Tankar i en konservburk

I en konservburk på väg hem från Sundsvall reflekterar jag över olika flygbolags standarder och rutiner. Jag flyger just nu med Malmö Aviation då de hade bättre avgångar till och från Sundsvall genom sin samarbetspartner Sundsvallsflyg (gör inte sas reklam för att man har avgångar för jämnan förresten?). Annars föredrar jag att flyga med just sas alternativt Norwegian.

Malmö Aviation är dock på ett sätt ganska skönt – de har förstått vad service är! Det är något som inte kostar många kronor men det ger så mycket mer tillbaka. Dom bjuder på frukost på morgonen och sedan är det kaffe och någon form av muffins eller bulle som bjuds. Innan landning kommer de dessutom ut med en varm fuktig handduk att torka sig med. Något som känns väldigt lyxigt och ger en positiv avslutning på en tråkig resa. Här har övriga flygbolag mycket att lära!

2014-05-14 20.29.39

Jag vet inte hur man ser på det när man reser mer sällan, jag tänkte faktiskt inte på det då. Men nu när jag reser mycket är jag ganska less på flygplatser. Jag vill spendera så lite tid som möjligt på flygplatsen och där är alla 3 nämnda bolag bra. Flyger du inrikes kan du oftast checka in så sent som 30 min före avgång och ibland ännu tightare inpå, fantastiskt skönt!

Dock är det också här Malmö Aviation faller ut totalt och det är här det är den stora anledningen till att jag helst flyger med sas eller norwegian. Du har din sittplats reserverad. Tar vi sas som exempel så kan du alltid gå in och välja din stol 24 timmar före avgång och bokar du sas plus så kan du välja stol redan vid bokningstillfället!

Detta är faktiskt väldigt viktigt för mig då jag avskyr att sitta i mitten av tre säten! Helst sitter jag vid fönstret då jag får en vägg att sova mot och annars sitter jag gärna ytterst så man kan sträcka ut benen i gången. I mitten sitter man helt instäng och inklämd.

På Malmö Aviation däremot, där tar du den platsen du får när du kommer in på planet. Det leder till att 30-45 minuter före boarding börjar folk stå i kö vid gaten för att få en ”vettig” plats. När boardingen startar förvandlas denna kö till en stor klunga där folk ansluter från höger och vänster och det slutar med en huggsexa om platserna. Då faller i mitt tycke hela fördelen med sen incheckning och möjligheten att inte vara onödigt tidig på plats. Detta är något som får alla fall mig att känna en jobbig stress inför resan och en onödig tid i att stå i kö, något som jag också avskyr. Nej då gillar jag att ha min sittplats reserverad i förväg. Jag kan då komma senare och skulle jag vara tidig kan jag sätta min ner i lugn och ro och ta en kaffe, se kön till boarding succesivt minska och när några få är kvar i kön kan jag i lugn och ro knalla bort och boarda planet i vetskapen om att jag har en bra plats reserverad redan! Helt ärligt förstår jag inte anledningen till systemet fri plats – finns det en bra förklaring till det skulle jag gladeligen ta del av den!

Nu ska jag dock njuta av fördelen med Malmö Aviation, jag blev precis serverad en kvällsmacka – grovt bröd med några lager ost och en krämig tomatröra, ser riktigt gott ut! Och givetvis en kopp kaffe till det och allt detta är gratis! Jag betalar säkerligen för det i biljettpriset men just nu bjuds jag på det och det ger mig en positiv känsla av min resa. Och medan jag äter detta kan jag längta tills jag får min varma handduk att tvätta mig med, det är service, det är något andra bolag bör ta efter. Så enkelt, så bra!

 


 

 

När jag kom hem igår kväll tyckte jag det var onödigt sent att publicera detta och det var full fart här inne ändå, där av publicerar jag detta nu istället. Vad fort tiden gick när man satt och skrev på flygplanet för övrigt!

 Ha en skön ledig torsdag och ta hand om er! // Simon Nyman – Sharing is Caring

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s