8:e mars – internationella kvinnodagen

Det är post 7 av 100 i blogg100 och jag får viga den åt internationella kvinnodagen. Jag har skrivit i ämnet tidigare så jag hade tänkt att undvika det idag. Men någonstans anser jag ändå att min åsikt är värd att lyftas fram en sån här dag för det finns så mycket extrema åsikter där ute som tror de gör nytta men egentligen bara förstör än mer. Jag tror också att jag fått en liten djupare inblick i ämnet sedan jag skrev senast och därför anser jag att det kan vara intressant att skriva om det igen.

Så, vad är då egentligen internationella kvinnodagen? – Jo, det är en dag som ska uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Behövs den? – Absolut!

2015-02-03 16.58.06Världen är full av orättvisor, den är full av ojämställdhet, den är full av förtryck av kvinnor och det är tragiskt! Det ska inte behöva vara så år 2015! Därför är det så viktigt med en dag som uppmärksammar detta, en dag som har syftet att verka för ett mer jämställt samhälle! Egentligen borde dock inte dagen behövas, varje dag borde ha samma mål, samma syfte! Tyvärr fungerar det inte så. Tyvärr fungerar inte ens den här dagen så. Det är därför jag över huvud taget skriver i ämnet!

I Sverige idag har vi feminister och sedan har vi ”feminister”. Ni kanske undrar vad jag menar med detta och jag ska försöka förklara skillnaden!

En feminist jobbar för kvinnors lika värde, för jämställdhet på alla plan. En feminist jobbar alltså för precis det som kvinnodagen står för. Men sen finns tyvärr ”feminister”, i extremismens variant. Dessa vill skrika högst och synas mest. Dom har det ofta ganska bra men vill ändå tycka att de själva är förtryckta, de tar på sig offerkoftan som att alla världens orättvisor mot kvinnor är riktade precis om den personen. Dom skriker inte om kvinnors lika värde och jämställdhet, dom skriker om makt till kvinnor, om att män är svin, män är skit, män är inget värda. Enligt ”feministerna” ska män helt enkelt förtryckas! Det är som att de anser att de ska hämnas på männen idag för kvinnornas förtryck genom historien! I stället för att jobba för jämställdhet jobbar dem för någon form av maktskifte mellan könen! Dessa kvinnor skriker som jag sa högst, och så även en dag som denna. Problemet är bara att dagens syfte inte har något med deras sakfrågor att göra.

2015-02-11 20.25.00Jag är helt övertygad om att denna grupp feminister är jämställdhetens största problem. Denna grupp feminister är dem som får många män att avsky just feminister, att vägra jobba för jämställdhet eftersom det egentligen skriks om förtryck och hämnd, inte jämställdhet. Denna grupp feminister gör att jag aldrig kommer kunna säga att jag är feminist eller för feminism och det är ganska tragiskt! Jag är för jämställdhet, jag är för allt som internationella kvinnodagen står för. Jag är nog egentligen till och med för det mesta som en ”normal” feminist står för! Men jag kommer aldrig kalla mig feminist och jag kommer alltid vara en motståndare av den här dagen. 

Hade vi endast haft den första typen av feminister, den ”normala”, då hade allt varit lugnt, arbetet hade varit för alla människors lika värde en sån här dag. Men nu har vi dock två typer av feminister och därför kräver jag att dagen byter namn från kvinnodag till jämställdhetsdag! Den extrema typen av feminister kan inte hantera namnet kvinnodag utan att gå bananas, för dem måste namnet ändras till jämställdhetsdag, då skulle kanske till och med dem kunna arbeta för alla människors lika värde, KANSKE! Men så länge det är en dag för kvinnor kommer ”extremgruppen” skrika högst om hur vidriga vi män är, att vi är svin. Men VAD blir bättre av det!? Nivån är i sandlådan, jag trodde alla vuxna människor förstod att inget blir bättre av hämnd, men så är tydligen inte fallet.

Till er feminister som det går att prata med, ni som är för jämställdhet, jag hoppas ni inte tar åt er. Jag bara lider med er för nedsmutsningen som sker av er ideologi. Jag hoppas att ni kommer få höras mer i framtiden för er åsikt är viktig, den är vettig, den behövs i debatten!

Avslutningsvis fick jag reda på här i höstas att det fanns en lika dan dag för män och jag tycker fortfarande båda dagarna är onödiga, kampen borde vara den samma varje dag för kvinnors lika värde över hela värden, människans lika värde oavsett kön och hudfärg över hela världen! Den här extremgruppen ”feminister” jag skrivit om hördes givetvis högst även den dagen och ett typiskt exempel är den HÄR artikeln från ”nyhetssidan” Nyheter24. Läs den, det går snabbt!

Skärmklipp 2015-03-08 18.21.01

 

 

2015-02-14 16.09.08Jag vet inte, men jag har faktiskt inte hittat en enda artikel som hånar, hatar eller gör sig rolig på kvinnans bekostnad idag, likt den här artikeln gjorde på mäns bekostnad då! Är det inte märkligt?

 

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

 

 

 

En reaktion på ”8:e mars – internationella kvinnodagen

  1. Pingback: Var tänkt att bli kort! | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s