Speedwayväder

140623-2301Det är tisdag och givetvis visar sig speedwayvädret från sin bästa sida. 1 match, Indianerna-Smederna kunde köras som planerat medan Vargarna-Västervik är försenad men körs och både Rospiggarna-Piraterna och Dackarna-Vetlanda har haft regnavbrott under matchen. Vädret är givetvis inget vi kan göra någonting åt mer än att möjligen bygga tak på våra arenor, en idé jag tror mer och mer på för varje match som påverkas av regnvädret!

Kvällens SKANDAL står Rospiggarna för men åter till den i slutet då jag skriver övriga rapporter medan matchen i Hallstavik slutförs!

Smederna åker till Kumla utan sina 3 bästa förare och gör en heroisk insats! Förvisso kör man 7 heat på både PK (17+1!!) och Zengota (10) och dessutom 6 heat på Vispen (9+2!) men det tar ju inte bort insatsen. Man räddade bonuspoängen och höll faktiskt på att sno samtliga 3 poäng när man endast förlorade med 2 poäng. Nu såg jag inte matchen men jag måste ändå fråga, var det smederna som var så bra eller var det Indianerna som var dåliga? Lindgren 4 poäng på hemmabanan är långt från godkänt och Woodward som har varit Indianernas joker tog bara 2 poäng. Att Max kör in 4 poäng som ordinarie är väl ok medan 4 poäng på Joel är bra! Antonio gör det han ska från reserven och kör in 11+1 på 5 heat! Med tanke på övriga förares poäng borde han ha kört ett 6:e heat också tycker jag men Dalle verkade sur på Antonio redan före matchen idag, se bild nedan! Pepe kör fullt fram till 15:e och ja, vad ska man säga, poängen är bra och jag hoppas han har blivit bättre i depån också! Hur vida han har parkört med sina lagkamrater idag vet jag inte då matchen inte tv-sändes så jag får ge honom beröm för den poängskörd han gör! Iversen kör in 9+1 på 5 heat med endast en heatseger vilket är mindre än man är van att se men det är absolut inte där man förlorar bonuspoängen i kväll!

Skärmdump 2014-08-12 21.46.29Det kanske kallas för ett roligt skämt men då brukar man visa det med en smiley. Nej, här tror jag Dalle är fullt seriös och vist har han rätt att kräva att sina förare kommer i indiankläder om det står i kontraktet. Men att hota med att peta föraren om han kommer utan specifik tröja, och att göra det offentligt på facebook, vad är det för nivå!? Det sköter man väl alla fall över ett privat telefonsamtal!? Nej, riktigt dåligt uppförande! Bilden är för övrigt hämtad direkt från Antonios Facebook och svarta rutan döljer andras kommentarer och namn på de som har gillat då jag anser det vara onödigt i sammanhanget. Men back to speedway!

I Norrköping kommer man igång sent men kan genomföra matchen mot Västervik där det visar sig att västervik kommer utan Kazprszak och kan köra R/R för honom vilket jag tycker är märkligt då KK körde i Polen i söndags. Vargarna kör R/R för Kildemand som lider av hjärnskakning efter en krasch i helgen. Jag går inte in mer på den matchen mer än att jag hade en tro på att Västervik skulle kunna skrälla när Vargarna tappade Kildemand men så kommer man som sagt utan KK och Vargarna gör proceduren kort och vinner med 50-40 och kniper därmed samtliga 3 poäng. Ska man lyfta fram en förare den här kvällen är det Pontus Aspgren som kör in 11+4 på 5 heat, maximal poängskörd och det från ordinarie plats. Tyvärr kan jag tycka så får han köra 15:e heatet och tar där 1+1 och får inte med sig ett maximum hem, dock fortfarande en fantastisk kväll! Sen ska väl 8+1 på Billy Forsberg lyftas fram också och jag hoppas verkligen han tycker det här är roligt och gör en en helhjärtad satsning på framtiden!

