Tai är grym men Nicki stal showen!

Jag brukar inte skriva efter ett GP men idag vill jag göra det. Först och främst ska jag gå igenom hur jag tippade. Sen vill jag gratta Tai men framförallt kommer jag rasa mot Nicki – tidernas största IDIOT! men först tipset.

Min final 4:a var:

  1. Kasprzak
  2. Woffinden
  3. Hancock
  4. Pedersen

Och Kasprzak visade sig vara så långt från formen som man möjligen kan vara, frågan är om han har ondare igen efter att ha kört några tävlingar? 0 poäng  är inget jag hade förväntat mig av honom även om han hade haft ont, det är RIKTIGT dåligt och mitt tips på segrare, där var jag ju helt ute och cyklade! 

Då är jag mer nöjd med att jag alla fall hade med 2 av 4 till final och anledningen att jag tippade Tai som 2:a och inte segrare var just att han inte har så många segrar och att statistiken sa att ingen någonsin kommit till målilla som VM-ledare och sedan vunnit tävlingen. Men med KK borta så flyttades både Tai och Greg upp en plats var och jag måste faktiskt säga att jag är ganska nöjd med mitt tips idag ändå.

Jag tog inte ut Holder till finalen men jag varnade för honom, trots dålig form i tisdags skrev jag att han har varit i samtliga semi-finaler och att han kanske var en man för final ändå. Nicki sa jag däremot att jag inte trodde han var en man för final iväll, sen tog jag ändå med honom i min final 4:a – hur tänkte jag då? :)

Sen kan man fundera, när ska spelbolagen sluta överskatta Darcy? Han är absolut en grym förare men han har för dåliga starter över lag och han är ganska ojämn, i sina bästa stunder finns det ingen som rår på honom, då kan han köra linjer och hitta fart på ställen där ingen annan kan det. Men som sagt, att varje GP stå i överlägset lägst odds, ingen annan är ens i närheten av lika lågt odds, men ändå inte vunnit något GP än i år. Jag undrar som sagt när Svenska Spel ska lära sig?

Tai körde fantastiskt bra hela kvällen och var helt klart en värdig segrare! Helt makalöst bra speedway stod han för idag! Sen vill jag inte påstå att varken Greg, holder eller hampel var mycket sämre men Tai drog det längsta strået för andra tävlingen i rad, riktigt starkt!

Glöm inte häller att hjälpa Tai i sin insamling för Great Ormond Street Hospital Children’s Charity (GOSHCC) där han inför GP:t i Cardiff kommer att cykla dit, bland annat tillsammans med förre världsmästaren Jason Crump! Målet är att samla in £100 000 och han gör detta genom sin cykling. Ni följer hela insamling på twitter under #teamtai och insamlingen är via justgiving.com/teamtai och är givetvis värt att skänka en slant för! Självklart kan man inte vara med och ge i alla insamlingar men detta tycker jag faktiskt är något extra som man bör vara med i! Det räcker med en 50-lapp, men var med, det är för en god sak! Och vad passar väl bättre än att ge en slant som en grattishälsning till dagens seger? Keep fighting Tai, both at the speedway tracks and in your fundraise for GOSHCC!

Tyvärr är inte Tais seger det man egentligen kommer ihåg från kvällen utan det är Nickis hjärnsläpp. Jag skrev tidigare att jag tyckte Nicki hade blivit en good guy, något jag verkligen vill ta tillbaka nu! Han visade ikväll att han verkligen är Speedwayens största IDIOT och att han faktiskt inte hör hemma på speedwaybanan!

Att man ligger sist in i sista böj i en semi och har som bäst möjligheten att ta en position, alltså var finalen redan förlorad, att man då gör den satsningen han gör, vad tänker han med!? TUR att Zagar var så snabb på att skicka iväg cykeln från kroppen och han räddade nog därmed om inte sitt liv så all fall sig från en skada modell värre. Jag tycker iof inte det är snyggt av Zagar att gå fram till Nicki och börja veva men jag förstår hans frustration och ilska mot Nicki som faktiskt utsatte honom för livsfara, helt i onödan!!

Sen visar nicki vilken tönt han är när han med släpsko på måttar en spark mot skrevet på Zagar och sedan släpper kopplingen direkt efter och flyr som en avlöning! Jag nästan hoppas att någon sänker idioten på riktigt en dag, att han får smaka på sin egen medicin. Och inte nog med att han kör farligt, det var garanterat inte ens hans fel, Zagar var väl bara i vägen på hans resa framåt och borde ha aktat sig! Jag verkligen HOPPAS att Nicki efter detta blir avstängd ett GP, det vore inte mer än rätt!

Jag tycker faktiskt speedwayen i sin helhet ska kolla lite mer på hockey i sitt regelsystem. Vanliga 2-minuters utvisningarna kan ju jämföras med uteslutning från ett heat. Men sen tycker jag att man ska ha en straff-skala där man också kan få ”matchstraff” och efter ett ”matchstraff” ska en disciplinkommitté se över händelsen och ta ställning till om ytterligare avstängning krävs. Nått måste göras för att komma till rätta med problemet i allmänhet och Nicki i synnerhet. Jag klarar verkligen inte av den idioten och han borde straffas på ett kännbart sätt, det är nog ändå det enda som kanske möjligen skulle bita på honom!!

Sist men inte minst tycker jag att det är pinsamt för svensk speedway att se hur dåligt våra svenska förare kör. Fredrik ligger förvisso med och nosar på top-8 och får väl sett över säsongen hittills ses som godkänt även om tävlingen ikväll var under all kritik. Jonsson borde nog börja fundera på om inte hans best före datum har gått ut och att det kanske är bättre att släppa GP-speedwayen och fokusera på ligorna?

Peter Ljung tystade väl alla oss som var kritiska till att han fick Wild Card till kvällen genom att bli bästa svensk, ta en heatseger (Sveriges enda!) och vara snubblande nära en semi-final. Sen kan man väl fortfarande tycka att det inför tävlingen var ett fel val men imponerande hur han lyfte sig själv och visade att han faktiskt var värd att få vara med och köra ikväll! Starkt jobbat Peter, riktigt roligt att se!

Nu tänker jag släppa speedway för en stund och fokusera på Henrik Stensson och U.S. Open i golf samtidigt som jag faktiskt tänker se England – Italien i fotbolls VM med start 00:00 i natt! Ha en skön kväll och må väl! / Simon Nyman – Sharing is Caring

 

En reaktion på ”Tai är grym men Nicki stal showen!

  1. Pingback: Speedway ikväll, fick feeling för att skriva lite! | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s