Vilket fantastiskt upplägg!

Först och främst, Mattias Hargin tog idag sin livs första världscupseger i slalom och det i Kitzbühel, tävlingarnas tävling.
Helt fantastiskt och STORT grattis!

sn-vägg

Vad som är mindre fantastiskt är dock att tävlingen gick på TV4 och inte i SVTs vinterstudion. TV4 har nämligen en förmåga att förstöra i princip varenda sporträttighet de köper, utom möjligen fotboll, och givetvis är inget bättre med det alpina. I början på säsongen har man dels lagt ena åket på 12:an, en kanal som långt från alla har vilket gjort att man helt missat att det varit tävling. Har man väl hittat tävlingen och har kanalen så missar man flertalet åkare på grund av reklam vid tillfällen när inte tävlingen har paus, helt fantastiskt! Det gick så långt att Anja Pärsson kritiserade kanalen öppet på twitter och något verkar dem ha läst för idag missade man alla fall inga åkare på grund av reklam, i andra åket. Men frågan är om det är NÅGON som såg första åket?

Idag hade man inte bara lagt första åket i en annan kanal, man la det i 4sport, en betalkanal som i stort sett ingen har!? Ungefär lika smart som att flytta Zlatans matcher till Cmore efter årsskiftet för att man tror att alla då kommer bli glada och teckna Cmore abonnemang för att få fortsätta se Zlatan. Och jag tror 4:an underskattar människan ganska grovt. Jag tror ingen köper 4sport för att få se första åket i herrarnas slalom, lika lite som man får abonnenter på Cmore genom att flytta fotbollen. Nej, folk blir arga och missnöjda, man letar därför upp helt andra sätt att se sändningen! Varianter som är så långt bort från TV4-gruppen man bara någonsin kan komma! För vem vill gynna ett företag som, rent ut sagt, pissar sina kunder rätt upp och ner?

Simon-NymanStora frågan för mig till TV4 är varför man över huvudtaget köper upp rättigheter till att sända alpint när man uppenbarligen inte bryr sig om sporten och bortprioriterar den i tablån så långt det bara är möjligt! Det vore väldigt intressant med ett svar från TV4 här! Och just när vi pratar om svar så kommer jag faktiskt in på rubriken till det här inlägget, jag ska förklara.

Det var en period i höstas när TV4 satt på rättigheterna till succé efter succé. Det var program som ”I huvudet på Gunde Svan”, det var ”Hellenius Hörna”, det var ”Idol 2014” och så vidare. Jag vet att jag vid ett par tillfällen twittrade ut hyllningar till TV4 om vilka fantastiska program de hade och direkt fick man ett svar av twitterkontot TV4. Och det fantastiska upplägget var dessutom att det var ett personligt svar jag fick. Inget allmänt ”lika-till-alla-svar” utan ett personligt, riktat till mig och dessutom med en personlig signatur som avslutning. Ungefär ”/hälsningar Emelie” eller liknande.

Ett mycket smart drag av TV4 som fick oss tittare att känna oss lite mer speciella! Vad som är än mer fantastiskt med hela det här upplägget är att när jag nu för fram kritik mot TV4 om hur de behandlar oss idrottsälskande tittare och just nu framförallt oss alpin-älskande tittare, även detta på twitter, då är det inte en kotte som svarar. Inte ens ett allmänt svar att TV4 har läst tweeten mäktar dem med. Och det här personliga svaret, den där positiva känslan, den är helt borta!

Jag vet inte hur TV4 fungerar men jag själv har lärt mig att det är minst lika viktigt att bemöta missnöjda kunder och prata med dem som det är att bemöta nöjda kunder. Men visst, det är mycket trevligare och dessutom lättare att prata med de nöjda kunderna! Jag är dock ganska övertygad om att det inte är ett vinnande koncept i längden!

Så snälla TV4, om ni mot all förmodan råkar läsa det här. Några enkla svar om varför ni misshandlar era sporträttigheter vore trevligt, kanske få höra vad eran tanke är med att förstöra sändningarna så här? Och till sist, läs mina tips här i slutet, de är i all välmening!

Simon Nyman | Sharing is Caring

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s