Någon kommer ikapp dig bakifrån, vad tänker du?

Jag var ute och tog en promenad igår kväll efter jobbet. Något jag försöker göra så ofta jag kan när jag inte har Charlie. Inte egentligen för att jag tycker det är skönt, jag avskyr det faktiskt. Tycker det är sååå tråkigt! Dock har jag insett att jag har ett ganska tempostillasittande jobb och ska jag inte bli ett stort fläskberg på sikt är detta ett nödvändigt ont! :) En fördel till med dessa promenader är att jag får rensa huvudet lite gran (faktiskt något positivt ju) och därmed kommer jag ofta på tankar och saker att skriva om när jag är ute och går, så även igår kväll!

Eftersom jag tycker det är sååå tråkigt och gå så går jag nog ganska snabbt, RunKeeper sa efter igår att jag haft 7:57 min/km över en 7 km promenad. Jag vet inte om det är snabbt, men det är alla fall vanligare att jag kommer ikapp folk när jag går än att folk kommer ikapp mig. :) Och det är lite där jag började fundera under min promenad igår.resultat

Jag var på väg ikapp en tjej/kvinna som från början var ganska så långt framför mig. När jag började närma mig så ser jag att hela hennes gångsätt blir stelare. Jag ser att hon försiktigt börjar titta sig omkring. När jag kommer ännu närmare tar hon upp telefon en och börjar fippla lite med den. Jag börjar fundera. Är hon rädd? Känner hon ett obehag? varför?

Men tyvärr är det ju så att vi lever i en sjuk värld, ett sjukt samhälle. Ett samhälle där kvinnor (framför allt är det kvinnor som drabbas) blir våldtagna, blir misshandlade etc. Är det då så att när dom är ute och promenerar, hör mina steg, att jag går snabbt, kommer närmare och närmare. Att en viss oro då kryper sig in. Att de då tittar efter folk i närheten för att kunna få gehör på ett hjälp OM det skulle behövas. Att man tar upp sin telefon för kunna ringa någon i sista stund om det värsta skulle hända?

Jag tänker mer på det hela och kommer fram till att jag också skulle känna ett visst obehag om jag skulle höra någon som närmade sig bakifrån. Att man ska behöva känna så är tragiskt i sig, men i samhället vi idag lever i är det nog mer normalt och naturligt än onormalt.

Det hela slutar med att jag innan jag kommer ikapp henne går över vägen till andra sidan, bara för att hon inte ska behöva känna stressen och oron. Jag vet inte om det nu var något hon kände eller om det bara var i mitt huvud som dessa tankar dök upp. Kanske är det jag som bara är konstig som tror att folk är rädda? Hur känner DU när du är ute och går och någon kommer ikapp bakifrån. Känner du dig trygg eller kryper det på ett visst obehag?

Om jag går förbi någon av er som läser någon gång när jag är ute och promenerar och du känner detta obehag så vill jag bara be om ursäkt. Jag har absolut ingen avsikt att skrämmas, jag tycker bara det är fruktansvärt tråkigt att gå och vill få det avklarat så fort som möjligt! Att gå är för mig ett nödvändigt ont! :)

 

Ha en trevlig helg // Simon Nyman

 

Precis som vanligt, tycker du ämnet är intressant eller på något annat sätt vill prata vidare om vad jag skriver eller bara vill låta andra läsa. Dela gärna eller kommentera här under - Sharing is Caring

En reaktion på ”Någon kommer ikapp dig bakifrån, vad tänker du?

  1. Pingback: Ska alla dras över samma kant? | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s