den här ”alla hjärtans dag”

Så var det då dags igen, den 14 februari, eller som de flesta säger, Alla Hjärtans Dag. En fantastisk dag på så många sätt, en kärlekens dag. Samtidigt är det faktiskt en vidrig dag på många sätt. Till sist är det faktiskt en helt meningslös dag, dock på ett enda sätt. Jag tänkte försöka sätta lite tydligare ord på det hela!

2015-02-14 16.08.33Det finns så mycket ondska, så mycket smärta, så mycket sorg och så mycket skit i världen! Självklart kan man då se det som att en kärlekens dag är oerhört viktig! En kontrast till allt det där andra! En fin tanke! Problemet är väl bara att det inte hänger ihop! Ondskan i världen fortsätter och kärleken spirar lite extra mellan de som redan är kära, typ så. Men vist kan det vara en mysig dag!

Jag vet dock att så många mår så dåligt just den här dagen. Så många jag pratat med som blir påminda om sin ensamhet en sådan här dag. De lever själva mot sin vilja, de känner sig som ensammast i världen. Andra som har levt ihop med någon som kanske har gått bort. En dag som denna kan vara oerhört smärtsam för dem! Många andra lever ihop med sin kärlek men mår ändå skit en dag som denna. De känner inte annat än press och stress, måsten! Jag MÅSTE hitta en bra present! Vi MÅSTE gå ut på fin restaurang och den MÅSTE vara lite bättre än förra året! Helst ska det vara en överraskning också! Inte är det lätt att överaska på en dag som dessutom alla vet om!

Själv står jag nog för den 3:e kategorin, jag anser dagen vara en meningslös dag. Kort och gott, Älskar du någon behöver du inte en specifik dag för att tala om det! Svårare än så är det inte! Året består av 365 dagar, 365 alla hjärtans dag för dig som älskar någon! Jag talar om för min son, jag visar för min son på så många olika sätt jag kan, varje dag, att jag älskar honom, varken mer eller mindre just idag! Alla Hjärtans Dag kanske inte är riktad just för kärleken till ditt barn men jag väljer ändå att använda det som exempel. Kanske ytterligare ett tecken på meningslösheten i den här dagen? Kärlek är väl kärlek vem än du riktar den till?

Anser du ändå att du behöver en specifik Alla Hjärtans Dag för att visa att du älskar någon? Sorry, då är inte din kärleken vidare äkta! Du har troligen bara fallit offer för det kommersiella jippot som går ut på att få folk att spendera så mycket pengar som möjligt på ”kärleken” helt i onödan! När dessutom så många mår dåligt en dag som denna så kanske vi lika gärna kan skippa den, eller hur? Det om något är väl kärlek till sina medmänniskor!?

Simon Nyman – Sharing is Caring

En reaktion på ”den här ”alla hjärtans dag”

  1. Pingback: Stort jubileum! | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s