Vad ska man med en lagledare till? | Krönika | Speedway

2014-05-23 19.49.40Jag läste precis en artikel, intervju med Dalle, i sydnärkenytt efter Indianernas förlust igår borta mot Vargarna. Jag har skrivit det förut och det görs tydligt igen! Dalle är ingen lagledare! Pepe är ingen lag-förare!

Citat ur artikeln:
– Vi hade inte så mycket att stoppa in där, Pepe ville inte åka, han trivs inte på den här banan. Då hade vi Iversen att välja på och vi valde att spara honom till senare.

Fick Pepe frågan om han ville åka i heatet?

– Han vill inte åka på den här banan, han kör sina heat sen åker han härifrån.”

Dalles uppgift som lagledare är att toppa laget när han kan och med rätt material. Det är i stort sett det ända taktiska han kan göra under en match. Okej om en förare har ont eller inte har några hela cyklar kvar. Men att en förare säger nej för att han inte gillar banan och att Dalle som lagledare accepterar detta! Ja, det säger lika mycket om Dalle som vettig lagledare som det gör om Pepe som killen med lag-känsla!

Pepe må ha massor av säsonger som indian! Han må ta massor av poäng och vara ”viktig” för laget! Han må vara älskad av sin publik! Men kom inte å säg att han bryr sig om laget! Han bryr sig enbart om sig själv! Hade han brytt sig om laget hade han SJÄLVKLART kört ett extra heat igår!

Att Dalle sedan beskyller förlusten på banan blir bara patetiskt! Se till att få dina förare att köra för varandra och hjälpas åt som ett lag. När det fungerar kan du möjligen beklaga dig över oturen med skador – men inte banan! Men jag skulle vilja säga att skadorna på Lindbäck och Bjerre är oviktiga i sammanhanget. Jag tror inte Indianerna hade vunnit fler matcher med dem i laget. Nej, förlorar man konstant reservernas match i matchen med 10-2 så blir det jobbigt!

Man har helt enkelt byggt ett lag där man utgått från att samtliga 5 ordinarie förare ska leverera varje gång och möjligen då kan man beklaga sig över skador på 2 förare. Jag tycker dock laget är fel-byggt från grunden! Ut med en av topparna – Pepe, och in med 2 reserver som tar poäng! Man kan inte vara med i elitserien för att se och lära, det får man göra i lägre divisioner. Ska man köra som svensk junior i elitserien ska det vara för att man hör hemma där. Inget ont mot Joel och Freddy, dom har alla förutsättningar till att bli bra, men dom är inte där än.

Till alla er Indianfans – jag ber om ursäkt för att Indianerna har blivit mitt hackobjekt. Lag som Piraterna har egentligen samma problem i grunden eller ta Västervik som går riktigt tungt. Men det är Indianerna som ändå skapar rubrikerna varje vecka. Endera för att Dalle ignorera media eller för att han säger saker som blir ganska konstiga. När nu också Pepe ger bevis på att han bestämmer över Dalle (jag har sett det fler gånger i depån) och inte gör sitt för laget, då stärker det mina andra teser och också det gör att jag måste skriva mer i ämnet! Dock vill jag också påpeka vilket fröjd det var att se Pepe köra speedway förra tisdagen, för köra kan han verkligen göra!

Vill ni läsa mer i ämnet lag-känsla vad gäller speedway så kan ni läsa 4, 3, 2, 0 – ett bra system? och även Taktik, löner och par-speedway och vill ni diskutera ämnet vidare går det bra här nedan eller varför inte på twitter.com@SimonNyman18

Tills vidare – må väl // Simon Nyman – Sharing is Caring

7 reaktioner på ”Vad ska man med en lagledare till? | Krönika | Speedway

  1. Pingback: Stort jubileum! | Simon Nyman

  2. Pingback: Grattis Elit Vetlanda till SM-Guldet | Simon Nyman

  3. Pingback: Alkohol, doping och speedway – rubrikerna avlöser varandra | Simon Nyman

  4. Pingback: Man bryter ett vinnande koncept – vill man inte vinna? | Simon Nyman

  5. Pingback: Indianerna Speedway går som tåget – men vad händer sedan? | Simon Nyman

  6. Intressant inlägg. Du har helt klart några viktiga poänger som stämmer väl om Indianerna.

    Gilla

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s