Speedway GP på Friends Arena

Jag har varit sjukt dålig på att skriva på sista tiden. Det har varit väldigt mycket på jobbet med långa dagar och sena kvällar, energin har helt enkelt inte riktigt räckt till, tyvärr! Eller ja, till mångas glädje kanske! ;) Innan jag går in på morgondagens GP vill jag bara nämna en intressant grej.

Hamnade idag i samtal med Magnus (metanolpodd) och många fler på twitter gällande snittsytemet etc i speedway. Vi är väll inte helt överens och jag började tänka på att skriva en krönika i ämnet. Tänkte ett steg till och kom fram till att jag borde har skrivit om det redan. Sökte lite och hittade den, Är det nödvändigt med snitt i Speedway? och jag har alltså inför säsongen skrivit detta. Det intressanta är att den är lika aktuell idag, vissa farhågor har blivit sanna, ytterligare klubbar har fått ekonomiska problem och publiken sviker, vad ska vi göra nu? Läs den om ni vill och lämna gärna en kommentar med er åsikt. Min krönika är långt från någon sanning men ämnet tål att tänkas på och något måste göras åt svensk speedway!

Nu till GP:t och som vanligt bjuder jag på ett heatschema

Skärmdump 2014-09-26 22.54.38

Ladda gärna hem programmet som utskriftbar pdf SGP Stockholm 2014.pdf eller som xlsx-fil för att skriva programmet i datorn med automatiska summeringar SGP Stockholm 2014.xlsx

I övrigt har jag inte hunnit tänka så mycket över GP:t i sig. Greg är tillbaka vilket är oerhört roligt! Titelfajten är högst levande och faktum är att samtliga i topp 3 har missat ett GP i år vilket även det gör att det känns rättvist på något sätt! Det tråkigaste som finns är när skador ska avgöra saker!

Förra året på Friends såg vi en bana som bjöd på helt OK speedway, bra tryck på läktarna och framförallt, 4 startbanor som levererade likvärdiga starter. Till årets GP har man bara haft några få dagar på sig att bygga och jag hoppas verkligen att man ändå fått till en bra bana! Riga byggdes ju månader i förväg och det var uppenbarligen ingen garanti. :)

Jonsson vann senaste GP:t vilket var fantastiskt roligt för svensk speedway! Han var den första att vinna sedan Antonio vann i Torun 2012, samma tävling då Chris Holder blev världsmästare.  Jonsson var dessutom bäste svensk på Friends även förra året med en plats i semifinalen. Lindgren slutade precis utanför semin då med 8 poäng. Förra året var ju ett riktigt svensk-GP sett till antal förare då både Engman och Vispen som banreserver fick 5 heat var då Gollob och Vaculic utgick under kvällen. Därtill hade vi Kim Nilsson som wildcard och vi hade svenskar i näst intill varenda heat samt ett heat med 4 svenskar. Tyvärr var väl detta det mest positiva i svenskväg det GP:t, att många fick köra. I år får vi istället hoppas att de som kör får möjligheten att visa framfötterna och ta lite fler poäng.

WildCard till GP:t är THJ och som nykorad svensk mästare är detta självklart ett helt korrekt val. Sen har BSI ett något märkligt system för reserver i år då man bara har en första reserv i MJJ och sedan nomineras reserver från tävling till tävling. Därav många danskar i Vojens och likväl ytterligare en svensk nu på Friends. Kim Nilsson som körde wildcard förra året får således även han en chans att köra på Friends. Motiveringen till detta är givetvis hans andraplats i SM och inte hans 2 poäng som wildcard i fjol. Även detta ett korrekt beslut sett till SM även om jag själv gärna hade sett Antonio få chansen med den formen han är i just nu. Jag skulle vilja påstå att han är en av slutspelets bästa förare och definitivt slutspelets bästa svensk! Tråkigt då att vår mest formstarka förare inte får chansen att dra lite extra publik till arenan.

Hur som ska det bli roligt med lite speedway igen i morgon kväll och jag skulle bli förvånad om inte topp-4 i sammandraget återfinns i semifinalerna. Där tror jag man görs sällskap av Zagar, Holder, Jonsson och THJ och min final 4:a ser ut som följer:

  1. Tai
  2. KK
  3. Greg
  4. THJ

Tippa gärna din egen 4 eller lämna en annan kommentar här nedan. Dela gärna med er av program etc med vänner om ni vill det, självklart helt ok!

Till sist håller jag tummarna för att taket på arenan är stängt, man har ju haft lite svårt för det där på senare tid och till och med fotbollsmatcher har avbrutits på grund av regn på en arena med tak, en sådan skandal behövs inte i morgon. Ganska komiskt att en arena som är så utmobbad och hatat bär namnet friends, en organisation mot just mobbing. Man kan ju fundera på vart pengarna tar vägen som skänks till organisationen friends just nu, troligen till stöd för en utmobbad arena?

Ha de fint // Simon Nyman – Sharing is Caring

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s