Sluta klaga!

Det här med människor är väldigt intressant, psykologi, hur fungerar vi. Vad vill vi läsa och prata om och vad läser vi och pratar om egentligen, det är 2 helt skilda saker. Det går som ni vet att få statistik på i stort sett allting och det som inte går att få det på kan man lätt kolla upp en hel del själv. Ni som läser här regelbundet och in som känner mig vet att jag gillar sånt, gärna snöar in mig på statistik.

Förutom statistik älskar jag speedway, jag älskar att prata speedway, titta på speedway och på mitt sätt bidra till speedwayens utveckling. Jag önskar jag kunde göra mer, jobba med det mer, men just nu är det på den här nivån. Jag skriver ganska regelbundet i masarnas gästbok där det diskuteras speedway ibland. Nu mer försöker jag också hjälpa Speedwaynyheter igång med deras gästbok där jag hoppas samtalen snart kan komma igång ordentligt, vore roligt!

2015-03-30 14.36.11Det roligaste med att diskutera in en gästbok är hur barnsliga många blir när de är anonyma, hur illa man kan bete sig som anonym och så vidare. Ett ämne som har varit och är på tapeten i media just nu för övrigt. Jag tänker inte gå in mer på det!

Det hetaste samtalen som blir i ett speedwayforum är när det sker något negativt. Det kan diskuteras sida in och sida ut i en och samma frågor. Mängder av folk läser och kommenterar och diskuterar. Sen finns det alltid dem som tröttsamt alltid ska säga ”sluta klaga” ”Skriv något positivt istället” ”sluta var så negativ” och så vidare. Jag har gjort några tester senaste veckorna och verkligen lyft fram några positiva nyheter inom speedwayen och vet ni, ingen har skrivit tillbaka. Eller jo, den senaste som jag skrev igår, det jag också bloggade lite mer om, hur vi hanterar talanger, en liten notis om det skrev jag i masarnas gästbok samt i speedwaynyheters gästbok, jag fick ett svar tillbaka. Jag bemötte den kommentaren och samtalet var slut.

Så frågan är, vill vi verkligen att det ska skrivas positiva saker? Varför skriver media om skandaler och svarta rubriker tror ni? Varför får jag fler läsare här ju värre rubrikerna är? Varför pågår samtalen i veckor i olika forum när det är negativa händelser som diskuteras? 

Om det nu är så att vi ska bli mer positiva, skriva mer positivt, att det är det vi verkligen vill. Är det då inte upp till oss var och en att också läsa det positiva, diskutera det positiva när det väl ges möjlighet? Alla som skriver något någonstans vill få reaktioner, feedback. Om det så är ett inlägg i en gästbok eller en journalists artikel i en kvällstidning så vill man få reaktioner. Om vi som läser bara reagerar och agerar på det negativa, hur kan vi då kräva att de som skriver ska skriva något positivt?

Är jag rätt ute? eller tänker jag fel? Lämna din synpunkt här nedan!

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

2 reaktioner på ”Sluta klaga!

  1. Pingback: Blogg 100 avslutas ikväll! | Simon Nyman

  2. Jag tycker du är helt rätt ute men jag vet inte riktigt hur jag ska formulera det. Jag tror vi människor har en tendens att fastna i det negativa. Det negativa liksom biter sig fast hos en. Det är ungefär som att få kritik. Om jag får en negativ kritik så krävs det minst 10 positiva kommentarer för att jag ska släppa det negativa men de där 10 positiva kommentarerna kommer aldrig medan det är så himla lätt att klaga på något. Så länge något fungerar som det ska så är det ingen som säger något. Till exempel jag jobbar på en IT-driftavdelning. Det är aldrig någon som säger att det fungerar bra utan vi uppmärksammas först om något går dåligt. Så hade vi fungerat bra 360 dagar om året och haft fel 5 dagar så hade det varit de dagarna som det fokuseras på. Konstigt eller hur? Vet inte vad jag vill säga egentligen men jag tycker ditt inlägg var väldigt klokt och tänkvärt och känner igen mig i det du skriver när det gäller mina egna blogginlägg.

    Gillad av 1 person

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s