Telia, vad GÖR ni!?

Telia säger idag upp samarbetet med SBS discovery och kanalerna försvinner redan vid midnatt. Noll framförhållning, noll information om varför förhandlingarna strandat, noll känsla! Jag försökte få en mailadress eller annan kontaktuppgift till någon med befogenheter hos telia för att få prata och lyssna men ingen ville ge mig det. De hänvisar bara till sin facebook-sida så trots att jag inte vill ta en sån här sak offentligt utan med telia direkt så tvingas jag alltså att göra det! Så följande skrev alltså även till Telia på deras facebook-sida här.Skärmklipp 2015-03-31 17.44.20

 

Jag har till nyligen haft Viasats parabol men när jag nu flyttade och fick fiber från er rätt in i huset så tyckte jag att digitalTVn var både prisvärd och med ett bra utbud. Viasat uppsagt och returnerat.
De ni gör nu är att ni plockar bort kanal 5 och 9 som äger rättigheterna till alla Sveriges EM-kvalmatcher samt att ni plockar bort Eurosport som sänder ALL vinteridrott och mycket speedway (SEC och SBPC). Eurosport ersätter ni med en natur-kanal som ett exempel.

Visst kan jag nu säga upp mitt paket hos er som ni så fint erbjuder mig men vad tjänar det till? Jag MÅSTE fortsatt vara kund hos er med mitt bredband ändå, jag måste således fortsatt tvingas ha med er att göra! Med den anledningen anser jag också att det är bättre att göra sina kunder nöjda och lyssna på sina kunder istället för att bara erbjuda att säga upp utan bindningstid. Det borde inte vara allt för svårt att förstå? Det borde till och med gynna er!

Så, istället för att ersätta 5 kanaler med 3 andra, som för övrigt inte har något gemensamt med de gamla kanalerna, skulle ni kunna ta fram olika alternativa lösningar som era kunder kunde få välja på, allt utifrån personens tycke och smak! Ert mål måste väl ändå vara att behålla era kunder och behålla dem nöjda, eller har jag fel?

Jag kollade t ex runt lite snabbt vad det skulle innebära att fortsatt kunna se det jag idag betalar er för att se. Jag skulle kunna teckna kanal5playpremium för 59kr i månaden samt eurosportplay för 69kr i månaden (49kr om man binder sig på 12 månader). En total kostnad på 128kr / månad eller möjligen då 108kr / Månad.

Om ni då erbjuder mig att ni sänker kostnaden på mina abonnemang med motsvarande summa så att jag själv kan lösa problemet med att fortsätta få se på mina kanaler, då skulle jag också fortsätta vara en nöjd kund och jag skulle stanna som kund.

Skulle ni dessutom berätta mer om vad som är problemet i den här förhandlingen i stället för att ni bara lägger er på en sandlådenivå och beskyller SBS för allting, du skulle kanske vi som kunder också kunna ha en annan förståelse för att ni tar det beslutet ni nu tar!

Men som sagt, 3 kanaler istället för 5. 3 kanaler som i sammanhanget dessutom är helt ointressanta och detta utan att sänka kostnaden en enda krona på era abonnemang eller så erbjuder ni att vi får säga upp avtalet på dagen. Nej, det är inte alternativ nog, varken för er eller för oss! De pengar ni nu sparar på att inte köpa in kanalerna, de borde självklart gå raka vägen som kompensation till oss som kunder!

Så kom igen nu telia, nu löser ni det här på ett bättre sätt, för allas skull! 

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s