Tankar inför SGP Prag | Speedway

Ikväll är det Speedway igen, Grand Prix från Marketa Stadion i Prag. Ett GP som brukar vara underbart på så många sätt, förutom själva tävlingen! :) Eller, det brukar faktiskt vara ganska bra stämning på och runt arenan också. Men Prag, vilken underbar stad att gå omkring i! Jag älskar den staden och kontrasterna mellan ”Old Town” och det nya moderna! Har ni aldrig varit i Prag, åk dit! Det är dessutom väldigt billigt att leva där även om det blir dyrare för varje år man kommer dit. Prag brukar med andra ord vara ett GP där det är lätt att fördriva tiden mellan frukostmöte vid 8:30 och fram till att man kommer till banan vid 17-tiden. Vill ni veta mer om hur en GP-helg brukar se ut så får ni gärna meddela mig så kan jag göra ett inlägg om det hela inför något GP under säsongen!

Själv kommer jag vara på 30 års fest i Västerås ikväll så jag kommer inte kunna se något från kvällens GP, ska dock försöka ge er mina tankarScreenshot 2014-05-31 11.17.15 inför tävlingen ändå! Precis som inför de senaste tävlingarna känns det oerhört öppet och väldigt många kan vinna, något även tabellen här intill visar tydligt på! Prag brukar tyvärr vara en bana likt senast där det är start och första sväng som gäller. Den brukar förvisso bjuda på fler omkörningar än vad Tammerfors gjorde men de brukar ändå vara tämligen lätträknade! En bana som passar dom mest startsnabba med andra ord!

Åter igen tycker jag då Svenska Spel är helt fel ute när man har lägst odds på Darcy, 7ggr pengarna. Förvisso exakt samma odds på Nicki och Tai och Greg har bara 0.25 högre (7.25) men Svenska spel visar nu att man faktiskt bara har koll på förarnas namn i stort sett tillsammans med placeringen i tabellen och placeringen senast. Förarnas starka och svaga sidor, banan för dagen etc. där har dom mindre koll! Darcy som faktiskt är långt från världstoppen vad gäller starter känns därför i min bok inte som ett namn för en seger idag. Jag tror hans ska vara glad om han når en Semi. Övriga topp-rankade tror jag mer på. 

Tai har visat att formen kommer mer och mer och han hade fantastiska starter senast. Han van dessutom Prag förra året och blir väldigt farlig ikväll tror jag!

Nicki har normalt sett bäst starter i hela världen och hittar han dom ikväll blir han minst lika farlig som Tai. Enda anledningen att jag inte törs skrika ut honom som segrare är väl just att han inte haft riktigt samma fina starter på slutet. Det har ryktats om maskinproblem som också ska vara löst nu och enligt honom själv är han tillbaka med ”normalt material” igen nu.

Även Greg som också han har ”lågt” odds har ju visat att han har farligt bra starter och som sagt, med bra starter blir man farlig i Prag ikväll!Räkna aldrig bort Greg, det har jag skrivit förut och det tål att upprepas!

En till jag vill nämna är ju givetvis KK. Mannen som visade fantastisk form före skadan. Hur mår han? Hur ont har han? Hur mycket har han tappat på att inte köra på ca en månad? en Outsider som kan vara farlig att räkna bort! Han var dessutom 2:a förra året! Holder tycker jag också ska nämnas! Han närmar sig en seger mer och mer för varje dag, egentligen helt utan att sticka ut och imponera men när kvällen sammanfattas är han ändå där! 9ggr pengarna är helt klart spelbart!

Vi har en hel drös förare som kan vinna men kan också få det svårt med topp 8 ikväll. Hampel, Iversen, Zagar står alla i 12ggr pengarna. Förare som dock brukar ha större chans när det finns lite fler omkörningsmöjligheter på banan! Lindgren står i 15 ggr pengarna och han tycker jag faktiskt visat gryende form och vem vet, bra starter har han och han är stenhård – gränsen till farlig – ute på banan. Faktiskt många likheter med Nicki i hans sätt att ta sig ann första böj. 2 finalplatser av 3 möjliga hittills i år, kommer en 3:e? Kommer en seger? Sverige har i EXTREMT stor behov av framgång och jag tror faktiskt Fredrik har störst möjlighet ikväll och under hela säsongen.

Körschema-Prag-SGP

Kollar vi på förra året var det 7 segrar från röd och 12 från blå. Övriga 4 segrar kom från Vit. Gul hade ingen seger och dessutom 11 sista platser. Dock blev KK 2:a från gul i både Semi och Final medans Tai vann sin Semi från Blå och sedan finalen från Röd. Väger vi då även in detta och försöker sammanfatta det hela, vart hamnar vi då?. Tippa en final fyra känns helt omöjligt men jag ska köra ett försök och då ser den ut som följer.

  1. Holder – han har en riktigt bra lotning
  2. Pedersen–  samma sak här och jag tror han är tillbaka ni
  3. Lindgren – Pallar psyket med lite på första 2 heaten går han långt ikväll
  4. Iversen – kanonlottning, hittar han ligaformen nu?

Dock anser jag att ska man vinna pengar på att spela på speedway så är det live-betting som gäller! Svenska spel har förvånansvärt dålig koll på hur stor skillnad startbanorna kan göra och så lite som 20-30kr / heat kan ge riktigt bra pengar på en kväll! Förra GP:t kunde man bl a hitta odds upp mot 8ggr pengarna på Hampel efter 2 raka 1:or. Men då stod han på Gul i sitt 3:e som var helt överlägsen – Svenska spel har som sagt ganska dålig koll!

Ni som har möjligheten att titta ikväll, hoppas ni får njuta av bra speedway! Ska bli spännande att i efterhand se om jag var i närheten i min analys! Må väl och ta hand om er! // Simon Nyman – Sharing is Caring

simon-party

 

Nu drar jag på 25 års fest! Stenson spelar grym golf och SVTs kommentator  kan ingen golf what so ever! suck! :)

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s