Byta jobb, operation, livet…

Well, rubriken säger ju egentligen det mesta! Det är måndag kväll, veckans tråkigaste kväll på alla sätt och vis! Det är långt till nästa helg, man är trött efter senaste helgen, TVn bjuder sällan på bra program på en måndag och ja, allt bara rullar på. Men det är väl bara att vänja sig, dagarna kommer väl se ut såhär i 6 veckors tid från och med nu då jag ska vara sjukskriven! Blev dock precis utmanad av Jonas Tackerudh att blogga 100 ggr på 100 dagar så nu har jag alla fall något att pyssla med under sjukskrivningen! :) läs hans blogg här!

Den här Måndagen är dock lite annorlunda. På ett sätt lika seg och tråkig som alla andra men samtidigt så mycket mer händelserik!

2015-03-02 19.53.09Jag har precis kört igenom alla rehabövningar som jag kommer få kämpa stenhårt med för att ens kunna utföra från och med i morgon. För ja, imorgon bitti kl 7 checkar jag in för operation på IFK-Kliniken. Då ska korsbandet ersättas med ett nytt och helt! Det ska bli skönt att få det gjort och jag är tacksam att allt har gått så snabbt! Trots allt bara 2 månader sedan jag drog av det. Samtidigt känns det lite olustigt att idag kunna köra ett relativt hårt gympass, cykla, köra benspark, benpress etc och imorgon kväll få slita med att ens kunna böja och sträcka benet. Just nu är jag smärtfri, imorgon kväll kommer jag vara svullen och troligen känna ganska mycket smärta! Men jag vet att det är för att det på sikt ska bli bättre och jag har valt själv att göra operationen så i slutändan känns det ändå bra att få göra operationen imorgon!

Jag är dessutom med i en forskningsstudie om just skador på främre korsbandet vilket jag tycker är lite halvt intressant. Jag startade min delaktighet i den i förra veckan med mätningar av styrka i framsida- och baksida lår. Allt där man kan få ut siffror av sin träning tycker jag är spännande och inspirerande! Det innebär att jag redan nu längtar efter första testet efter operationen för att se hur mycket man tappat men för att också veta senare hur rehabträningen går! Ett fantastiskt hjälpmedel för mig och min sjukgymnast samtidigt som det hjälper forskningen framåt!

Skärmklipp 2015-03-02 19.23.17Vid första testet ser man att jag har 79% styrka i mitt vänstra ben jämfört med det högra när man mäter framsida lår. Man bedömer mig som frisk efter operationen när jag når 90% om jag förstod det hela rätt! Baksida lår var jag starkare i det skadade benet, dock gjorde sig en gammal bristning sig påmind i högerbenet som gjorde att jag inte kunde ta i riktigt. Vid framtida tester kommer jag också få göra de 3 hopp-testerna men bedömningen nu före op. var att knät är för skadat för dessa tester. Jag ser fram mot hård rehabträning nu (om än tråkig) bara för att sedan kunna se testresultat igen!

Jag har mitt i allt detta med knät även passat på att säga upp mig från mitt jobb. Ja, ibland ska allt hända på en och samma gång! :) Jag fick ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till.

Jag har övervägt det hela fram och tillbaka många gånger. Man vet ju vad man har men inte vad man får. Kontentan har ändå blivit att det känns oerhört spännande att få något nytt att se fram mot! Jag har ju blivit upplärd och utbildad till servicetekniker på Signcom och därför känns det både smickrande att bli erbjuden ett jobb från ett annat företag samtidigt som jag också känner en utmaning i att testa mina vingar och se vad jag verkligen kan! Känns väldigt inspirerande! Samtidigt finns det självklart en hel del kollegor på mitt gamla jobb som jag kommer sakna väldigt mycket och kollegorna är också en stor del av ditt arbete så valet har absolut inte varit lätt. Men beslutet har växt fram, det är nu taget och det känns helt rätt!

Jag är självklart tacksam gentemot min nuvarande chef, Johan Millby, som trodde på mig från början och erbjöd mig arbete som tekniker då jag jobbade på lagret. Jag är självklart också enormt tacksam för all lärdom jag kunnat ta till mig, framförallt av min kollega Kenneth, och samtidigt all utbildning jag fått åka på. Det kommer alltid vara tack vare Er och Signcom som jag kom in på den hår banan! Men nu är det dags för mig att gå vidare, ta ett nytt steg! 

Avskyr tort hår, därför ogillar jag skarpt descutan!

Avskyr tort hår, därför ogillar jag skarpt descutan!

 

Nu är det dags för mig att äta mitt sista mål mat före operationen! Sen ska jag ta en dusch och tvätta mig med sån mysig descutan så man blir alldeles torr om kroppen. Fast värst är nog ändå håret, jag avskyr tort och statiskt hår!  Sen ska jag hoppa i nytvättade kläder innan jag sen lägger mig i min renbäddade säng, allt enligt instruktioner! :) Så nästa gång jag skriver är jag nyopererad!

Må väl och ta hand om nära och kära! / Simon Nyman -| Sharing is Caring |-

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s