regn och speedway, lag-vm och allt annat!

Svensk sommar när den är som bäst, svensk sommar och jag har semester. Regn regn regn… Idag skulle vi på speedway i Brovallen jag och Charlie. Ja, även Syster, Mamma och Pappa skulle med. Eller skulle och skulle, vi var där. Matchen mellan Masarna och Örnarna skulle precis starta, banan var preppad och klar, och då, himlen bara öppnade sig. Det var inte bara en liten skur, det var ett skyfall. Före det hade vi sol, när vi kom hem igen hade vi… SOL!? Ja, det kändes faktiskt som att vädret hånade oss en del i kväll! Jag skulle uppenbarligen inte få se mitt Masarna köra speedway!

140623-2301Det som möjligen var ännu märkligare var orsaken till att man ställde in. ”man hade förbrukat allt torrt material” hette det. Visst hade man jobbat hårt för att få en regnvåt bana kör-duglig och vist är det motigt att börja om igen, Självklart är det svårt när marken är mättad och absolut finns det en gräns på hur mycket vatten en bana klarar av. Men att man inte har mer torrt material, det kändes som en dålig ursäkt eller en väldigt dålig förberedelse. Märkligt kan jag tycka då Masarnas banpersonal brukar vara topp-klass när det gäller att hantera banan!

Åter igen kommer vi in på debatten kring tak. Behövs det inte i svensk speedway? Arenor? Jag hade en gästkrönika i ämnet i söndags som är väldigt väl läst och jag har även skrivit om det vid fler tillfällen förr, så mer än så ska jag inte gå in på det, men absolut ett ämne jag hopas debatteras i alla klubbar!

Jag hade sett fram mot att få se Antonio köra speedway idag, första gången live det här året skulle det vara. Nu sket sig det och frågan är, får jag fler chanser i år? Visst, jag får komma in igen vid nästa tillfälle som matchen körs men vad hjälper det? Jag åker inte upp från borås en kväll när semestern är slut för att se en allsvensk speedwaymatch och sedan åka hem igen. Masarna kan absolut inte styra över vädret, men speedwayen som sport måste hitta sätt att hantera det på, för publikens skull, för ekonomins skull, för överlevnadens skull! Nu är jag speedwaytok, jag ville se min bästa vän köra ikväll. Min son har längtat efter att få se på speedway live så självklart åkte vi ut idag. Men hade jag inte varit så inbiten, hade det inte vari för min sons skull, då hade jag sett risken för regn och valt att stanna hemma, sparat pengarna. Hur många tänkte så i kväll? Hur många tänker så andra kvällar?

Truppen till Lag-VM släpptes för övrigt idag. En ganska väntad trupp på 10 man men med något val som jag anser var väldigt märkligt!
Tomas H Jonasson 
Peter Ljung 
Peter Karlsson 
Oliver Berntzon 
Linus Sundström 
Kim Nilsson 
Jonas Davidsson 
Jacob Thorssell 
Antonio Lindbäck 
Andreas Jonsson 

När man körde Best Pairs i eskilstuna var jag en av förspråkarna för att PK var rätt man att köra. Många ville se yngre talanger men jag menar att bäst förare kör! Lika dant anser jag nu när jag tycker PK inte alls leverera på samma nivå som han gjorde i början av säsongen. VARFÖR är han uttagen i laget? VARFÖR!? Jag anser att en kille som Dennis Andersson självklart skulle haft den platsen! Nu kanske debatten i sig inte är jätte stor då jag inte tror att varken Dennis eller PK är aktuella för den slutgiltiga 4-manna truppen som kommer köra men faktum kvarstår, PK har inte levererat på slutet, vad gör han då i truppen?

De 4 som ska representera Sverige i Lag-VM hoppas jag blir, jag nästan utgår från att det blir, följande:

  1. Anderas Jonsson
  2. Antonio Lindbäck
  3. Oliver Berntzon
  4. Tomas H Jonasson

Där jag anser att Peter Ljung, Kim Nilsson och Linus Sundström är det som närmast slåss om THJ:s plats.

Några veckor kvar tills det är dags för den riktiga laguttagningen så en del kan givetvis fortfarande hända både vad gäller skador och form och därför är denna 10-mannatrupp så viktigt att ta ut rätt. Det krävs både skicklighet och lite tur så att man vid tävlingstillfället har de, för dagen 4 bästa förarna tillgängliga.

I övrigt väldigt roligt idag att få sitta ner över en kopp kaffe med Anton, alltid trevligt när man får chansen att umgås med sina vänner. Tyvärr händer det alldeles för sällan när man bor 40 mil från varandra. Något som märktes när han helt plötsligt förespråkar samsung framför apple vad gäller både telefon och läsplatta!! Ja, vi är prylnördar båda två!

Nu sova, imårn är en tidig morgon med golf! För att inte missa något av dagen med Charlie går vi upp redan vid 06:30! Vidare har jag haft en mindre debatt om F! förslag om fördelningen av föräldradagar och lagstadga om desamma på twitter. Kanske kommer en krönika i ämnet senare i veckan eller fram mot helgen, håll utkik!

Må väl! /Simon Nyman – Sharing is Caring

 

 


meeeee

 

Apropå golf, hittade en gammal bild från 2004 (10 år sedan) när jag arangerade en golftävling som projektarbete i gymnasiet. Det är ju ändå Throwback Thursday också!

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s