Så var runda 2 av Best Pairs

Så var då dagens tävling över. Tyvärr drabbades Güstrow av oväder och banan bjöd väl inte upp till bästa speedwayen. Dock, en liten bana med täta heat gjorde ändå underhållningsvärdet högre än senast i Torun. Nu avslutades för visso tävlingen efter grundomgången, 2 heat för tidigt på grund av regn, men man körde igenom dagens tävling på en och en halv timme jämfört med tre timmar senast! Helt makalöst tempo och klagade jag på att det gick för långsamt senast gick det väl möjligen för fort idag! Dock med oväder hängandes så det var väl ändå helt acceptabelt. Frågan är snarare fortfarande hur det kunde ta tre timmar senast!

Vi börjar med att titta på resultatet!

Skärmklipp 2015-04-11 23.02.06

Mitt tips inför tävlingen var:

  1. Danmark (2)
  2. Polen (3)
  3. Ryssland (1)
  4. Sverige (5) 
  5. Australien (6)
  6. USA (7)
  7. Tyskland (4)

Danmark tappade segern för att Nicki var sjuk och inte ville köra. Tror han inte riskerade mycket mer än nödvändigt med polska ligan imårn och GP nästa helg. Polackerna hade nu Pawlicki som levererade men då föll Hampel tillbaka till fjolårsform i stället. Ryssarna imponerade på mig, inte överraskade men var jämnare på hög nivå än jag trodde! Kul för totalställningen dock med lite omkastning. Nöjd med att jag prickade in hela pallen om än i fel ordning!

Sverige höll ungefär den nivån man kan förvänta sig om än genom Jonsson istället för THJ men där anser jag att 90% handlar om vilka banor de stod på men vi återkommer till det! Australien var ju som jag sa redan innan ett svagt lag och när inte ens Holder levererar blir det tufft. USA, vad ska man säga… Greg visar ingen stor form men jag tror utifrån banor han väljer att han mest tränar på att ge sig själv tuffa utmaningar och ger Gino möjligheten till bättre resultat, han är en fin ”pappa” som vill hjälpa fram en ny American, tror inte det handlar om mycket mer än så. Sa det senast också! Tyskarna var väl kvällens överraskning. Nog för att jag förväntat mig att de skulle ha tränat en del på bannan och så men att det skulle vara så här snabba, det trodde jag aldrig. Och då var det inte ens Smolinski som levererade utan de två okända! Ja, Smolinski blev borttoppad! I efterhand var det kanske ingen stor skräll med tanke på att han är bra på stora banor och denna var ganska liten, men ändå, han körde trots allt GP förra året!

Tävlingen som sådan då. Ja, att startbanorna får vara så ojämna som idag, till och med så ill att tejpen gick upp tidigare på yttern än på innern, det får faktiskt inte hända på en så här stor tävling. Ser ni bilden ovan togs starten från yttern 17 av 21 gånger, 3 gånger från 3:an och 1 gång från 1:an. Från innern var det THJ  som ensam i fältet mot alla odds lyckades ta en start, även om han sedan föll genom fältet till en 3:e plats i heatet. Starten var alltså under all kritik! 

I övrigt missade domaren att Laguta var helt innanför vita linjen. Jonsson visade storform men han är alltid snabb i ledning. Mogge satte honom konstant på de två ytterbanorna förutom i hans första heat, då stod han på innern och kom sist! Men Jonsson gjorde en av få omkörningar också så nog körde han ändå ganska bra idag! Jonasson däremot fightades bra, startade så bra det gick från de banor han fick stå på, men verkade ha lite för starka cyklar. Såg ut som han inte riktigt kom rätt i set up:en och det verkade spinna lite för mycket. Tvivlar inte på att han kommer tillbaka redan till GP:t nästa helg, körningen finns där helt klart!

Ingen krasch för övrigt så vi får bedöma det som fortsatt godkänt för de nya ljuddämparna! Ska bli riktigt intressant att se första GP:t med dem nästa lördag för inte förens då tror jag alla förare går in 110% i varje heat! Hade det varit GP idag hade Nicki garanterat kört varje heat till exempel!

Lyxade till det med skjorta dagen till ära (typ) ;)

Lyxade till det med skjorta dagen till ära (typ) ;)

OneSport fick beröm i början för att man bättrat på tempot sedan senast, om än på grund av vädret. Märkligt kan dock tyckas att man la första sladdpausen efter 6 heat (i en omgång på 7) för att sedan inte lägga andra efter 12 heat utan efter full omgång 2 (14 heat) ingen riktig konsekvens och således lite orättvisa förhållande kan tyckas. Man lyckades också inse till idag att innerbanan är nr 1 och ytterbanan är nummer 4 och inte tvärt om vilket man visade i grafiken hela förra sändningen, steg i rätt riktning även om det borde vara det mest naturliga i världen!

Eurosport nöter på och nog hade kommentatorn läst på bättre till idag, även om han fortfarande är lite ute och cyklar emellanåt. Kim Nilsson levererade åter igen ett stabilt intryck och räknade även med att vara med nästa sändning, kul! Undrar vad som händer den dagen han inte kan vara med!

Dagens besvikelser får bli: Hampel som inte alls kom upp i samma form som senast. Holder som tog mindre poäng än Dakota North. Greg ska vart han än står ta mer än 8 poäng på 6 heat, han är trots allt regerande världsmästare! Även Smolinski får slinka in på den här listan. Han är Tysklands stjänra och ska inte behöva bli bortplockad ur ett tysk landslag! THJ skulle kunna varit med här men jag lägger ändå största orsaken till hans skrala poängskörd på startbanorna han fick stå på.

Dagens överraskningar får däremot bli: Huckenbeck och Busch i Tyskland, trodde aldrig att Tysklands andra- och tredjeförare skulle hänga med så bra! Sen kanske jag är dåligt påläst men att Dakota North skulle köra in 9 poäng på 6 heat såg jag inte komma! Avslutningsvis anser jag också att Jonssons 13 poäng och 4 heatsegrar är lite av en överraskning!

Nu ska jag sluta trötta ut er med mina analyser! Det märks att säsongen är ung för så här långa kommer de inte bli i slutet av säsongen, det kan jag lova er :) Ta hand om er och må väl!

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

En reaktion på ”Så var runda 2 av Best Pairs

  1. Pingback: Osämja i landslaget, hört det förut? | Simon Nyman

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s