CircusPolitik – Ny Regering

Så var den då utnämnd, den nya regeringen. Jag känner bara vemod, oro och tvivel! Miljöpartiet har fått 6 platser och man firar och jublar som att man vunnit något. Socialdemokraterna har fått övriga 18 platser och vänster fick ju så klart inte en enda.

Det första jag för mitt liv inte kan förstå då är hur regeringsskiftet över huvud taget kan äga rum? S+MP som nu ska regera ihop fick Simon-Nyman37,90% av rösterna medan Alliansen fick 39,43%. Vad jag kan förstå har man utropats till segrare tillsammans med V men så fort segern var spikad och regeringen Reinfeldt abdikerat så sparkade Löfven bort V på äkta fackpamps-maner! Man är då inte störts längre, men tillåts fortfarande bilda regering, detta är för mig en gåta! Sitter du på ett bra svar så lämna det gärna i kommentarsfältet!

Vidare undrar jag bara om det finns någon miljöpartist som är nöjd över alla frågor man i valrörelsen lovade man aldrig skulle ge vika på. Frågor som man nu bara skippade helt för att få regera ihop med S och få några historiska gröna ministerposter. Helt plötsligt verkar makt och positioner vara viktigare än deras politik, något som i valrörelsen var helt otänkbart! Man skulle absolut inte ge vika på någon punkt! Man har således börjat sina 4 år med att svika sina väljare! Så vad firar man? Personliga poster snarare än möjligheten att driva genom partiets politik.

Röstade man S ville man förmodligen se Löfven som Statsminister. Jag undrar hur många som fortfarande anser att han är den bäste personen att leda Sverige framåt. Han startar med sandlådenivå från dag 1 genom att sparka ut V, fjäska för C och FP utan att lyckas för att till slut bilda den svagaste regeringen någonsin tillsammans med MP.En regering som faktiskt bara har stöd från drygt var 3:e svensk.

Löfven var snabb att skrika ut att 87,14% INTE röstade på SD och det har han helt rätt i, och nej, jag är inte en av de 12,86% som röstade på SD. Men jag vill poängtera för vår nya Statsminister att 68,99% INTE ville se dig som Statsminister heller, en ganska väsentlig andel människor i Sverige med andra ord. Och hur han med stöd från endast MP ska kunna driva en egen politik är för mig en gåta. I min värld är det som att förlora med 3-4 i fotboll men ändå utropa sig som segrare för man var ju ändå så pass nära!

Han sa idag att Sverige står inför ett oerhört kritiskt läge och det är väl det första han sagt jag kan hålla med om! Han sa också att han ärvt ett kritiskt ekonomiskt läge, då förstår jag inte vilken värld han levt i senaste 8 åren. Sverige har tagit sig genom en av historiens djupaste ekonomiska kriser som ett av världens bästa länder. Vår ekonomi och vår politik har varit ansedd världen över som en av de bästa, men Löfven stackarn tycker att han ärver en ekonomi i kritiskt läge. Jag känner bara Tack och Lov att Lövfen inte regerade under finanskrisen!

Fridolin har lovat att han ska ”rädda skolan” på 100 dagar. Alltså, på 100 dagar ska resultaten vändas! Självklart hålls räkningen på 100dagar.se. Fridolin fick sin post som utbildningsminister och har nu 100 dagar på sig att bevisa att han inte bara var stor i orden under valrörelsen!

Frågan är hur bra det blir med Tommy och Annika i regeringen! :)

Frågan är hur bra det blir med Tommy och Annika i regeringen! :) Var bara tvungen att ha med den bilden för att lätta lite på stämningen! ;)

Den stora snackisen idag har väl annars varit att Alice Bah valts in som minister i Regeringen Löfven. Jag såg någon som ansåg att det var ett stort hån och en enorm förminskning av Alice som person att nämna henne som Disneydags-profilen. Självklart kan jag förstå synsättet men seriöst, jag är av generationen som växte upp med disneydags på fredagkvällarna och för mig förstod jag vem hon var först när hon förknippades med just Disneyklubben. Hon må ha gjort mycket annat efter Disneyklubben som jag har missat men för mig är hon disneyklubben, klart man inte kan förbjuda folk att förknippa henne med detta bara för att hon nu sitter i regeringen.

Header - blogg - RGB

I övrigt är jag glad för att min son nu är drygt 4 år och mina pappa dagar i stor sett är slut. Att jag fick barn under tiden valfriheten fans och låg på mig som person, på varje familj. Nu kommer jag ha tagit ut mer än de 3 månaderna som man nu mer kommer tvingas till, men jag har valt det själv. Jag har haft ett arbete där jag haft den möjligheten som anställd. Jag har bråkat för det med min chef som har ansett att jag borde ha min son varannan helg och låta min sons mamma ta allt ansvar. Jag vill dock vara en del av min sons liv, lika stor del som hans mamma och jag har därför kämpat för att vara hemma så mycket som möjligt. Självklart kan man då tycka att jag borde gilla att det lagstadgas om en månad till men nej, jag tycker ändå det är upp till varje person att bestämma detta!

