Redan dags för nästa GP – körschema

Det är en ett märkligt schema för årets GP-kalender. 3 veckor mellan första (som inte ska räknas) och det andra, för att sedan köra 3:e direkt veckan efter och på det kör man sen uppehåll för lag-VM direkt också, Mycket märkligt! Vad hände med GP varannan helg liksom?

Men nu är det som det är och imårn ska vi köra i Prag. Vi började året med enorma förväntningar och fick ett praktfjasko. Vi följde upp det med låga förväntningar och blev ändå besvikna! Nu kommer vi till årets första permanenta bana. Normalt sett är förväntningarna låga även inför Prags GP, det brukar inte vara någon vidare speedway. Men frågan är om vi har för höga förväntningar just i år bara för att inledningen varit så fiaskoartad? Eller är förväntningarna på ett GP så låga nu att Prag kommer hyllas som ett riktigt bra GP på lördag kväll bara för att ingen har någon förväntning över huvud taget?

Det ända vi kan vara säkra på, det är att vi vet svaret imårn kväll vid ca 22! Fram till dess kan jag presentera körschema för morgondagen och precis som vanligt hittar ni även de nedladdningsbara filerna hos speedwaynyheter.se

SGP Prague 2015 - for print SGP Prague 2015

20150522_133438917_iOSSå hur går det då imårn? Jag känner mig inte speciellt motiverad att ens försöka spekulera. Nicki ser ruskigt het ut just nu och faktiskt till och med positiv med glimten i ögat i intervjuer. Så pass mycket att jag för en stund i Tisdags tyckte mig gilla honom. Det tog emot att erkänna men samtidigt, jag har inget ont mot honom som person, bara ogillar honom som förare. Men med den stora speedway han presterade i tisdags och som sagt, den intervjun han gjorde efteråt. Fortsätter han så kommer jag inte ha något emot honom framöver! Beter man sig bra ska man ha respekt tillbaka, inget konstigare än så.

Tai såg också riktigt het ut i Lördags och kommer troligen fortsätta på samma sätt. Jonsson tog sig överraskande till final och en 3:e plats utan att egentligen imponera något på hela kvällen. Jonasson kommer köra skadad och frågan är hur bra det kommer gå, får hoppas på en hal och slät bana för hans del så att vänsterbenet används så lite som möjligt. Greg var ungefär lika ojämn som jag förväntade mig men som jag också skrev, han kan vara hur dålig som helst men han tar sig ändå nästan alltid till semi och väl där är han ofta i final också.  Jepsen Jensen är absolut en man för topp 8 när året är slut, visar hög nivå och kommer nog nå några finaler i år. Iversen är väldigt upp och ner fortfarande lika som KK och alla australiensare. Hampel kör stabilt och fint och i lördags presterade han även på en dålig bana vilket är mer ovanligt, han fortsätter nog att vara farlig Körde förvisso kasst i prag i fjol men han fjolår är å andra sidan inte mycket att kolla på! Zagar trodde jag på mer inför förra GP:t, mina förväntningar på honom har sjunkit en del nu, var förvisso i final i fjol dock.

Ja, alla är inte nämnda men jag har genom stycket ovan resonerat mig fram, för er, till följande final 4:a i ordning.

 1. Tai
 2. Nicki
 3. Hampel
 4. Jepsen Jensen

Tai tog mest poäng senast, vann i Prag i fjol och är nog ruskigt sugen på att knäppa Nicki på näsan. Därav håller jag honom före Nicki. Hur ser era tips ut? Lag-VM laget borde tas ut snart också, vilka 4 förare tror ni får chansen att köra?

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

5 reaktioner på ”Redan dags för nästa GP – körschema

 1. Jag blir nyfiken på ditt inträde för speedway.. Har du alltid varit så här engagerad eller när tog det fart? Och vad är det med just speedway som fått dig att fastna?
  För mig som inte är uppväxt i ett län med ett lag som synts och hörts i media, så har speedway varit en ganska osynlig sport..

  Gilla

  • Det började nog när min bästa vän började köra speedway när vi var yngre och i takt med hans framgångar har man hängt med och intresset har växt!

   Tyvärr är speedway en ganska osynlig sport utanför ”speedway-städer” och det är lite det jag vill vara en del av att förändra! Det är en härlig sport, korta tighta intensiva heat, man mot man under ca 1 minut. Målgång, nytt heat! Det händer något hela tiden!

   Gilla

 2. Slänger väl in en rad då!

  1. Woffinden
  2. Hancock
  3. Pedersen
  4. Doyle

  Tack för schysst läsning! Har följt bloggen till och från nu i ett år eller så och kände att det var dags att åtminstone kommentera med en finalfyra. Fortsätt att leverera så jag har något att se fram emot när man får en lucka över. :)

  Gillad av 1 person

  • Tack för fin kommentar och intressant tips med Doyl i en final! Kör han dom i första SBPC är han given i en final men har inte sett den åkningen av honom efter det… Vore kul om han gick dit!

   Tack för fina ord för övrigt, det värmer alltid! Fortsätter du med nån kommentar eller delning ibland så lovar jag fortsätta leverera också! 😂👍🏼

   Ha det grymt!!

   Gilla

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s