Ward-Gate har kanske kommit till sitt slut?

Så kom då dagen som alla speedwayfans har väntat på. Dagen som har dragit ut på tiden nått så sinnessjukt länge. Dagen när Darcy Ward fick sitt straff av FIM. Det finns ett par positiva saker att ta upp, det finns många fler negativa. Men absolut, jag börjar med det positiva sakerna!

 • Ward blev faktiskt straffad
 • Beskedet har kommit
 • Ward behöver inte gråta på twitter varje fredag om att han är lovad att få beskedet.

140036458635754200_resized

Ja, dessa 3 punkter sammanfattar det positiva ganska bra. I övrigt förstår jag faktiskt ingenting! Visst, jag är glad att han blev straffad. För helt ärligt var jag rädd att FIM skulle anse att straffet fram till nu var straff nog. Alltså döma honom fri från nu, det hände inte och det var bra.

Men han fick alltså 10 månader! Vad är 10 månader!? 10 Månader räknat från 27/8 2014 fram till och med 27/6 2015. Av dessa 10 månader är alltså ca 6 månader off season!? Det verkliga straffet är alltså 4 månader borta från speedwayen? Jag vet att man inte dömmer straff olika för on- och off-season men ändock, är detta rimligt? Killen var på riktigt beredd att möta sina kollegor ute på en speedway-oval onykter! Han var beredd att riskera sina medmänniskors liv! Han får 10 månader var av endast 4 av dem är under aktiv säsong!

Vi kan annars ta Dudek som exempel. Killen som ”av misstag” (man får tro vad man vill där) fick i sig doping-klassade preparat via kosttillskott. Han döms förvisso helt rätt som fuskare, man mildrade han straff med motiveringen att det sannolikt kommit in i hans kropp av ett misstag. Han försökte höja sin egen prestation men absolut inte riskera livet på någon annan förare. Han fick 12 månader. Förmildrat för att det var en olyckshändelse, det kunde lika gärna blivit 24 månader.

Foto 2015-01-28 08 48 16Darcy å sin sida var full en timme före tävling. Han kan inte skylla det på en olyckshändels. Jag säger det igen. Han riskerade livet på sina konkurrenter! Han fick 10 månader!? Hade jag hetat Dudek idag hade jag känt mig ganska uppgiven.

Nej, FIM har idag visat att man är det mest flata förbund du kan hitta på denna jord! Bara för att namnet är Darcy Ward, bara för att huvudsponsorn för hela GP serien även är Darcys huvudsponsor, då viker man ner sig på FIM. Då låter man namn och pengar gå före ett rättvist straff! Det är bedrövligt, det är förkastligt, det är respektlöst mot alla andra förare! Detta är en svart dag för speedwayen, för det är en dag när man visar att alkohol inte är så farligt ihop med idrott!

Jag är absolut glad att han blev straffad överhuvudtaget men jag hade förväntat mig MINIMUM 18 månader. Det hade varit till årsskiften 15/16, det hade varit rimligt! Nu är det bara ett stort skämt!

 

Till sist, ett tydligt bevis över hur patetisk han är.

Skärmklipp 2015-02-26 21.51.03

 

För övrigt är det fritt fram att dela med dig av dina åsikter här nedan! Må väl!

Simon Nyman –| Shaing is Caring |–

 

Som vanligt, Stort TACK till Sandra Davidsson för bild! Besök hennes hemsida för fler grymma bilder speedway-sasha.se

5 reaktioner på ”Ward-Gate har kanske kommit till sitt slut?

 1. Patetisk?
  Jag vet inte hur du hade känt om du skulle bli av med jobbet men inte visste när och hur länge? Bara lovad besked ”på fredag” hela tiden.
  Då skulle kanske dom flesta bryta ihop. Även jag. Oavsett vad man gjort för att bli av med jobbet.
  Försvarar inte det han gjort men patetisk tycker jag va rätt dåligt skrivet.

  Gilla

  • Fast du missar nu att det lovade beskedet på fredag varje vecka enbart har existerat hos Darcy själv. Vi som valt att inte lyssna på honom har kunnat läsa att FIM skulle ge besked inom det 45 dagar reglerna tillåter det att ta från det att man haft hearing. Därför är det patetiskt att han varje vecka hävdade att han var lovad svar på fredag och att han gnällde om det hela tiden!

   Visst måste det vara jobbigt att bli av med jobbet och inte veta när och hur länge. Faktum kvarstår dock, Han valde själv att dricka kvällen före ett GP! Han valde själv att utsätta sig för risken att åka dit. Han visste att det kunde medföra avstängning men ändå tog han den risken. Är det då synd om honom egentligen? Nej, jag kan faktiskt inte tycka det!

   Du frågar mig hur jag hade känt om jag satt i hans situation? Jag vet vad jag får och inte får göra gentemot min arbetsgivare. Jag vet att om jag gör vissa saker så kommer jag få sparken. Jag undviker faktiskt de sakerna då, det är ett ganska enkelt val för mig! Hade jag brutit mot de reglerna och fått sparken hade det faktiskt inte varit ett dugg synd om mig, ganska enkelt kan jag tycka!

   Gilla

   • Nu vet du ju inte om det han säger stämmer eller inte ang vad han blivit lovad av fim?
    Är ju fler än han som blivit lovad besked,tex klubbarna.

    Nej det är inte synd om honom. Skrev jag det?
    Klart det är klantigt. Klart han ångrar sig. Hade du oxå gjort. Och jag.
    Det jag skrev var att det måste va jobbigt o inte få besked. Klart som fan att han blir förbannad till slut efter ett halvår.
    Inget annat.

    Gilla

   • Jag finner ingen anledning what so ever att tro ett enda ord som kommer ur Darcys mun!

    FIM sa samma dag som de hade hearingen att det kommer besked inom 45 dagar. Det stämmer överens med reglerna, det tror jag på!

    Sen kan man fundera varför det tog så lång tid till hearing. Men tanken att DWs (monsters?) advokater överklagat allt om och om igen ligger förvånansvärt nära till hands. Vi har ju hört rykten om att polismannen inte var i tjänst etc. som om resultatet skulle bli annorlunda om han var i tjänst eller ej. Dessa rykten kommer givetvis ut för att det är saker Wards sida har överklagat! Kan det då kanske vara så att han själv också är orsaken till att allt dragit ut på tiden? Är det då rimligt att han sedan blir förbannad? Tiden från hearingen till besked var helt normal, kunde tagit ytterligare 3 veckor!

    Nej, allt är bara ett spel från Darcys sida för att få er godtrogna att anklaga FIM för allt! DW vet att FIM inte kan lämna ut uppgifter om processen! Därför kan han anklaga FIM för att allt tar tid trots att han säkerligen själv är stor orsak till att det tagit tid!

    Nej, en kille som gjort allt som Darcy har gjort finner jag ingen anledning till att tro på ens för en sekund! Än mindre tycka synd om eller lida med! Känner enbart att han kom lindrigt undan jämfört med vad han riskerade! Att han får köra halva säsongen 2015 är ett skämt, så han ska enbart vara glad och tacksam och i övrigt knipa igen käften!

    Gilla

   • Mao så kan både du o jag bara spekulara i vad som hänt.
    Du drar dina egna slutsatser och jag mina.
    Skillnaden är att jag inte spyr galla över folk på i sociala medier över saker man tror har hänt:).
    En annan sak jag håller med dig om i ett annat ämne är lindgrens bojkott.
    Är han o fröjd kompisar nu:)?

    Gilla

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s