Val i höst – tänk på detta

EU-valet har varit och man försöker nu hålla liv i alla debatter inför höstens riksdagsval. Jag tänker ännu inte gå in allt för djup i politiska debatter men jag vill lyfta fram en sak. Allt som sägs är inte sant i en politisk debatt. ALLA partier vänder och vrider på siffrorna så att det ska se bra ut för just dem, så att det ska låta bra! Därför blev jag glad och intresserad när jag hittade den här bilden som faktiskt på ett tydligt sätt visar hur mycket bra Alliansen ändå har gjort, trots att oppositionspartierna hävdar att allt blivit sämre…

ekonomifakta

De mest tråkiga i dessa debatter är dock hur ofta man väljer att framhäva motståndarens dåliga sidor snarare än sina egna bra sidor. Man försöker lyfta sig själv genom att förminska sin motståndare. Ett enligt mig, oerhört barnsligt beteende!

Eller så kan man ju välja att helt ignorera saker också, som våra partier gör mot SD och F!. Partier som bara har några få frågor de bryr sig om. Skulle övriga partier ta upp deras frågor i sina program skulle rösterna på SD och F! sjunka enormt, istället väljer vi att ignorera dem. Ett mindre smart drag och jag hoppas att man har lärt sig av detta innan valet i höst.

Och Reinfeldt, du får inte se så uppgiven ut. Som om du spelar för AIK och ligger under med 10-0 i paus. Så illa är det ju inte, visa lite fighting spirit, precis som Djurgården gjorde i vintras! Visa att du är en vinnare!

Det var allt för nu // Simon Nyman – Sharing is Caring

2 reaktioner på ”Val i höst – tänk på detta

 1. Bra skrivet! Jag är så innerligt trött på att rykten sprids som smutskastar Alliansen. Att alla har fått det så mycket sämre sedan de tog över, vilket inte är sant. Idag får vi in mer skatt än när sossarna hade makten och idag ges mer pengar till välfärden. Tyvärr så går många som inte är tillräckligt insatta, på oppositionens smutskastning vilket gör att Alliansen tappar många tänkbara röster. Jag har mailat moderaterna om att de borde sammanställa en lista på alla myter som finns om dem och sedan ge svar svart på vitt. Sedan maila ut det till bloggare så som Blondinbella som kan posta det på sin blogg. Där kommer de kunna fiska in en jäkla massa röster. Jag hoppas verkligen att de tar till sig av tipset för som det ser ut nu så ser det inte ljust ut.

  Gilla

  • Hej, tack för din kommentar och för din positiva kritik!

   Jag kan bara instämma i det du säger och det är lite därför jag också lyfter ämnet mellan åt för att få folk att förstå att allt de hör inte är sant! dela gärna vidare så att fler får chansen att läsa detta! Tack igen! /Simon

   Gilla

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s