Nere i Målilla fick man ett längre regnavbrott efter 7 körda heat vilket skulle innebära att matchen behöver köras om vid avbruten match. Dackarna ledde vid tillfället med 24-18 och var nog väldigt sugna på att köra vidare. Framför allt när man också hade tydliga svaghetstecken på både Tai och Hampel. Matchen kom igång igen, TAi vaknade till liv men inte Hampel som faktiskt kör 0. Så gör även förra veckans maximum, Magnus Karlsson och 0 på två förare har man inte råd med och Dackarna vinner helt klart rättvist med 47-43! Riktigt imponerande med tanke på Dudeks dopingavstängning samt att Nicki visat svag form. Nicki var dock tillbaka idag och körde in 16p på 6 heat och ledde helt klart sitt lag till seger, samtidigt som övriga förare tar sina poäng! Starkt av Dackarna! Och Dudeks eventuella doping går jag inte in mer på för jag tycker den behandlades tillräckligt i podden jag gästade igår. Åter i det ämnet när vi fått ny fakta!

sn-vägg

Och nu in på kvällens skandal i Halstavik. Efter 10 heat leder Piggarna med 32-27. Det kommer en liten regnskur och rätt som det är kommer det fram att man inte har något torrt material att lägga på banan!? Regnet är över på 10 minuter och givetvis ska man få ordning på banan för att köra klart matchen, tycker alla utom Rospiggarna! Men domaren beordrar att skrapa av det blöta och köra klart tävlingen på den bana som finns där under. Då kommer nästa skandal när traktorerna ute på banan motarbetar varandra då den ena river upp de blöta materialet och den andra trycker tillbaka det vilket gör att arbetet som borde ha tagit 20-30 minuter nu tog över 1 timme!! En kraftig skandal och absolut inget speedwayen i Sverige behöver, fruktansvärt tråkigt för publiken på plats framför allt! 

Men matchen då? Ja, rospiggarna vinner heat 11 med 5-1 till 37-28 men Piraterna gör som så många gånger förr, toppar in Greg och Darcy i heat 12 och tar en 5-1:a. Linus fyller på med en heatseger och 4:2 tillsammans med Bjarne för att sedan skicka ut firma Greg/Darcy för ytterligare en 5-1:a i 14:e och så leder Piraterna med 1 poäng inför 15:e! 3-3 i heat 15 och Piraterna tar seger + bonus.

Man ställer ut Samma nämnda förare ytterligare en gång och möter Andreas Jonsson och Kim Nilsson (kul för övrigt med 2 svenska förare från samma lag i heat 15). Greg tar starten och Darcy behöver egentligen inte jaga men gör det ändå, går in hårt i böj, får ett kasst ut mot AJ och går sedan omkull. Sköter det exemplariskt genom att direkt springa av banan men domaren är snabb att rödflagga heatet. Jag är ganska snabb att twittra ut domarskandal men måste faktiskt säga att jag kan köpa domarens argument, det är faktiskt något jag eftersökt. Domaren menar att Darcy hindrade Andreas jakt på Greg när han hade kontakt med Andreas innan vurpan och ja… jag vill faktiskt se mer rödflaggor om domaren gör det för att ge en hindrad förare en ny chans. Om Darcy verkligen hindrade AJ i det läget går att diskutera men absolut kan domaren göra den bedömningen så domarskandal är i efterhand att ta i!

Nu har vi dock omstarten och Greg är själv och måste vinna för att Piraterna ska vinna matchen och vist gör han det! Han kör maximalt! Greg och Darcy vänder ytterligare en match åt piraterna och man kan nästan tro att jag håller på dem. Men nej, jag är bara sjukt imponerad över Darcy och Greg och hur starka piraterna är efter paus. I kväll efter den skandalen som var när Rospiggarna gjorde allt för att stoppa matchen i ledning så kan jag dock tycka att det inte är mer än rätt att piraterna slår rospiggarna till slut! Och absolut ska de nämnas, vilken fantastisk speedway vi fick se till slut!

Klockan är mycket och matchen är precis slut så vi tar nog och säger godnatt nu!

Må väl // Simon Nyman – Sharing is Caring

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s