140623-23-18Jag har så många vänner som är egenföretagare, både killar och tjejer och hur ska dem på något sätt kunna vara hemma 3 månader/barn? Då får de lägga ner sitt företag! Men det är väl å andra sidan vad den nya regeringen vill. Ingenting i deras politik har handlat om egenföretagare. Så det som då händer är att man nu bränner inne 3 månader för varje barn att tillbringa tid med en av sina föräldrar. I många familjer är detta inget problem, båda föräldrarna kan vara hemma och barnet får all möjlig tid att vara hemma med någon av föräldrarna. Men så finns det familjer där man driver eget, den ena föräldern kan inte vara hemma. Barnen i den här familjen får alltså 3 månader mindre tid hemma med sina föräldrar än vad kompisarna får. Hade föräldrarledigheten varit upp till familjen att bestämma hade alla barn fått lika mycket tid med sina föräldrar.

Det man nu gör i den så kallade jämställda regeringen är att man skapar orättvisor redan i barnens uppväxt! Vissa barn får helt enkelt inte vara hemma lika mycket som andra och detta enbart för att man i en ny regering tror att man skapar ett mer jämställt samhälle genom att plocka bort en månad av föräldrardagarna från mamman och lägga den på pappan. Som sagt, jag är glad att jag fick barn under regeringen Reinfeldt!

Man tänker sig ytterligare en förändring i regeringen Löfven (eller troligen massor) och det är att man ska höja A-kassans övre gräns från 18700:- till 25000:- vilket innebär att du kan stämpla ut 20 000:-. Ja, det är faktiskt så bra att man funderar på om det inte är värt att säga upp sig och ha betald semester året om! Självklart finns dem som söker och söker utan att lyckas få ett jobb, man fastnar i en ond spiral och självklart ska man ha en ersättning som gör att man har råd att leva ändå.

Men höjer man till dessa nya nivåer kommer det finnas så sjukt många unga arbetslösa som helt enkelt inte kommer förstå vitsen med att ta ett jobb när man får lika mycket pengar för att stämpla! Och hur detta sedan ska lösa problemen med att vi har hög arbetslöshet i Sverige, det har jag svårt att förstå. Hög arbetslöshet är för övrigt också en statistiskt vriden siffra då man nu mer räknar alla studerande från 15 år som någon gång sökt ett extrajobb som arbetslösa, trots att de studerar på 100%. Självklart får vi då högre arbetslöshet och högre ungdomsarbetslöshet i Sverige idag jämfört med tidigare då man mätte arbetslösheten på helt annat sätt.

Hur man sedan tänker sig finansiera den höjda A-kassan är inte helt tydligt än men nog kan man räkna med att skatten för oss som arbetar kommer öka och troligen kommer också avgiften till A-kassan öka och då mer för oss som arbetar. Allt i linjen med att det ska vara lika för alla, oavsett om du arbetar eller inte ska du få lika mycket pengar att röra dig med varje månad. Säkerligen införs också förmögenhetsskatten igen som tvingar dig att skatta på redan skattade pengar bara för att du lyckats skapa dig en förmögenhet.

Slutfrågan blir helt enkelt. Vem kommer brinna för att utvecklas, ta större ansvar och högre risker i sitt arbetsliv om det inte ger någon tillbaka? Du ökar i lön men nettoinkomsten förbli den samma. Varför ska du ha ansvar eller för den delen bara sköta ditt jobb om du egentligen får ut lika mycket pengar genom att gå hemma och fundera?

4 plågsamma år väntar, hoppas inte för mycket hinner förstöras.

Simon Nyman | Sharing is Caring

*Alla siffror är hämtade från val.se

2 reaktioner på ”CircusPolitik – Ny Regering

 1. Bra skrivet!
  Håller helt o fullt med dig. Hur sjukt är det inte.
  I sverige ska man tydligen tänka på att alla andra ska ha det bra före mig själv.
  Nej det är bara bunkra vita böner och makaroner för ALLT kommer bli dyrare.
  O lönen kommer bli mindre.

  Och politikerna blundar och säger att sd inte ska få nån makt. Förstår dom inte att det bara gör så att sd får ännu mer röster nästa val. Den taktiken har dom ju redan testat o det gick ju sådär.

  Gilla

  • Så sant de du skriver om SD! Vi måste lyfta deras politik i övriga partier! Först då försvinner deras ”syfte” och partiet kan börja krympa!

   Gilla

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s