Sjukhusmåndag

Vaknade i morse med ganska mycket mer smärta i knät och benet än tidigare dagar. Ringde till Ortho Center som kort och gott bad mig åka till akuten och kolla upp så att det inte hade blivit några komplikationer, typ proppbildning eller liknande. Så självklart var det bara att åka dit, inte direkt så att jag hade massor av annat att göra idag ändå! :) 

Till en början blev jag väl omhändertagen när jag kom in, det förstod allvaret i det hela (jag som bara hade lite extra ont) och tog alla prover man kan ta samt skickade upp mig på ultraljudsundersökning och så vidare, stor eloge där. Men sen blir jag ändå så trött på allt vad gäller landstinget. Det är som att de har noll koll på sina patienter där mellan!

Jag kom in vid 10 idag och fick köra igång med provtagningar på en gång. Sen blir det ju en hel del väntan en sån här dag mellan prover och svar, nya prover och nya svar och till slut ett besked. Så när jag hade varit uppe på ultraljudet visste jag ju att det inte fanns någon propp, alltså var risken borta. Allvaret i situationen hade lagt sig!

2015-02-11 20.25.00I det läget måste jag ändå sitta och vänta på att första läkaren ska ha tid att prata med mig igen och informera om samma sak, att det inte fanns någon propp, innan jag får åka hem. Att klockan dessutom börjar närma sig 16:00 är inget som någon tänker på.

De tar alltså prover, kollar hur man mår och så vidare, men att man går en hel dag inne på sjukhuset utan att få i sig mat/näring är inget de tänker på! Borde inte ett larm sättas in i deras system att nu har patienten varit här si och så länge och kom hit före lunch, han bör få i sig något. Jag har också informerat om att jag brukar ta smärtstillande 3 ggr / dag och att jag tagit första vid 08:00. Det är dessutom smärtan jag sökt för och ändå måste jag fråga 5 gånger om jag kan få något mot smärtan i väntan på läkaren, när klockan redan passerat tiden med 1 timme för när jag brukar ta min smärtlindring.Här har vården mycket att lära, för en patient som söker vård mår inte direkt bättre av att gå en hel dag på sjukhuset utan att få i sig mat, eller i värsta fall drop. Patienten mår inte heller bra av att inte få i sig sin vanliga medicin under sjukhusvistelsen, snarare mår patienten ännu sämre. Själv var jag så hungrig och trött, huvudvärk samt smärta i knät att jag inte ens kopplade att jag kände igen sjuksköterskan som kom in med smärtlindringen till mig! Och det sjukaste av allt, när jag fick den tabletten fick jag sedan åka hem, det var så dags att få den då!

Det blev tydligen lite klagande idag, post 8 av 100, men jag har faktiskt känt mig rätt less och down hela dagen efter att ha spenderat större delen av den hungrig på ett sjukhus. Hoppas på en bättre dag i morgon! 

 Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

3 reaktioner på ”Sjukhusmåndag

 1. Pingback: Vad är sannolikheten!? | Simon Nyman

 2. Det var säkert någon jättejobbig akutsjuk typ som prioriterades istället för dig.
  Det är inte sjuksköterskor/läkares uppgift att se till att vuxna människor äter.

  Gilla

  • självklart var det något som kom mellan som var viktigare, inget snack om det.

   Självklart är det också på mitt ansvar som vuxen att se till att jag äter, OM JAG GES MÖJLIGHETEN!!!

   Det framgår väl ändå ganska tydligt av texten att jag gärna hade sett en lösning där man i väntan på besked kunde få lämna sjukhuset, just för att äta, ta mina egna smärtstillande etc men det fungerar ju inte så. Jag måste sitta där och vänta och då kan jag dessvärre inte påverka min hunger för 5 öre och i det skedet bör det finnas något i deras system som ändå påminner dem om hur länge en patient varit där!

   Men varför se förbättringsmöjligheter, varför vara nytänkande? När man kan välja att bara acceptera hur det är med tillhörande problem!

   Gilla

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s