Ny förbundskapten, igen | Speedway

Inte för att Ward-Gate på något sätt har lagt sig, han gnäller på, varje fredag, och tror i sin fantasivärld att FIM ska presentera hans dom. Vad jag förstod från början skulle det dröja de 45 dagarna det får ta för FIM efter hearing till att man skulle ge besked, så varför Ward väntar varje fredag, gnäller och gapar på twitter, det förstår jag verkligen inte! Eller jo, jag förstår hans frustration men han har bara sig själv att skylla att han är där han är.

Foto 2015-01-28 08 48 16Det var dock inte det här jag tänkte skriva om, vi har ju faktiskt fått ett ämne till här under veckan, något bra mycket mer positivt än Ward-Gate! Sverige har fått sig en ny förbundskapten i Morgan Andersson. Man skulle kort kunna konstatera att Morgan tog över, Lindbäck och Lindgren ställde sig direkt till landslagets förfogande igen och allt var frid och fröjd. Riktigt så enkelt ska vi dock inte göra det, hur kul vore det?

Min första tanke i det här är att jag hoppas han stannar några år på sin post. Sverige behöver en trygghet, en stabilitet i landslagen och nog trodde jag på förhand att Ando och Fröjd skulle kunna hantera det men det visade sig vara långt från sanningen. Jag har haft min beskärda del av Ando sedan tiden när jag jobbade med Antonio. Jag såg det ändå som positivt när han klev in i landslagen då jag ansåg att han var en bra matchcoach trots allt! Fröjd var jag lite mer skeptisk till men han är nog den som för mig har överraskat positivt. Eller rättare sagt, jag känner inte att jag har något otalt med honom och i dagens samhälle är väl det så positivt det kan bli. Ando däremot är en story för sig där han konstant svänger på en 5-öring, tar upp gammalt groll när man minst anar det och är sjukt partisk. Det visade sig helt enkelt att man inte kan vara coach för ett klubblag samtidigt som man är förbundskapten, jag såg faktiskt inte det problemet komma om jag ska vara ärlig! Morgan är nu inget annat än förbundskapten så jag hoppas att han kan stå för den här stabiliteten och tryggheten!

Han börjar dessutom förtroendeingivande genom att få både Lindbäck och Lindgren att stå till förfogande igen. Man kan tycka vad man vill om den soppan, dubbelmoral etc men de är alla fall åter tillgängliga för landslaget! 

Klart jag blir partisk till min bästa vän, men jag försöker verkligen vara nyanserad ändå!

Klart jag blir partisk till min bästa vän, men jag försöker verkligen vara nyanserad ändå!

Själv må jag vara partisk i ena halvan men att Anton under säsongen sa nej tack till landslaget efter Andos påhopp, det har jag full förståelse för. Han var säkert inte aktuell för landslaget just då men det var ändå en helt normal markering från Anton enligt mig. Ett påhopp som dessutom gör Andos stöd till Ward just nu än märkligare, men det var en parantes. Att Antonio då åter är till förfogande om han platsar, det ser jag absolut inte som märkligt.

Ser vi sedan till att Lindgren är till förfogande igen blev jag från början än mindre förvånad. Jag menar, Morgan har jobbat med Lindgren i flera år kring GP och jag är helt övertygad om att Morgan hade klart med Lindgren redan innan han själv tackade ja till jobbet som förbundskapten. För nog vore det märkligt med Morgan som kapten och bojkott från Lindgren.

Nu verkar dock Fredrik ha glömt att Fröjd är kvar på förbundet och hans bojkott var ju faktiskt mot Fröjd. Fredrik skulle bojkotta landslaget så länge Fröjd jobbade för förbundet hette det för ett år sedan. Jag respekterar att Fredrik inte ville gå in på mer detaljer då, även om jag anser att det vettigaste hade varit att säga A och B, inte bara A vid bojkotten i fjol. Dock anser jag nu att han har en del att förklara. Hur kan han komma tillbaka nu? Har det löst sig med Fröjd? Har Morgan bara övertalat honom? Är det GP-kvalet som hägrar? Det finns en viss dubbelmoral i Fredriks beslut att komma tillbaka kan jag tycka. Men fine, alla svenska förare står till förfogande för landslaget och det är väl ändå det bästa!

Morgan är som sagt inte coach för något klubblag utan ”bara” förbundskapten. Finns då någon risk att han ska kunna göra en Ando – bojkotta Anton på grund av gammalt groll? Eller en BW – alltid ta ut sin egen förare i THJ?

THJ_SGP_friends

Ja, det finns en risk. Han har som sagt jobbat flera år med Fredrik och jag är övertygad om följande: Står en sista landslagsplats mellan Fredrik och en annan förare kommer han alla dagar i veckan ta Fredrik, det finns alltså en liten risk för liknande snack och diskussioner runt laguttagningarna. Så låt oss därför hoppas att Fredrik kör så bra att han är given i laget eller för den delen så dåligt att han är given utanför laget. Det finns en risk för favorisering, låt oss hoppas vi slipper den! Det är nog dock på förhand den enda ”risken” jag kan se med Morgan som förbundskapten!

Sist men inte minst tror jag Morgan är en bra matchcoach med nerverna under kontroll, kylan i avgörande beslut men samtidigt med temperamentet som kan behövas för att väcka ett lag! För förarna som behöver lugnas ner ser jag honom som en soft person som är bra även på det. Jag tror helt enkelt han är en förbundskapten som kan lyckas! Han har idag alla förares förtroende och det är en grundsten, en bra start! En grundsten som tidigare kaptener har saknat!

Vill ni läsa mer tankar från mig om speedway så klickar ni enklast på fliken speedway hör ovan. Då hittar ni allt speedwayrelaterat! Sista bilden på THJ är från Sandra Davidsson, besök hennes hemsida speedway-sasha.se för fler grymma bilder eller följ henne helt enkelt bara på twitter @sasha_davy! Annars, må väl!

Simon Nyman | Sharing is Caring

En reaktion på ”Ny förbundskapten, igen | Speedway

  1. Pingback: Stort jubileum! | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s