Första inlägget 2015 – såklart om speedway

Ja, nu var det lite drygt en månad sedan som jag skrev ett inlägg. Jag har inte varit på topp och helt enkelt inte känt mig sugen på att skriva. Vissa av er är säkert glada att jag inte skrivit på ett tag (förstår dock inte varför ni ändå läser :p) men  många har också frågat när jag tänker skriva igen och det är roligt att höra att folk vill läsa det jag skriver!

Jag har tänkt beröra 2 rubriker i det här inlägget och börjar med FIM.

Man har i dagarna ytterligare än gång skjutit upp beslutet om Wards avstängning. Tycka vad man vill om Ward och vad han gjort, jag personligen anser att han bör stängas av, men det FIM gör nu är helt bortom alla humana gränser ok! Endera stängs Ward av, eller så stängs han inte av, men fatta ett beslut!

Jag läste dock en artikel idag (läs den här) och helt plötsligt förstår jag att beskedet dröjer. På FIM har man haft fullt upp att diskutera hur man ska göra sporten än mer miljövänlig (efter den genialiska ljuddämparen) och har nu kommit fram till en lösning. Man förbjuder helt enkelt tear-off! Plastfilmen som man sätter över glaset på sina goggles för att kunna dra undan smutsen. Den skräpar ner så mycket när förarna slänger den på marken och det är fruktansvärt för miljön. Man har alltså beslutat att från och med 2015 är det förbjudet med tear-off och alla förare måste vänja sig med den, enligt de flesta, mindre välfungerande roll-off. En film som sitter spänd mellan två rullar och således rullas upp igen på andra sidan dina goggles. Den ger ett smalt synfält och dessutom kommer skiten lätt in bakom filmen och sikten blir = 0.

140036458635754200_resized

Jag förstår som sagt att FIM dröjer med besked kring Darcys avstängning när man har så viktiga frågor som tear-offs vara eller icke vara att diskutera i första hand! Nej, nu tycker jag det är dags att FIM börjar ta speedwayen som sport på allvar!

Läste idag också på Speedwaynyheter att Sebban Aldén väljer att sluta igen innan han ens har påbörjat sin comeback (artikel här)! Mycket tråkigt att en trevlig kille och duktig förare väljer att inte köra och självklart är det tråkigt när det hela beror på det ekonomiska, att sponsorerna inte ställer upp!

Dock tycker jag det är märkligt, faktiskt rent ut sagt oansvarigt av en förare att skriva kontrakt med två klubbar och sedan bara skita i det. Det är klubbar som väljer att ge honom en plats i deras trupper trotts att han inte körde förra året. Klubbar som tror på honom och satsar på honom och är beredda att ge honom chansen att komma tillbaka. Klubbar som utgår från att man skriver kontrakt med en förare som bestämt sig för come back.

alden

Jag anser att har man bestämt sig för come back och dessutom skrivit kontrakt med klubbar, då bör man redan ha kommit så långt i sin satsning så att man vet att man har råd att köra! I Sebbans fall utgår jag från att han har all utrustning kvar, ink buss osv och kostnaden som skulle uppkomma hade varit kostnaden för en mekaniker, en kostnad som jag är övertygad om att han hade lyckats finansiera genom lönen från klubbarna.

Jag tycker som sagt det är tråkigt att Sebban inte kommer tillbaka, men att det beror på ekonomin och dålig backning från sponsorerna tror jag dock bara är en dålig ursäkt för att det ska kännas mer ok att säga tack men nej tack till klubbarna. Han hade ju faktiskt kontrakt skrivet även inför säsong 2014 och valde även då att tacka nej innan säsongen startade!

Nej Sebban, jag gillar dig som både person och förare men detta tycker jag bara är dåligt beteende!

2015-01-10 21.12.24Avslutningsvis, tack Sandra för bilderna! Ni hittar massor av grymma bilder på hennes hemsida, www.speedway-sasha.se och passa även på att följa henne på twitter @sasha_davy.

Tack för mig, hej!

 

Simon Nyman | Sharing is Caring 

(kontakter uppdaterade med mitt Instagram-namn @SimonNyman18)

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s