Speedway i Borås = verklighet?

Jag skrev ju här om veckan om möjligheter till speedway i Borås i framtiden. Idag var så första mötet. Ett möte för att kolla av intresset, informera och med en tanke att starta Saxarna Speedway som förening igen. Intresset var enormt stort och uppskattningsvis var det ca 50 pers på mötet idag. Det roligaste var att det var diverse folk med stor kunskap inom olika områden och mycket folk från olika städer i ”närheten”.

saxarna speedway logoNu kom man inte riktigt så långt som att starta föreningen Saxarna Speedway på dagens möte då frågor dök upp som möjligheten att starta som en grensektion i Borås MK eller att starta som en egen klubb. Borås MK hade faktiskt några representanter på mötet och de ska nu ha ett nytt styrelsemöte för att prata vidare i ämnet. Inom Saxarna Speedway tillsattes en arbetsgrupp med första mål att föra samtal med Borås MK. Om det leder till en undersektion till Borås MK eller en egen klubb återstår att se, faktum är dock att det var ett enhälligt ja till att Saxarna Speedway ska återuppstå i en eller annan form, riktigt roligt!

Om det blir i egen regi var min spontana känsla att Borås MK var mer negativt inställda till frågan. Vilket jag egentligen inte förstår då man inte på något sätt skulle vara en konkurrent alla fall. Men som sagt, på mötet var alla eniga om att Saxarna Speedway ska tillbaka på speedwaykartan!

Även speedwayklubben från Göteborg (kaparna?) fanns representerad med nyfikenhet då de tydligen haft klubben sedan -07 utan att få till en överenskommelse med kommunen om en ny bana. Dock har man tydligen varit arrangör av GP på Ullevi, hade jag faktiskt ingen aning om! Borås Tidning var där så publiciteten kring detta lär fortsätta. Folk som tidigare arbetat i olika speedwayföreningar men nu mer bor på här nere fanns på plats. En stor vilja finns med andra ord och mycket kompetent folk verkar vilja hjälpa till!

2015-04-22 14.08.33Närmaste uppgifterna blir sedan att prata med kommunen som äger marken där banan i första hand är tänkt att ligga. Det finns en greyhound-bana där idag och tanken är i så fall att utnyttja den arenan mer genom att kunna bygga en speedway-bana innanför, likt i England på vissa banor. Om dessa två går i lås återstår att se men eftersom kommunen äger marken och arenan utnyttjas ganska lite idag borde de vara intresserad av en arrendator till.

Det stora målet enligt Jocke är att vi inom 2-3 år ska kunna ha speedwayen åter i Borås på något sätt genom en körbar 500-bana. Ska man sedan satsa på ett serielag vilket jag förstår är målet kommer givetvis kravet på ungdomsverksamhet och därmed en 80-bana också. Att få plats med båda dessa innanför Greyhound-banan verkar dock inte vara något problem enligt kunniga i området!

Kalkylen för att bygga en godkänd speedwaybana ligger på ca 1 miljon kronor. Hur detta ska finansieras är idag inte klart eftersom inte ens föreningen finns än så länge. Men vad jag förstår finns en klar ”huvudsponsor” och sedan hoppas man på någon form av hjälp från kommunen och som jag skrev tidigare borde förutsättningarna finnas där. Det är ett projekt och det är i ett tidigt skede – målen verkar dock ganska tydliga!

Detta var min information angående mötet och mina åsikter utifrån det samma. Utgår från att mer info kommer på Saxarna Speedway på facebook inom en snar framtid, håll utkik där!

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s