Hur kan man kräva Wild Card till Ward?

2014-06-21 18.48.18Jag hade tänkt att avsluta speedwaysäsongen med en summering men insåg idag att jag får vänta ett tag till innan säsongen kan stängas. Jag måste ändå börja med att gratulera Mr Gentleman – Greg Hancock – till VM-guldet! En mer värdig mästare kommer vi aldrig att få se! Nicki är ett kapitel för sig och skulle kräva en helt egen krönika men konstaterandet blir ändå, han skulle sakans i GP-serien om han skulle hoppa av. Han väcker alltid känslor och åsikter och blir en extra krydda till varje GP, helt klart!

Idag släpptes så wild carden till nästa års serie och startfältet för 2015 är således komplett.

2015 års GP-förare är följande:

Hancock, Kasprzak, Pedersen, Woffinden, Zagar, Jonsson, Holder, Hampel, Batchelor, Iversen, Jepsen Jensen, Doyle, Harris och Janowski

Först och främst tycker jag det är självklart att Iversen får ett kort efter sitt benbrott då han med 100% säkerhet hade fixat det på egen hand utan skadan. Ser man historiskt brukar plats 9 få ett wild card och jag ser det därför inte som märkligt att Troy fick ett wildcard – dock vill man gärna ha en 3:e australiensare och givetvis finns där en del politik bakom beslutet.

Vidare Fick THJ ett av korten vilket är oerhört roligt för svensk speedway med en ny ordinarie förare och givetvis också för Tomas själv! Han har absolut visat att han förtjänar det! Dock känns det som att politiken till viss del spelar in även när Sverige får ett av wild carden – svensk speedway har inte rosat marknaden men jag tror att rätt förare nu får chansen att bevisa motsatsen! Lycka till 2015 THJ.

THJ_SGP_friends

Det sista kortet fick MJJ och han har absolut inte gjort bort sig på de GP:n han har fått köra i år.Frågan är bara varför årets bäste dansk står utanför, ingen som egentligen vet! Något med att han kört ESC kanske? Och ska vi vara ärliga, hade vi skitit i det politiska så hade Kildemand tagit platsen framför både Troy och THJ. Nu slogs han bara mot MJJ och jag förstår ärligt talat inte hur MJJ gick segrande ur den kampen.

Kenneth Bjerre anser att han också är illa behandlad då han tycker han borde fått ett av wild carden och absolut har han varit skadad och kunde kanske ha tagit en topp 8 plats utan den skadan, samtidigt har konkurrensen om det danska (politik) andra wild cardet varit stenhård och jag ser faktiskt inget konstigt i att Bjerre inte fick det, jag såg honom inte ens som aktuell. Jag var mer nyfiken på hur BSI skulle hantera faktumet att Smolinski vann ett GP under säsongen och trodde nog politiken skulle tala för en tysk även 2015. Men det föll nog på att segern kom redan i säsongens första GP och därmed nästan var glömd när nu wild carden skulle delas ut.

Många röster ropade bedrövat och irriterat om hur BSI kunde undvika att ge Darcy Ward ett wild card. Jag anser att det säger mer om moralen hos de personerna än om kompetensen hos BSI.

140036458635754200_resized

Hur skulle det se ut om man fäller DW så han missar resten av säsongen och sedan ger honom en friplats till nästa års serie? Då skulle man indirekt säga att man tycker det är ok det han gjorde och att avstängningen bara var något nödvändigt ont. Jag hoppas absolut att DW kommer tillbaka till Speedwayen och GP-serien, jag önskar honom allt gott och allt stöd han behöver om alkoholen är ett problem för honom. Men jag tycker det är 100% rätt att inte ge honom ett wild card. Allt annat vore en stor skandal!

Det mest märkliga i alla reaktioner kring DW är hur Stefan Andersson kan skrika ut frågan på twitter. Han som gillar att håna folk med så kallade alkohol-relaterad ”skämt”, där han tydligt visar vad han egentligen tycker om folk som gjort bort sig med alkoholen tidigare i sitt liv. Dock är det tydligen stor skillnad när hans egna förare gör bort sig med alkoholen. Dubbelmoralen lyser lång väg tyvärr… Och för att förklara med Stefans egna ord, DW valde att vara ”kung i baren” istället för att få spruta skumpa på pallen.

Sen kommer jag rakt av hålla med om att man sköter hela DW-gate på ett smutsigt sätt hos BSI/FIM/WADA ,vilka det nu är som är högst ansvariga. Inget snack om det! Man har fortfarande inte gått ut med ett officiellt straff utan DW är fortfarande bara avstängd i väntan på dom. Det är helt sjukt hur man kan låta det ta så lång tid för att fastställa en dom! Ska han köra nästa år måste han få en rimlig tid på sig att skriva kontrakt med klubbar etc och låter man ovissheten fortsätta har man snart per automatik stängt av honom hela nästa säsong också! 

Jag lägger ingen värdering i hur långt straff han bör få men jag tycker självklart det ska bli tidsbestämt snarast! Han själv verkar dock övertygad om att han kommer köra ligaspeedway nästa år och hoppas även på ett par wild cards enligt vad han själv säger på twitter, så vi får väl se. Endera är det bara förhoppningar eller så har han fått indikationer på något.

Skärmdump 2014-10-14 22.06.47

Hur som helst finns det fortfarande mycket som kan hända inom ramarna för ”årets speedway-säsong” så jag väljer att vänta ett par veckor till innan jag stänger speedwaybutiken för säsong 2014.

Stort tack till Sandra @sasha_davy Davidsson för bilder, lika bra som vanligt! Kika in på hennes hemsida för massa grymma bilder! Länken går direkt till albumet från Torun 2014.

Simon Nyman – Sharing is Caring

En reaktion på ”Hur kan man kräva Wild Card till Ward?

  1. Pingback: Ward-gate och diskussionen kring den | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s