Antonio, du ställer till det ordentligt – detta är till dig!

Antonio, först av allt – du är min bästa vän, du är som du brukar säga ”my brother from another mother”. Det kommer du alltid att vara, hur lite du än vill, hur lite du än förtjänar det! Du kanske kommer hata mig för all framtid efter det här, men om det kan bidra till att du på riktigt får ordning på ditt liv, då är det värt det! 

2014-07-13 15.49.32Att du har svårt för att stå mot alkoholen, det vet jag om. Att du jobbar hårt får att hantera det, det vet jag om. Att du haft bakslag, det vet jag om. Men att det skulle gå så här illa igen, det kunde jag aldrig tro! Inte ens i min mörkaste, värsta, mardröm kunde jag se detta hända! Inte nog med att du söp till det igen, Du satte dig bakom ratten också!

Och jag vet faktiskt inte vad som egentligen är värst? Att du utsätter andra människor för fara, att du utsätter dig själv för fara, att du sviker dig själv eller att du sviker alla som bryr sig om dig? Det jag dock vet är att jag är oerhört tacksam att inget värre hände samtidigt!

Vi träffades senast för en dryg vecka sedan och som jag skrev i ett mess till dig efteråt. Det var länge sedan jag såg dig så avslappnad, så välmående, så målmedveten så vältränad och så lugn. Du kunde sitta still och dricka kaffe i en och en halv timme, det har jag nog aldrig varit med om förr! Vi hade förbannat trevligt och jag var så glad efteråt, för din skull, för att du mådde så bra! Jag antar att du inte ens själv kan förklara varför du ändå gör så här mot dig själv, så jag ska inte fråga varför!

Jag kommer alltid älska dig som en bror! Jag kommer dock aldrig acceptera eller tolerera det du gjort. Jag har stått vid din sida som ditt stöd två gånger tidigare när du gått igenom det här, jag kommer tyvärr inte göra det en 3:e.

Inte för att jag inte vill, utan för att jag inte kan. Mitt eget välmående kommer bli alldeles för djupt nerdraget i ångest, en ångest som jag själv inte skulle kunna hantera. Mitt stöd, min hjälp, det jag möjligen skulle kunna ge dig, det räcker ändå inte den här gången! Du har en sjukdom, alkoholism är faktiskt en sjukdom, du tål helt enkelt inte alkohol. Du behöver gå igenom detta med hjälp av professionella människor, det finns fantastisk hjälp att få! Du måste ta den hjälpen! I den hjälpen har du sedan mitt stöd  – alla dagar i veckan!

Jag förstår att det du går igenom just nu är ett h*****e. Jag förstår ångesten, oron och sorgen, att du mår piss rent ut sagt. Det jag är mer osäker på är om du faktiskt förstår är hur vi runt om kring dig mår nu, vi som bryr oss om dig?

Ditt team som sliter häcken av sig för din skull, för att du ska nå framgångar. Som vänder ut och in på sig för att hjälpa dig att vara på rätt spår!

Dina föräldrar som stöttar dig och står upp för dig i vått och torrt, som älskar dig villkorslöst oavsett vad!

Dina barn som älskar dig över allt annat, som anser att just Du är världens bästa pappa, vilket jag vet att du också är! Men vad ska dom tro när de växer upp?

Eller mig och dina övriga vänner som har stöttat dig genom motgångarna och glatts med dig i medgången, som har trott att du haft allt under kontroll.

Förstår du verkligen hur många fler människor som mår dåligt idag på grund av dig, på grund av det du har gjort! Vi mår dåligt för din skull, för att vi älskar dig, för att vi vill ditt bästa! 

Personligen vet jag faktiskt inte riktigt vad jag känner ändå. Främst känner jag nog sorg för din skull. Samtidigt känner jag mig sviken av dig men jag känner mig också förbannad på dig!

Det här brevet är till dig, för att jag hoppas att du ska ta till dig av det. Det är också för mig, för att jag måste sortera ut alla mina tankar. Till sist är det också mitt ställningstagande i det drev som nu kommer starta inom speedway-sverige.

Jag har en tydlig ståndpunkt vad gäller alkohol och framförandet av fordon och jag står för den oavsett om det är min bästa vän och bror som sjabblar till det eller om det är Darcy Ward. Jag förkastar beteendet oavsett vilket, hur mycket jag än älskar dig som person, som vän och som bror! Ta nu tag i ditt liv på riktigt, om inte för något annat, så för barnens skull, dom älskar dig över allt annat, ge dem en uppväxt med en närvarande pappa, en förebild! En uppväxt där du har noll-tolerans mot alkohol. Det är dem värda!

Du har mitt nummer, du vet vart jag finns när du bestämt dig för att ta tag i det här!

Simon Nyman

8 reaktioner på ”Antonio, du ställer till det ordentligt – detta är till dig!

 1. Nu växer du i mina Ögon Simon.
  Vi har olika åsikter i mycket,MEN starkt av dig att skriva detta.

  Gillad av 1 person

 2. Pingback: Uttagningen till kvalen klar! | Speedway | Simon Nyman

 3. Så kloka ord och ett otroligt bra ställningstagande! Fin gest att du finns kvar när han bestämt sig, att du inte blandar ihop handling och person😉 Marina Linder

  Gillad av 1 person

 4. Pingback: glömde nästan bort! | Simon Nyman

 5. Hej Simon. Fint skrivet hoppas han läser och tar in ditt brev. Tyvärr kan du inte göra något för din vän, utan han måste förstå att det inte funkar själv. Nå sin botten som de lärda hade sagt. Hur jävligt de en låter så är det nog så. Tror att du gjort mycke och mer där till för att hjälpa honom och förstår att det måste kännas skit just nu. Men ha det så bra du kan och försök att se framåt.

  Gillad av 1 person

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s