Speedwaypropaganda

Med lite distans till gårdagens GP i Tampere, Finnland så måste jag väl skriva lite om tävlingen. Precis som jag skrev inför tävlingen så var risken enormt stor för start och sedan ett pärlband av förare hela vägen in i mål och jag kan väl inte säga annat där än att jag fick rätt, tyvärr! Dock var det väl inget högt odds på att tävlingen skulle bli tråkig vilket jag kom tillbaka till ett par gånger inför tävligen också.

2015-04-22 14.08.42Men nu är den riktiga premiären körd och Nicki vann före Tai och riktigt förvånande men roligt så hade vi AJ på en 3:e plats! Jag fick med en av mina 4 förare till final vilket inte kan ses som godkänt men jag tycker ändå jag hade skaplig analys av tävlingen före men valde sedan fel förare. En som överraskade positivt på mig var KK som visade fin fart igår, samtidigt som jag blir förvånad över hur ojämna många förare är, som till exempel Iversen. Greg var jag osäker på inför tävlingen och han började riktigt svagt. För övrigt, vad hade karln på sig? Knallgrön var han och inget som matchade varken teamet eller kapellen på cyklarna, nej det såg bara konstigt ut! Gå tillbaka till dina färger Greg :)

Bortsett från detta lyckades BSI återigen med konststycket att förstöra en speedway-tävling å de grövsta och intresset för sporten lär inte bli större när man bygger så dåliga banor! Nu är jag en förespråkare av temporära banor i städerna då de har så mycket större potential till att göra ett grymt arrangemang och en mycket bättre hel helg för de som reser dit. Alla är inte som oss riktigt inbitna som åker bara för speedwayen. Men man häller ju en massa vatten på kritikernas kvarn när man nu åter igen misslyckas att bygga en bra och säker tillfällig bana.

Sen kan man väl fråga sig om Tampere är en bra stad att köra ett GP i men för er som är kritiska till ”arena-speedway”, ni måste ändå tänka på att man sålde slut 55 000 biljetter i Warszawa, det kunde ha blivit århundradets tävling! Nästa vecka kör man i Prag på en permanent bana och jag kan utlova näst intill lika tråkig speedway där, förhoppningsvis bara något säkrare. Temporära banor kan de bygga och det kan bli fantastisk speedway på dem också, men det är lätt att minnas de misslyckade banorna och jag tycker inte det blir riktigt rättvist. Jag personligen håller nu tummarna för att resten av säsongens uppbyggda banor levererar bra speedway så att vi istället kan diskutera det verkliga fördelarna med just arena-speedway! Stämningen, känslan, trycket och allt runt omkring som blir så mycket större och roligare!

Skärmklipp 2015-05-17 18.59.00

Just nu kan vi dock bara konstatera, BSI bjuder upp till propagandaspeedway, för dem som vill att publiken ska försvinna och intresset för sporten ska dö ut. Det är enormt tråkigt att säga men så är det. Hade Sverige spelat hockey-VM igår, då hade jag stängt av speedwayen och kollat hockey i stället, så tråkigt var det faktiskt! Det mest positiva igår var väl annars att man hade en skrik-rosa traktor som sladdade banan, alltid något att titta på.. men vi missade oftast den med för då passade TV10 på att köra lite reklam, så inte ens den fick vi glädja oss åt! ;)

Simon Nyman –| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s