lyssnat på metanolpodd – mina tankar

Har precis avslutat lyssnandet på @metanolpodd och som vanligt är det mycket intressant som diskuteras i avsnitten. Har ni inte lyssnat på dem förut är det en stark rekommendation från min sida att göra det, alla fall om du har ett brinnande speedwayintresse! riktigt bra program!

Lyssna på podden här!

Man diskuterad bland annat kvalen till GP och om de är bra eller inte. Ett bra slutsats är ju att det är buissnies och inte välgörenhet när man pratade om sättet Harris kom in i GPt. Kvotering på hög nivå kan man säga. Men det är väl så världen kommer fungera om nu F! får mer och mer makt också så det är väl bara att vänja sig med kvoteringar. BSI har ju nu tydligt visat hur bra det blir när man gör på det viset!! :)

Själv anser jag att kvalet i sig är bra och bör finnas. Dock tycker jag det är väldigt märkligt att förare som i år kör i GP även ska behöva kvala. Här skulle jag vilja se att man gjorde på följande sätt:

Man kör kvalen precis som nu och når fram till en nuvarande kvalfinal som jag tycker borde ligga helgen före eller samma helg som sista GPt. I det här läget ska topp 8 från GP-säsongen givetvis vara klara för nästa år. Kvar har vi då 7 GP-förare. Dessa 7 tillsammans med låt säga 5 förare från kvalfinalen och ytterligare 4 wildcard från BSI ger oss ett 16 manna startfält som gör upp upp låt säga 5 platser till nästa års serie i en ”GP-Challange”. Kvar finns då två WildCards för hela året som bör gå till förare som pga skada inte har kunnat ta sig till kvalfinalen alternativt inte kan köra densamma.

Här får vi i så fall ett system där ingen GP-förare behöver köra kvaltävlingar under pågående GP-säsong. Ingen förare kan sitta på dubbla GP-platser vilket leder till andra konstiga beslut för att fylla ut platserna. Dessutom ger BSI wildcarden till GP-challange” i första hand och väl där lär ändå föraren prestera för att få köra GP. Jag tror att vi oftare kommer ha de bästa förarna i världen körandes i GP-serien och slippa att ha någon som blir ett rundningsmärke. Det är bara tråkigt, både för den föraren och för oss som publik. Sen kan man ju fråga sig – är GP fortfarande ett bra koncept? Finns pengarna där som matchar kostnaderna för ett team i världsklass? Väger pengar eller världsmästartiteln högst? Några frågor som jag verkligen hoppas BSI funderar över inför nästa år. Framförallt när vi såg så många avhopp inför detta året.

Nu har vi dock kvalen som vanligt och 5 svenskar ska köra i helgen som kommer (lördag och måndag) i 3 olika kvartsfinaler där 10 förare går vidare från varje tävling. Antonio är utnämnd att köra den sista som går i Tyskland på måndag och jag hoppas verkligen att det inte är den som stressar fram hans comeback i morgon. Missförstå mig rätt, jag är jätteglad att han känner sig redo för comeback, men frågan är om det verkligen är OK redan, är det tillräckligt läkt? Eller kommer comebacken bara pga att han vill få köra lite innan GP-kvalet? Oavsett vad orsaken är hoppas jag att det kommer kännas bra och att han hittar samma form som innan skadan redan i morgon, han är så värd det! Och Indianerna lär behöva det! För den formen han hade i början av säsongen, den var riktigt rolig att se!

Lindbäck gör comeback

Vidare i kvällens podd pratade man om snittets vara eller inte vara och här känner jag att jag ska inte gå in i samtalet för mycket, jag har redans skrivit om det och jag har min åsikt ganska klar i ämnet faktiskt. läs den här om ni vill

Man gick igenom så mycket mer saker, förra veckans elitserieomgång. kommande elitserieomgång. man hissar och man dissar på ett skönt sätt! Jag saknar dock det utlovade Speedway Manager laget som skulle finnas med var annan vecka. Beror det månne på att laget Metanolpodd inte går lika bra nu som för 2 veckor sedan? Ja, jag kan bara spekulera! :) Till saken ska nämnas att mitt lag SimonNyman.com är långt efter men faktiskt har tagit ikapp lite de senaste omgångarna.

Vill avsluta med att referera kort till mitt inför GP inlägg. Jag är överlag ganska nöjd med min analys inför kvällen. Stora skrällen enligt mig måste vara Darcys starter som jag faktiskt dömde ut helt inför tävlingen. Kollar man på min tippade final 4:a har jag som vanligt inte många rätt och där är jag mest besviken på mig själv att jag inte kan ta den finalfyran som min analys tyder på. Jag vill alltid väga in någon skräll och så där. Hade jag följt min analys (vilket jag hade gjort först) hade jag haft Tai, Greg, Nicki och Holder och det hade ju varit ganska mycket bättre om än inte helt rätt. Självklart lätt att efterkonstruera men till nästa GP ska jag göra min analys och stå fast vid den när jag tar ut min final 4:a.

Fantastiskt kul med en back to back seger för Tai i Prag och riktigt roligt att se hur han har vänt runt en tung start till att nu vara i VM-ledning. Vilken fantastiskt jämn tabell vi har för övrigt, helt sjukt! Hoppas nu att speedwayen åter kan bli lika fantastisk som tabellen är jämn, låt oss åter få se ett GP som Nya Zeelands eller varför inte som matchen Indianerna – Vetlanda var! Propagandaspeedway när det är som allra bäst!

Nu sovdags för min del, i morgon är det speedway igen och tyvärr är jag i Malmö så det blir TV för min del. Hoppas ni har gillat läsningen och tack @metanolpodd för trevlig lyssning!

Må väl och ta hand om er! // Simon Nyman – Sharing is Caring

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s