Vart kom den ifrån?

Ibland, eller ganska ofta faktiskt, kan jag vara kritisk. Skriva kritiskt. Jag försöker vara mer nyanserad men ibland går det inte. Ibland är jag positiv när jag skriver vilket kan vara roligt ibland det med. När jag skrivit kritiskt kan jag förvänta mig kritiska motreaktioner, det är helt ok, det kan jag ta. Jag skriver ju om just den saken för att väcka en diskussion eller debatt i ämnet. Igår skrev jag dock positivt och blev förvånad, nästan chockad. Jag såg det verkligen inte komma!

Är det något jag inte gillar är det just personangrepp. Finns det något som jag tycker är värre än att få påhopp mot mig själv så är det när det kommer påhopp mot mina vänner. Igår hyllade jag Antonio på twitter efter hans helt underbara speedwaymatch, maximala 12 poäng på 4 heat och ruskigt fin speedway. Men så pang, som en blixt från klar himmel kommer det, påhoppet, frispelt…

Skärmdump 2014-09-02 22.05.13

Jag var helt oförberedd på detta. Så oprovocerat. Så lågt. Så fel. För er som inte vet så har Stefan fram tills för ca 1 vecka sedan varit Sveriges Förbundskapten. Jag har vart kritisk mot Stefan vid ett par tillfällen i år. Samtidigt har jag hyllat hans coaching vid så många fler tillfällen. Försvarat hans uttagning av Darcy Ward (nu mer avstäng för att ha blåst rött i samband med en GP-tävling) när han bara följde reglerna trots massiv kritik. Uttalat hur bra jag tycker han är för svensk speedway och framför allt svensk speedways framtid. Jag har berömt hans jobb för svenska juniorer och jag har retweetat en ”namninsamling” för att han ska komma tillbaka som förbundskapten.

Idag skäms jag över detta! Jag skäms över att jag överhuvudtaget någon gång tagit till positiva ord i samma mening som jag nämnt hans namn. Hur sant det än forfarande är så skäms jag över att ha sagt det! Jag fick sådan puls igår kväll, jag skakade av ilska och jag fick bita mig i fingrarna för att inte sjunka till samma låga nivå av smutskastning. Därför skriver jag istället här idag, för att i lugn och ro berätta vad jag tycker och hur jag ser på saken.

Om jag i samma mening som jag hyllade Antonio hade hetsat Stefan inför semifinalen hade jag köpt en motreaktion, inte på den här nivån men en motreaktion. Nu var inte Stefan över huvudtaget nämnd i sammanhanget, allt jag gjorde var att hylla Antonio, och jag förstår ärligt talat inte varför Stefan ska kommentera detta. Jag skrattade förresten när Stefan kallade Indianerna för lillebror i direktsändning, en typ av hets jag kan tycka är ok och på lagom nivå inför ett semifinal-möte. Men jag satte det skrattet i halsen ganska snabbt.

Är Stefans agerande ytterligare ett försök att få Indianerna och specifikt Antonio ur slag inför semifinalerna? Tragiskt om han måste sjunka till den nivån för att försöka öka sitt eget lags chanser! Eller är det bara hans personliga ogillande av Antonio, det ogillande han konstant har förnekat, som till slut sprack ut genom fasaden? Eller finns det en helt annan förklaring? Jag har faktiskt ingen aning men oavsett vilket är det fruktansvärt dåligt av en ledare att sjunka till den nivån.

Han gick sedan också ut, åter igen på twitter, och kände sig hotad av Antonios manager (läs mer här).

Skärmdump 2014-09-02 22.35.55

 

Jag vet inte exakt vad som skrivits men nog anser jag att man som manager för Antonio har rätt att säga ifrån, att nu får det vara nog! Jag är helt säker på att hårda ord utbytets mellan Stefan och Mattias och känner jag Mattias rätt så har han troligtvis bara varit sjukt rak och ärlig. Om Stefan känner sig hotad ska han nog fundera på hur han själv agerar på sociala medier först innan han gråter ut och helt plötsligt gör sig själv till ett offer.

Jag har troligen sjunkit till en för låg nivå i detta inlägget men det går inte riktigt att svara upp mot den här smutskastningen på en saklig nivå. Jag är så sjukt besviken på Stefan, en coach jag gillade. Nu hoppas jag bara han tar sitt pick och pack och lämnar allt vad speedway heter – för alltid! 

//Simon Nyman – Sharing is Caring

10 reaktioner på ”Vart kom den ifrån?

 1. Pingback: Är all publicitet bra? | Simon Nyman

 2. Pingback: All publicitet är bra publicitet? | Simon Nyman

 3. Men ge dig nu.
  Han gjorde fel o har bett om ursäkt.
  Läste inte såna här långa inlägg om fredriks skämt?
  Ska han oxå avgå?
  Eller är det skillnad på skit o pannkaka?
  Bra blogg annars.

  Gillad av 1 person

  • men ursäkten är ju inte äkta, och han kastar mer skit i samma andetag som han ber om ursäkt för föregående. Det är bara för lågt!

   Fredriks var låg men det var långt fran samma sak. Detta från Stefan kom oprovocerat. Fredrik kunde bara inte hålla sig när bollen var upplagd för smash, forfarande lågt och jag twittrade det till honom också, men långt från samma sak.

   Så ser jag på det. En normal ursäkt av Ando och jag hade inte skrivit de här inlägget..!

   Tack för att du annars gillar de jag skriver! Roligt att höra!

   Gilla

  • För övrigt så skrevs inlägget före Stefans så kallade ”ursäkt” kom.

   Gilla

   • Mitt inlägg skulle varit ett svar på ditt senaste blogginlägg. Råkade bli på det näst senaste.
    Tycker du drar för stora växlar av det hela o hänger ut ando å det grövsta medan ett twitterinlägg räckte mot fredrik.

    Båda fick straffspark o skrev nåt precis lika dumt.
    Har fredrik bett om ursäkt?
    Kan inte se varför andos skulle va värre,båda är ju lika illa,oprovocerat eller inte.
    O sen kommer ju inte allt med som sägs i skvallerblaska som expressen.
    Finns en liten intervju i mvt oxå.

    Gillad av 1 person

   • Det är tre saker du missar.

    Ando fick inte straffspark. Jag hyllade Antonio och Ando passade på att gå in och kasta skit. Oerhört omoget vilket MÅNGA med mig reagerat på.

    Ando hade själv mot fredrik fördömt beteendet och gör ändå samma sak själv, enorm dubbelmoral.

    Ingen har krävt en ursäkt från Ando heller. Han valde själv att göra det men kunde inte hålla sig från att kasta ny skit i samma andetag som han ursäktade sig över detta.

    Gilla

   • Håller helt med om han inte ska skriva det när han själv fördömt sånt. Taskig tajming liksom.

    Men för ando kändes det nog som straffspark..

    Hur som så förstör det för sporten.
    17-1800 i målilla säger väl allt.
    När stog det nåt positivt om speedway i bladet o exp?
    Dom som inte är så himla insatta i speedway lär ju inte gå på nån match med mörka rubriker i tidningarna.

    Gillad av 1 person

   • Njae, de är väl inte jättebra… Men de är nog så illa att vi får vara glada om det skrivs om speedway över huvud taget.

    Men självklart vore de trevligare om det skrevs positivt om speedway! (Y)

    Gilla

 4. Pingback: Och så kom ursäkten, eller? | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s