glömde nästan bort!

Ja, mitt huvud har varit en aningen fyllt av annat men jag försöker att fokusera på mig själv och mitt liv. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har påverkats av vad som hänt senaste dagarna och det jag skrev här i bloggen igår. Så ja, jag glömde nästa bort att blogga idag, jag har ju faktiskt lovat en post om dagen i 100 dagar!

Men först vill jag säga Tack för alla fina kommentarer, mail, sms som kommit sedan igår. Det känns samtidigt märkligt att tacka då jag hellre såg att jag inte hade haft anledning att skriva gårdagens inlägg över huvud taget. Nu är det dock inte verkligheten, tyvärr, så självklart känner jag mig ändå varm av alla fina ord från er! Min förhoppning är ändå bara att det leder till att Antonio kommer på rätt spår i livet, annars har mitt inlägg inte varit till någon nytta!


2015-03-15 14.31.18I mitt eget liv har jag annars kommit hem till Göteborg igen och ska försöka börja ta hand om mig själv och mitt knä utan avlastning från mina föräldrar som varit ett fantastiskt stöd det första veckorna efter operationen!

Sista dagarna har knät blivit mycket bättre och jag kan faktiskt gå en del på det nu utan kryckor även om kryckorna fortfarande är nödvändiga vid längre sträckor, utomhus och så vidare. Men från att det har stått still i nästan 2 veckor efter operationen så har sista dagarna varit några dagar med snabba förändringar till det bättre! Skönt att knät börjar svara på alla rehabövningar jag gör!

Jag var även hos sjukgymnasten idag på Ortho Center och fick min första bedömning efter operationen, lite nervöst var det allt inför ”domen”. Men det var ett positivt besök på alla sätt! Självklart har jag extremt långt kvar till att vara bra i knät men jag har nått det ”normala” 2 veckor efter operation, det går inte att komma mycket längre tydligen och många kommer inte hit så snabbt så det känns skönt! Jag kunde böja knät 110 grader vilket var precis tillräckligt för att få börja cykla, som jag längtat! Så hej Scandic, nu kommer jag varje dag till gymmet igen! :)

ett böjt knä med inringat främre korsband, det som var helt av på mig...

ett böjt knä med inringat främre korsband, det som var helt av på mig…

och såhär har man tydligen kört en borr rak genom både underben och lårben för att fästa in det nya korsbandet... mycket intressant! Konstigt det gör ont! :)

och såhär har man tydligen kört en borr rak genom både underben och lårben för att fästa in det nya korsbandet… mycket intressant! Konstigt det gör ont! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I sträck hade jag 8 grader kvar till rakt ben så lite mer fokus på sträckövningarna! Sen fick jag tuffa till alla övningar med lite mer belastning om än fortfarande bara kroppens belastning och fick även ett par nya övningar för baksida lår, välbehövligt för det ”friska”benet dr man snodde senan från! Ska bli riktigt spännande att se hur närmaste dagarna utvecklar sig med hjälp av cyklingen, efter skadan blev allt snabbt bättre när jag väl kunde börja cykla! men ja, jag hinner nog tröttna på den där cykeln också innan jag är klar med det här!

I morgon ska jag tillbaka till Ortho Center – IFK kliniken och träffa läkaren och även ta bort stygnen. Ska bli intressant att höra hans bedömning också samt se hur ärren ser ut och vart dem sitter! Har än så länge bara sett stora kompresser! En positiv dag helt klart där det känns som att alla svar har varit i rätt riktning! Just ja, fortsätter jag svara på rehaben så kommer jag nog kunna spela golf lagom till semestern så golfveckan i Avesta bör kunna fungera bra! :)

Nu ska jag försöka krypa ner i sängen och se hur många timmar jag får sova, det är fortfarande det svåraste med knät då man efter ett tag vaknar av att knät smärtar i olika lägen! Även det går dock bättre och bättre så jag hoppas på en full natts sömn snart, vore skönt att få bli lite mer utvilad också. Sova på dagarna och skapa sena kvällar är inte helt optimalt!

Ha det fint och åter igen tack för värmande ord! 

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s