tankar och körschema inför kvällens lag-VM |Speedway

 

 

Så att ni som söker denna ska slippa leta så lägger jag den överst! Under bilden hittar ni även länkar för att ladda ner körschemat som pdf om ni vill det eller som komplett xlsx fil med alla tänkbara summeringar färdigt ifyllt, valet är ditt! Gillar du mitt heat-schema får du gärna dela sidan vidare till vänner och bekanta!

Är du mer intresserad av mina tankar inför kvällen, Sveriges laguttagning och laguppställning och även reglerna kring densamma, då läser ni bara under bilden så kommer dem! :)

Image 2014-07-29_12.17.44

SWC Semi2 västervik 2014 (pdf)

SWC Semi2 västervik 2014 (xlsx)

Så var det dags, Sverige ska ge sig in i Lag-VM eller Monster Energy Speedway World Cup som de officiella namnet är. Sverige ställer upp med ett förhållandevis ungt och intressant lag. Ett lag som tyvärr sedan uttagningen har presterat lite sämre men där alla förarna ändå haft en bra säsong. Givetvis är jag till viss del partisk när jag säger att jag hade velat se Antonio i laget, men jag tycker också att sedan uttagningen så har han kört bättre än både Peter Ljung, Vispen och Kim Nilsson och bör således ha varit 1 av 5.

140623-2301Här springer vi dock in i ett märkligt fenomen. Man tar ut en 10-manna trupp en god tid före lag-VM. och sedan med 2-3 veckor kvar ska man spika sin trupp på 4+1 förare som ska köra semin. Där mellan kan oerhört mycket hända med form men du får inte byta dessa förare, således omöjligt att få in Anton till kvällens semifinal. Efter semin ikväll är det 2 dagar till race-off. Hamnar man där kan man helt plötsligt byta ut samtliga förare från ikväll! med 2 dagars varsel!? Och tar du dig vidare från race-off till final kan du återigen byta förare hur du vill, så länge du håller dig till den 10-manna trupp du tog ut från början. Tillåt mig anse att systemet är en aningen märkligt, för att uttrycka mig milt!

Inför kvällen så är givetvis Danmark favoriter, trots att man kör utan Nicki och Iversen. Men jag tror Danmark gärna hade gjort någon ändring i sin trupp nu när GB vann sin semi i lördags och skickade USA men framförallt Australien till Race-off, men det är alltså inte möjligt. 

Det är inte torsdag men det får bli en Throwback Tuesday istället, bilden är från Lag-VM 2004 i Eastbourn och Poole. Tror detta är från Poole!

Det är inte torsdag men det får bli en Throwback Tuesday istället, bilden är från Lag-VM 2004 i Eastbourn och Poole. Tror detta är från Poole!

Sverige då. Ja, om alla förare presterar på toppen av sin förmåga, att Vispen gör en sensationell landslagsdebut och att Ljung visar att han kan banan utan och innan samtidigt som THJ:s starka form håller i sig och AJ visar att han faktiskt är GP:förare, ja då kan man kanske rubba Danmark! Och ska vi nå en final i årets lag-VM tror jag vi alla är överens om att det är ikväll det gäller! Chansen att slå ett reservbetonat Danmark på hemplan är givetvis större än att slå Australien nere i Polen på torsdag, där tror jag faktiskt vi till och med kan få det svårt med USA. Så låt oss hoppas att vi gör det ikväll, en sensation! Det är 10 år sedan senaste guldet 2004, Då med en viss Lindbäck i landslagsdebut. Kommer nog aldrig glömma hur han i sitt sista heat har ledningen vilket var i stort sett ett måst, de sker en vurpa, heatet rödflaggas. Jag var så nervös, Anton var iskall, (eller han har alla fall inte sagt annat :P) gick ut, plockade starten igen och vann heatet! Det var en mäktig känsla! Är det Vispens tur till ett liknande genombrott i år?

Jag slängde ihop körschemat också som ni såg överst och blev faktiskt lite förvånad över vilken ordning Stefan Andersson Skill har satt upp sitt lag. Sverige är alltså lottat som gul och då har han satt in Vispen som nummer 2. Nummer 2 kan ju låta ganska bekvämt men tittar vi i programmet så ser vi att nummer 2 i gul kör första heatet. Stefan har alltså valt att sätta sin rookie att sticka ut direkt i första heatet? Det kanske bara är jag som är förvånad över detta men vi ser också att AJ är nummer 4 och kör således först i tävlingens 4:e heat. Jag anser att man bör byta plats på dessa två förare! Men samtidigt, jag håller Stefan som en av de bästa coacherna vi har i Sverige just vad gäller taktik, toppningar och laguppställningar så troligtvis vet han vad han gör även idag! Möjligen ät det så att han vill bli av med Vispens nervositet så snabbt det går, eller så är pojken helt enkelt bara iskall, vissa är ju det! :)

Det var allt för nu, om en stund kan jag troligtvis sätta mig i bilen och då ska jag ladda upp med lite metanolpodd på vägen till Västervik, mycket bättre uppladdning än så kan det väl inte bli va? :)

Ta hand om er och förhoppningsvis får vi njuta av en fantastisk speedwaykväll!

//Simon Nyman – Sharing is Caring

 

3 reaktioner på ”tankar och körschema inför kvällens lag-VM |Speedway

 1. LÄSTE INTE ALLT!! kÖRSCHEMAT ÄR JU FRÅN TJUGOFJORTON DÄRFÖR VAR DET ENBART INTRESSANT ANNAT ÄN SOM HISTORIA!

  Gilla

 2. Tack Simon!!
  Bra initiativ med körschema och dina synpunkter, funderingar och kommentarer!
  Thomas L; Norrköping

  Gilla

  • Hej Thomas!

   Aktuellt körschema från mig finns på speedwaynyheter.se. Har varit lite dålig på att skriva inför tävlingarna själv nu på slutet dock. Ska bli bättre på det har jag tänkt!

   Gilla

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s