Uttagningen till kvalen klar! – del 2 | Speedway

Precis som jag misstänkte när namnen blev offentliga skulle det bli ramaskri kring uttagningen av Antonio till GP-kvalet. Men att reaktionen skulle bli kraftigare nu än när han åkte dit för rattfyllan, både i diverse forum men även i media, det hade jag nog inte förväntat mig. Att dessutom en kollega och konkurrent skulle reagera så starkt och så öppet, det hade jag absolut inte förväntat mig! Och på det sättet han gör det, Oliver Berntzon, det tycker jag faktiskt är barnsligt. läs här.

”– Jag tycker att det är förjävligt. Han ska ju inte köra en meter till. Hela speedwayvärlden ser honom som en alkoholist efter det här, dundrar Berntzon”

Vidare kan vi i artikeln läsa:

”– Värst är det med Lindbäck. Han är ju inte en förebild någon jävla stans. Sedan har Lindbäck och Lindgren gjort fem-sex säsonger vardera. Det kan väl vara läge att byta nu, speciellt efter det här, säger Berntzon.

– Jag var elva placeringar från att köra GP redan i år. Var med på lag-VM och nu får jag inte ens chansen att kvala. Jag tycker att det är åt helvete.

Har du fått någon förklaring?

– Han (Morgan Andersson) hade någon förklaring men jag lyssnade inte så noga ärligt talat, säger Berntzon.

Tycker du att det här gynnar svensk speedways framtid?

– Nej. Morgan hade någon utläggning om att han gick på resultaten i slutet av förra säsongen när jag hade en dipp, men det känns bara påhittat, säger Berntzon.”

vispen

Jag har full förståelse för att han är besviken. Jag har full förståelse för att det sticker i ögonen med tanken på Antonios situation. Jag håller inte med honom men jag förstår hur han känner och vad han tänker. Att hela speedwayvärlden ser Antonio som en alkoholist efter det här, det kan jag köpa att han säger, men att säga det till media!? Vad är vitsen med det? Ni vet att jag absolut inte försvara det Antonio har gjort men att säga att han inte ska köra en meter till, då funderar jag vad Vispen grundar det på?

Jag var elva placeringar från årets GP säsong säger han. Det kan ju låta bra, men det innebär att han i kvalfinalen var 13:e man med 4 inkörda poäng och hade endast 3 förare bakom sig. Han hade då också 3 andra svenskar framför sig. Dessutom åkte han egentligen ur redan med sin 9:e plats i semifinalen men tack vare skador på andra förare fick han flyttas upp till kvalfinalen (GP Challange). Var han då egentligen något vidare nära att vara GP-förare i år? Ska vi backa ett steg till? Han var inte ens nominerad till GP-kvalet förra året men när Antonio (ironiskt nog) blev skadad och inte kunde delta fick Vispen kliva in. Dags att lugna sig nu? Sänka garden och bli en aningen mer ödmjuk kanske?

Som sagt, jag förstår besvikelsen och jag tycker han är en fantastisk talang med framtiden för sig! Men det som gör det riktigt barnsligt, det som faktiskt får mig att tappa nästan all respekt för honom. Det är när han väljer att inte lyssna på Morgans förklaring, för att sedan gå ut och dundra på i media i stället. Han kanske kunde vädrat sina åsikter med Morgan direkt i stället, fört en konversation, fått en förklaring.

När man dessutom börjar kräva att man ska ha en plats framför andra för att de redan gjort 5-6 säsonger, då har man inte fattat mycket. Då är det dags att tänka om. Stänga munnen och bevisa på banan att ledningen gjort fel! Och med Vispens syn på Antonio och till viss del också Fredrik, då borde det väl inte vara jättesvårt att gå ut och köra 8:or runt dem, eller hur? För det är väl ändå så att man ska bevisa att man har i kvalet att göra och ledningen har nu faktiskt gått rakt av på resultaten.

Vispen var fantastiskt het första halvan förra året, men man kan inte bli uttagen idag, på resultat man presterade första halvan förra året, det fungerar inte så.! Det är elitidrott på världsnivå vi pratar om, ingen välgörenhet! Självklart ska ungdomen släppas fram och det gör den i Kim Nilsson och Linus Sundström, det var snarare de 2 Vispen slogs mot om den sista platsen och kanske skulle han haft en plats istället för en av dem, men där fanns ingen väl kritik att rikta!

Det enda han egentligen åstadkommit idag är att han sänkt sin status, kanske snackat sig bort från Lag-VM laget 2015. Han har dessutom satt en enorm press på sig själv inför mötena med Antonio i sommar, kan han hantera den? Kan han då bevisa på banan att det han säger stämmer, att Antonio inte borde köra en meter till och att Vispen skulle ha haft Antonios plats? Det återstår att se, men det är där på banan det avgörs om ledningen gjorde rätt eller fel.

Så Oliver, du är en fantastisk förare och talang. Du är dock bara 21 år gammal och har framtiden för dig. Bli ingen superdiva som sätter sig själv över alla andra. Möjligen att det kan accepteras när du har några VM-guld men du är inte där än. Det är helt rätt att vara vinnarskalle och självklart ska du vara besviken över att du inte fick en plats. Men att gå ut i media och snacka skit om både kollegor och landslagsledning, det gynnar dig inte på något sätt i din utveckling! Inte heller i respekten förarkollegorna kommer att visa dig på och runt banan blir bättre av detta.

Tänk om, tänk rätt och fokusera på speedwayen! Låt mig inte skriva fler inlägg likt detta om dig utan i stället få skriva positivt om det du gör på banan, det är så mycket roligare!

Som vanligt grymma bilder av Sandra Davidsson! Kika in hennes hemsida speedway-sasha.se för fler bilder och följ henne så klart på twitter @sasha_davy

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

 

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s