Man bryter ett vinnande koncept – vill man inte vinna?

Det är inte sant. Laguppställningarna till kommande veckas elitseriematcher presenterades precis på speedwaynyheter.se. Själv var jag lite nyfiken på att se hur Piraterna och Stefan skulle hantera skadan på Holder, inga konstigheter alls, en bra laguttagning och jag var glad och nöjd. Såg fram mot en intressant omgång utan en massa konstigheter. Men så kom jag till Indianernas lag. Det jag reagerade på var att man med Bjerres prestationer hade honom som nummer 2. Vem har man då som heat-ledare tänkte jag? och så går jag igenom uppställningen igen och hittar Piotr Protasiewicz..!?

Ja jag vet, jag har sagt att jag inte ska skriva mer om detta men HUR ska jag kunna undvika det när man beter sig så här? Jag nämnde det redan förra veckan, när Pepe är frisk har Dalle problem! (läs här)

pepe - depå - 2013

Det är just nu inget ont mot Pepe, han är en fantastisk speedwayförare som tyvärr hamnar i kläm i en märklig situation. Jag säger egentligen ingenting om laget Dalle har tagit ut heller. På pappret ska detta laget kunna ta SM-guld och vi har sett Max vakna till liv så reserven ska kanske inte vara allt för svag nu mer heller. Men jag vet inte, faktum kvarstår! 62-28 och 56-34, räcker inte det som bevis? Dessa två matcher när man före det hade 3 förluster och en seger och låg näst sist i serien, det kanske inte räcker som bevis?

Förra året ställde Dalle Emil åt sidan i en match, man vann den matchen. Efter det hette det att man inte bryter ett vinnande lag! Att man måste ge samma 7 en match till och Emil var tvungen att finna sig i att han fick stå åt sidan, han borde förstå att man inte bryter ett vinnande lag. Emil förstod inte det, Dalle gjorde dock det, Moberg gjorde dock det. För Indianerna som klubb var det en självklarhet att man inte bröt upp ett vinnande lag!

Inför den här säsongen sa Moberg i NA:s podd att man inte bryter ett vinnande koncept! Det är med andra ord fortfarande Indianernas ståndpunkt att inte bryta ett vinnande koncept, en bra ståndpunkt enligt mig! Ursäkta att jag upprepar mig men 62-28 och dagen efter 56-34, är inte det ett vinnande koncept!? Om inte, då har jag ingen aning om vad som är ett vinnande koncept!

Nej, detta visar bara att det jag skrev om långt tidigare (läs här) stämmer. Den som bestämmer i Indianerna Speedway är inte Dalle, det är inte Moberg, det är Piotr Protasiewicz! Vill han köra, då kör han och Dalles jobb då är att få ihop ett lag på 6 förare runt Pepe. Vill han inte köra så kör han inte och det kan komma med 2 minutaren tickande. Även då blir Dalles jobb, hitta en förare som kan köra i stället! 

Att ha en förare som sitter över coachen, som bestämmer över hela sin situation i ett lag, det är farligt! Givetvis har Pepe genom sina fantastiska (dock individuella) prestationer tagit sig upp på en odödlig position i hierarkin i Indianerna. Samtidigt vill jag påstå att en bra coach ändå kan hantera en sådan förare. Kan coachen hantera en sådan förare är föraren guld värd för sitt lag! Men kan coachen inte förklara för den föraren att man har som ståndpunkt i Indianerna Speedway att man inte bryter ett vinnande koncept, ja då blir föraren helt plötsligt en belastning för laget!

dalle 2013Pepe var skadad och laget började vinna matcher, man utklassade faktiskt sina konkurrenter, men helt plötsligt skiter Indianerna, Dalle, Moberg, hela förening i sin ståndpunkt om att man inte bryter ett vinnande koncept. Pepe säger att han vill köra och allt annat blir inte ens vatten värt.

Jag hade själv kört samma lag som senast till tisdagens hemma-match, man hade ju som sagt 2 hemmakrossar förra veckan! Och jag hade fortsatt med det laget så länge som det laget gav segrar, så länge som det laget levererade.

Nu säger jag som sagt inte att Dalles laguttagning per automatik innebär förlust, tvärt om ska man på sina 5 ordinarie förare UTAN PROBLEM kunna ta 50 poäng mot vilket lag i elitserien som helst, definitivt på hemmaplan, så självklart ska man kunna vinna även nu! Jag säger till och med att laget är ett lag för SM-guld så ta det inte fel, det är ett bra lag och Pepe är en bra förare!

Det jag pratar om är, hur coachar man ett lag? Vem bestämmer i ett lag? Bryter man ett vinnande koncept? Och kanske främst, hur kan man helt byta ståndpunkt från förra säsongen, ja faktiskt bara från i våras – det är för mig en gåta! Borde man inte vara man nog att stå för sitt ord – oavsett vem föraren är som hamnar i kläm?

Jag vet att vissa tar illa upp av vad jag skriver så jag länkar även åter till mitt tidigare förtydligande // Simon Nyman – Sharing is Caring

Stort tack till Sandra Davidsson för bilderna – speedway-sasha.se

En reaktion på ”Man bryter ett vinnande koncept – vill man inte vinna?

  1. Pingback: Grattis Elit Vetlanda till SM-Guldet | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s