Tankar inför SBPC i Esbjerg

Fredag kväll och jag sitter och funderar lite speedway. Vi är igång ordentligt med säsongen vilket jag nog sagt några gånger nu men det känns ändå oerhört roligt att speedwayen är igång och det händer saker varje vecka! Samtidigt så är det redan dags att avsluta säsongens första tävlingstyp. Det vissa vill kalla par-VM eller annars Speedway Best Pairs Cup (SBPC) som det officiella namnet är.

SBPC Esbjerg 2015

2 av 3 deltävlingar är körda och det har varit två tävlingar man sett fram mot! Kanske framför allt för att hela säsongen drogs igång med premiären och inte hade det hänt jättemycket i speedwayvärlden innan omgång 2 kördes heller. Nu står vi inför den 3:e och sista omgången, finalen, men spänningen infinner sig inte riktigt. Jag kan inte hjälpa det men hade jag inte varit speedway-nörd så hade jag nog ganska enkelt valt Gladiatorerna imårn kväll i stället. Nu konkurrerar man dessutom med Sveriges match i hockey-VM, en ganska obetydlig match mot Schweiz men det känns ändå mer spännande än SBPC kan jag tycka – tyvärr.

Ställningen hittills ser ut som följer:

1. Danmark 18 poäng
2. Ryssland 14 poäng
3. Polen 14 poäng
4. Australien 8 poäng
5. Sverige 6 poäng
6. Tyskland 4 poäng
7. USA 3 poäng
8. Lettland 1 poäng

Danmark kör nu finalen på hemmaplan och något annat än att de vinner den här tävlingen har jag svårt att se. Nog för att jag tror ryssarna blir farliga under kvällen och troligen står som segrare men jag tror ändå Danskarna knyter ihop det hela genom att bli 2:a imårn kväll. Det enda laget som möjligen kan vara med och peta i morgondagens tävling är Polen som jag ändå tror slutar 3:a.

USA är bortplockade och ersätts av GB samt att Tyskarna får ett wild card igen. Sverige står utan Jonsson och styrs fram av framförallt THJ och Ljung. 2 förare som blandar och ger ganska mycket men kör de båda som Elitserien i Tisdags tror jag ändå man tar Sverige till en fjärdeplats före GB med Tai som 5:a, Australien som 6:a och Tyskland kommer vara hjälplöst sist. Tar man över huvud taget mer än 1p / heat gör man det bra!

Men som sagt, det känns inte som att så mycket kan hända imårn. Sverige tar sig möjligtvis då förbi Australien i Totalen och om Danskarna underprestera å de grövsta skulle de kanske kunna tappa detta men jag har svårt att se det komma. Jag kommer självklart kolla för jag älskar speedway. Jag hoppas på mycket fin par-speedway (men jag lär bli besviken) och täta heat som ger en bra tävling även fast spänningen är borta.

Körschemat hittar ni som vanligt som bild här i början av posten eller så kan in ladda ner utskriftsvänlig PDF eller det absolut bästa, xlsx-filen med auto-summeringar, hos Speedwaynyheter.se!

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s