Osämja i landslaget, hört det förut?

Det var alltså Best Pairs igår och ni som läste min sammanfattning efter tävlingen vet redan hur jag ser på starten och allt runt om kring den. Bedrövligt illa kort och gott!Vill ni läsa mer hittar ni gårdagens summering av tävlingen här! Nu såg jag idag att THJ hade uttalat sig om kvällen på sig egen hemsida. Ni hittar hela artikeln här eller ett utdrag här nedan.

”- kändes inte ok att ledningen hela tiden gav Andreas ytterspåret  i starten. Ju längre in man fick starta, desto mer fick man kämpa för sina poäng!

– jag tröttnade och sa till dom att ge Peter chansen istället. 

Lagledningen fortsatte ge Andreas ytterspåret, så även Peter kammade noll!”

11091320_1092527694094624_1293340662_n

Här kan man tydligt se hur snett tejpen gick upp igår (bild från nätet)

Jag förstår THJ, självklart är det tufft att alltid få stå där inne där tejpen inte går upp i tid. Det måste vara enormt frustrerande! Han var dock den enda som tog en start från innern, det borde han ha med i tanken, det är en enorm bedrift!

Jag förstår också landslagsledningen, Jonsson är bland de snabbaste i världen när han tar starten men han är en av världens sämsta starters. Sätter man honom där inne är 0:an given. Med THJ där inne, som kan starta och som sagt till och med tog en start från innern, finns  alla fall en chans att tjäna fler poäng. Självklart var kravet på Jonsson under kvällen att ta 3:or och lyckades man sedan plocka fler poäng från en innerbana var det bara en bonus.

2015-04-08 16.01.22Men som sagt, inget kul att konstant åka ut och veta att man startar med ett handicap i form av att tejpen går upp senare där man står, men han missar ändå poängen. Man måste se till hur laget kan ta flest poäng och hade man bytt plats på THJ och Jonsson hade chansen till mer än 3 poäng i ett heat varit minimal! Om sedan ledningen varit otydlig mot förarna i vad deras uppgift för kvällen var, det låter jag vara osagt, men för mig var det tydligt. Hur tråkigt det än är så var THJs uppgift för kvällen att försöka undvika 0:orna, det är så taktiken måste vara i en lagsport på en konstig bana som den igår.

Nu verkade faktiskt inte THJ ha bästa farten i cykeln under kvällen heller, det ska vi vara ärliga att säga. Han verkade inte hitta rätt i set up:en. Han tog som sagt starten från innern vid ett tillfälle, hade alltså ledningen, men tappade den. Och normalt sett är han inte så enkel att köra om. Det var helt enkelt inte riktigt hans kväll. Men återigen, det kanske inte är lika inspirerande när man får stå där inne hela tiden. Men det är lagledningens uppgift att då peppa honom extra mycket och vara tydlig med vad hans uppgift för kvällen är, man får inte bli oinspirerad av att man som lagåkare får ta ett tyngre jobb. Det är THJs uppgift att se till, det är coachens uppgift att hjälpa till med!

Det som fick mig att skriva hela den här texten är dock det han säger på sin hemsida, där gör han en sak jag inte gillar. Han går ut officiellt och klagar på coachens beslut under en tävling. Det tycker jag faktiskt att man tar internt! Jag tycker mig också utläsa uppgivenhet från THJs sida. Där har Mogge och THJ något att arbeta med, vad som är vad ska jag låta vara osagt men som jag gått igenom i texten är det viktigt att en coach i ett sånt här läge är tydlig med rollerna gentemot förarna. Extra viktigt att peppa och pusha den som får dra det tyngre lasset, det motiga arbetet. Har det inte skett har THJ självklart rätt att vara kritisk, men ta det då direkt med coachen, det är min åsikt! Pajkastning mellan förare och landslagsledning, det har vi haft nog av senaste åren!

Jag hoppas detta var en engångsföreteelse, för jag gillar THJ som förare och jag gillar Morgan som coach. Detta är absolut ingen kritik mot någon av dem personligen utan om situationen som sådan. Möjligen är det kritik mot den som är medieansvarig i THJracing som lägger ut ordagrant vad Tomas sa. Vad en förare säger i besvikelse efter en match, det är inte alltid smart att lägga ut. Men det är min högst personliga åsikt.

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

 

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s