bollen? Varför då? JAG ska ha bollen! ja, det var roligt att se på dem!

2014-05-11 16.14.29träna på att stå i kö

2014-05-11 16.14.24Snart Charlies tur…

2014-05-11 16.13.50Skott-dags

2014-05-11 16.18.39Och samling!

Jag måste säga att jag är imponerad över ledare för en grupp 3 åringar, starkt jobbat!

Efter fotbollen igår satt Charlie och pratade om att ge sina nappisar till Tomten. Han förberedde med en plastpåse som han la dem i för att kunna posta dem som idag på morgonen. Han påminde mig också om att jag måste sluta snusa nu när han ska sluta med nappen, jag har ju sagt det till honom vid tillfälle och det kommer han tyvärr ihåg! :P

Igår höll det dock inte så länge, men det roliga i sammanhanget var Charlies sätt att säga det på. ”Pappa, vet duuuuuuu, duuuuu, kaaaan, faaktiiiskt, fåååååå, haaaaa, snus” och sedan log han med hela ansiktet! :) när vi sedan la oss var det svårt att säga nej eftersom han ännu inte skickat iväg napparna så vi bestämde att efter dagis, som idag, så skulle vi lägga dem i ett kuvert och skicka dem till Tomten.

Sagt och gjort, idag efter dagis skrev Charlie själv (jag visade bredvid på ett papper, bokstav för bokstav, hur de ser ut) ”TILL TOMTEN” på ett kuvert, la i sina nappar där och sen gick vi ner och la dem i postlådan (av säkerhetsskäl la vi dem i våran postlåda). Riktigt mallig var han när han gick ut och resten av kvällen nämnde han dem inte över huvud taget, före vi la oss i sängen. Då kom frågorna! Precis som jag skrev igår, i huvudet på en treåring, så kommer alla tankar när man lägger sig.

Samtalet lät ungefär såhär:
C – Pappaaaaaaaaaaaaa, jaaaaaaag, saknaaaar, faktiiiiiiiskt, minaaaaa, nappissaaaaaaaaaaar…
S – Ja, jag saknar mitt snus också
C – Har du ditt snus kvar?
S – Nej, du hjälpte ju mig att slänga det?
C – Mmmh, Vart är mina nappisar nu?
S – Dom är nog i en postbil påväg till Tomten..
C – Jag tror att dom är i våran postlåda faktiskt…
S – Jasså? jag tror dom är i en postbil jag..
C – Nej… Jag tror du sa att nappisarna bara skulle ligga i postlådan en stund och bli lite kalla :)
S – Nej, du skrev ju ”Till Tomten” så dom är på väg dit nu…
C – Får jag tillbaka dom sen?
S – Nej, nu får tomten ta hand om dem
C – hmmm…
S – Ska jag sjunga lite för dig nu innan vi sover?
C – jaaaa

10 sekunder senare, ZZzzzZZzzZzzzZz :D

20140512-225336.jpg

20140512-225345.jpg

20140512-225353.jpg

Ja, nu tänkte jag också ta och sova faktiskt! I morgon är det först lämna Charlie på dagis och sedan flyger jag till Luleå för några dagars jobb! Må väl och ta hand om er! // Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s