Speedway GP i målilla och fotbolls-VM

Äntligen är det dags för speedway GP igen ikväll! Denna gången från Målilla. Jag har någon timme i bilen dit och har faktiskt inte bestämt mig än, ska jag åka eller ska jag inte åka. Jag fick inte med mig någon och att åka dit ensam känns faktiskt liiite tråkigt, även om det vore riktigt kul att se det live! jag får fundera en stund till helt enkelt! :)

Jag slängde ihop ett körschema för kvällen för er som vill ha! Ladda hem det i xlsx här –> SGP malilla annars har ni bilden under om ni bara vill skriva ut det. 

Screenshot 2014-06-14 11.47.38

Som vanligt ska jag försöka mig på att analysera det hela en aning inför kvällen men först måste jag bara kort gå in på fotbolls-VM. Jag satt igår och såg på matchen Spanien – Holland. Själv har jag ända sedan jag var liten haft en viss förkärlek för Holland, jag tror det då berodde på deras orangea färg som jag gillade. Spanien brukar ju spela en ganska fin fotboll och som om inte detta räcker så var det en repris på senaste finalen. Upplagt för en bra match helt enkelt! Spanien gör 1-0 på straff och är nära att göra 2-0 men istället kontrar Holland in 1-1 via en av de snyggare nickarna jag någonsin har sett, så sjukt! Och vilket framspel också! Fram dit ägde Spanien matchen men sedan rasade allt, jag har aldrig sett Spanien falla ihop så extremt som det gjorde. Deras världslag såg ut som ett knippe div 7 spelare. Och med detta sagt, vem hade på förhand ens kunnat i sin vidaste fantasi säga att slutresultatet skulle bli 1-5, TILL HOLLAND!! jag är mållös (det var dock inte matchen), jag hade själv tippat 1-0 till Spanien så min känsla var inget vidare bra! Men nu, över till kvällens GP!

 

Nu är det ett tag sedan man körde GP i Målilla, september 2012 för att vara lite mer exakt. Men då var banorna över lag ganska jämna. Gul var väl den enda som var riktigt dålig med endast 2 heatsegrar och överlägset flest sista-platser! Heatsegrarna togs för övrigt av Gollob i 18:e (som sedan också vann tävlingen) och Holder i 20:e (som blev 2:a senast och dessutom världsmästare). Det var 2 förare som helt klart var något lite extra den tävlingen. Om banorna är lika dana idag är svårt att säga. Det vi kan säga är däremot att banan alltid brukar vara mycket halare när BSI bestämmer jämfört med hur den ser ut på en ligamatch.

Nu var det dock kraftigt regn i Målilla igår kväll, träningen regnade in och frågan är om detta påverkar något i hur BSI får till banan under dagen idag. Sol, en del vind och blå himmel bjuds det på så nog torkar gårdagens regn upp ganska snabbt men som sagt, vad har vi för bana att vänta oss? Efter de senaste 2 GP:na så hoppas jag vi får en bana som bjuder på betydligt fler omkörningar! En ”normal” GP bana brukar vara lite följa John i omgång 1 med fördel av innerbanorna för att sedan bjuda upp till bättre och bättre racing ju längre tävlingen går! Största nackdelen har du i så fall av att att dragit lotten som ger dig GUL i första omgången – Bjerre, Woffinden, Ljung och Lindgren…

Darcy står precis som vanligt i alldeles för lågt odds (känns som att jag skrivit det några gånger nu). Dock visade han i Prag att han helt plötsligt har hittat enormt bra starter och får han till dem igen tillsammans med en bana som bjuder på racing, självklart blir han farlig! Han har verkligen visat formen senaste veckorna! dock är det precis som vanligt, han har en stor plump varje tävling. Kommer den i grundomgången kan han vinna hela GP:t men oftast kommer den tyvärr när det börjar betyda lite mer – Semi eller final. Jag tror han kommer vara grymt snabb ikväll men jag tror ändå inte han vinner!

Holder har däremot visat svag form senaste veckan. han har dock varit i samtliga semi-finaler i år men inte i Screenshot 2014-06-14 12.42.15någon final. Han var 2:a i Målilla senast man körde här.

Woffinden har verkligen hittat tillbaka till fjolårsformen och blir säkerligen farlig ikväll igen. Han har dock bara 2 GP segrar i sin karriär och båda har kommit i Prag där omkörningar är omöjliga att göra. Dessutom har tydligen ingen mästerskapsledare vunnit i Målilla, någonsin så han lär jag väl räkna bort från segern :) men nog kommer han vara med högt upp ikväll, det tror jag!

Som vanligt tycker jag inte vi kan räkna bort Greg, delad ledning med Tai i en sinnessjukt jämn tabell! Kasprzak visade i Tisdags att han börjar hitta fart igen efter skadan, jag tror han blir farlig även han. Sen har vi Lindgren som visat bra form i GP men oerhört ojämn i serierna, en semi kan han nog nå! Hampel och Iversen får inte riktigt till det i GP – Hampel har dessutom haft ett par riktigt tunga elitseriematcher också men var senast tillbaka i fin form. Detta är 2 förare som borde vara högre upp i tabellen, som borde vara med och slåss om finalplatserna, jag förstår faktiskt inte riktigt varför de inte får till det. Lika så är det nog med Jonsson, han har kapaciteten att vara mycket högre upp, han har dock i år tagit ett par kliv ner i sin prestation även i elitserien, jag är rädd att hans chanser till att ta de där sista stegen i GP är över. Men tro mig, jag vore väldigt glad om han fick vinna ett GP igen.

Nicki har hemmabana men utan sina starter är han inte en man för ett final-heat, har han hittat dem igen? Zagar kan också smyga med mot en final och Smolinski vet man aldrig vad han kan hitta på! Ljung nådde inte en enda Semi under sin säsong i GP 2012 – når han den ikväll när han kör utan press? Jag tror inte det! Jag tycker faktiskt att valet av wildcard-förare är helt sjukt fel! Båda förarna som är banreserver är värda platsen mer, så även Vispen, THJ och även Jonas Davidsson tycker jag har presterat långt bättre än Ljung i år. Förvisso har JD kanske 2014-05-29 17.59.15förbrukat sina chanser under åren men det gläder mig att se honom köra bra och fin speedway igen! Antonio var 3:a i Målilla senast och med den form han visade i början av året så är jag övertygad om att hade han inte varit skadad hade wild cardet gått till honom! Det känns faktiskt helt fel att titta på GP och Anton är inte med, därav mina tveksamheter att åka till målilla ikväll tror jag. Det känns inte riktigt lika spännande även om sporten är underbar! Men den där sista nerven finns inte där på samma sätt! Så, Anton – du vet att jag alltid stöttar dig, ta dig tillbaka till GP:t igen! :)

Ska jag nu ändå sätta ihop en final 4 så går jag enbart på känslan. kollar vi tabellen kan i stort sett vem som helst vinna! men jag tippar följande:

  1. Kasprzak
  2. Woffinden
  3. Hancock
  4. Pedersen

Men precis som jag sa senast, ska ni spela på speedway, spela live heat för heat. Där har bolagen dålig koll. Oftast bra odds på ”säkra” segrar!

Nu ska jag njuta av vädret ett tag och fundera över bilresa eller icke bilresa. Är det någon jag känner som kommer vara på plats? Hör av er i så fall!

Må väl! //Simon Nyman – Sharing is Caring

 

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s