Det handlar om att bestämma sig!

Måndag igen tänkte jag skriva, ingen aning om varför jag fick den känslan, det är ju onsdag! Och vad har då onsdagen handlat om kan man ju fråga sig? Självklart en massa arbete eftersom det är vanlig arbetsdag, inget konstigt med det. En märklig maskin idag som verkligen fick mig att tänka ordentligt! Ett ”hemmabygge”, en blandning av fler märken och med konstiga problem. En hel del tänkande helt enkelt!

Dessutom tror jag att jag druckit extremt dåligt under dagen då en lätt huvudvärk kom sig smygande på slutet hos kunden (eller så var det bara brända hjärnceller kanske?) :). Började köra hem och huvudvärken blev värre och värre, övergående mot illamående! Detta är ju inte ok kan jag tycka, jag skulle ju dessutom köra ett rehabpass på vägen hem. Om jag löste det bra eller dåligt, det vet jag inte. Men jag bestämde mig, jag skulle träna och huvudvärken skulle bort, punkt! Stannade och drack en massa vatten, tog två ipren (det brukar lösa min huvudvärk) och körde vidare.

2015-03-31 16.20.04-1Lagom till Göteborg började huvudet kännas skapligt men jag var ändå inne på att det var enklare att åka hem och lägga mig istället. Men sen tänkte jag, jag ska åka skidor nästa vinter! Jag har opererat knät av just den anledningen! Jag kan inte skita i rehab då, då kunde jag skitit i operationen också! Och sedan svängde jag av mot gymmet! Vad glad jag är att jag tog det valet! Dels släppte huvudvärken innan jag kommit in till gymmet och dels känns allt så mycket skönare i kroppen så här efteråt! Jag fortsätter att ”lasta på” vikter. Löjligt vad tungt det är med några kilon just nu, men ändå känner jag mig starkare och starkare för varje pass, nu när jag börjar känna styrka och inte bara minskad smärta! En skön känsla, men kollar man på vikterna inser man att vägen fortfarande är lång!

Att målet är så långt bort kan verkligen ta död på inspirationen för vem som helst! Därför är jag så glad att jag kan se mina framsteg och bli peppad, samtidigt som jag också får fin feedback från min sjukgymnast! Att ni dessutom är fler läsare som på olika sätt tagit kontakt med mig och berättat om hur min rehab har inspirerat er i er rehab, det gör mig enormt glad! Att man kan hjälpa andra också, det är alltid roligt! Har ni funderingar inför en liknande skada så hör gärna av er! Jag kan inte svara på allt, jag är varken sjukgymnast, ortoped eller läkare. Men jag har mina egna erfarenheter!

Grundrådet till alla er som inte hör av er men ändå funderar, det handlar bara om att bestämma sig! Sätta upp ett mål dit du ska nå! Några delmål, kolla resultatet med jämna mellanrum. Lägg märke till förbättringarna och förvänta dig bakslag. Jag hade bara hört från alla vilken pest och pina rehaben är, hur sjukt tråkig den är men ändå hur viktig den är. Då bestämde jag mig, jag ska göra vad som krävs för att bli bra! Jag var inställd på att det skulle bli det tråkigaste jag gjort och jag lovar er. Med de tankarna i huvudet har det varit svårt at bestämma sig ändå, men nu kan jag också säga att jag förväntade mig enormt mycket tråkigare träning på förhand och det i sig gör att rehaben går ganska enkelt ändå! Men hade jag inte bestämt mig, hade jag inte haft ett tydligt mål, då hade jag skippat många pass! Av trötthet, slöhet, ”kanske sjukdom” och så vidare!

Det handlar bara om att bestämma sig! Så enkelt men ändå så svårt! Det gäller allt i livet så kör hårt!

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

6 reaktioner på ”Det handlar om att bestämma sig!

 1. Väldigt skönt att få läsa om andras erfarenhet också! Det blir ju sällan som sjukgymnast och läkare beskriver det som! Dom förklarar teorin bra men praktiken har dom antagligen inte utfört på samma sätt som du gör nu:) jag tycker faktiskt det är kul och köra rehab just nu iaf! Haha

  Gilla

  • jo, rehab pro op är ganska roligt! Man blir ganska snabbt bättre och skadan ”försvinner” ganska mycket. Rehaben första 2-4 veckorna efter op är verkligen den tråkigaste träning du kan göra. Första 2 veckorna är det övningar 3ggr om dagen, varje dag… rörelseövningar i stort sett, men lika viktiga som allt det andra!

   Kämpa på oavsett när du väljer att operera dig. Ju bättre tränad du är innan op desto mer har du tillbaka i rehaben efter op! :)

   Kul som sagt att man kan inspirera genom att skriva om det man går igenom! :)

   Gilla

   • Var hos min vanliga sjukgymnast igår och han sa att även om jag tkr det tagit lång tid har jag återfått kontrollen och musklerna väldigt bra och snabbt, kul och höra sånt :) även han tyckte jag ska vänta till efter sommaren och då operera mig så de får det bli! Just sådana övningar är väl inte de roligaste men jag är så enveten så jag är ändå beredd på det, då hinner jag förbereda mig både psykiskt och fysiskt :)

    Gilla

   • absolut! låter som ett klokt val då! Oavsett om du skulle få op nu inom en månad drygt så skulle ju nya pjäxorna få vila nästa vinter så då kan man lika gärna lägga op när det passar dig bäst!

    Gilla

   • Ja dom måste ju de tyvärr! Kan ha skidåkningen som motivation när det blir alldeles för tråkigt och tungt med rehab! Haha

    Gillad av 1 person

   • kör på det du! :)

    Gilla

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s