Har GPt i Prag någonsin vart bra?

Jag har varit i Prag ett par gånger och aldrig har jag varit speciellt imponerad av speedwayen. Nog för at jag gillar stan och därmed GPt i Prag på ett sätt men som sagt, bra speedway, det har dem nog aldrig bjudit på. Fram till nu!

20150522_133438917_iOSFör ikväll körde vi ju ett GP i Prag igen och jag måste säga det, det var underhållande! Det bjöd på lite omkörningar, en del täta heat och så vidare. Äntligen än bra tävling kan man säga! Men sen tänker jag ett steg till. Var det bra för att det var bra speedway på riktigt, eller var det bra bara för att de 2(?) första GPna varit så bedrövligt dåliga? Har det påverkat förväntningarna till de lägsta jag någonsin haft inför ett GP och därför nu blev positiv till en egentligen ganska tråkig tävling?

Jag tror faktiskt mer på det andra alternativet för med handen på hjärtat, det var inte många omkörningar ikväll heller. Men visst, det var några riktigt bra heat. Men de flesta var ändå avgjorda efter första böj. Roligt ikväll var att startbanorna var ganska jämna sätt över hela kvällen! I början var det bana 2 och framförallt 4 som gällde, för att sedan styra över mer mot bana 1 och i slutet kom även bana 3 upp sig en del. Det fanns en ovisshet inför varje heat vilket skapade en liten spänning i sig.

Annars är det fortfarande en del förare som är väldigt mycket upp och ner och presterar enormt bra i ett heat för att vara långt efter i nästa. Greg visade gryende form men inte riktigt där än men han kommer absolut blanda sig i finalerna ganska snart igen! Mitt tips på 4 finalförare satt till 3 av 4 om än en del placeringar blev omkastade. Jag prickade dock in Tai som vinnare och det gav även en liten slant tillbaka! Kul när man inte är helt ute och cyklar i tipset!

Skärmklipp 2015-05-23 22.35.59

Tai går nu till ett 6 veckors GP-uppehåll med en VM-ledning i bagaget och han visar verkligen att han ligger på en enormt hög nivå. Han ser mycket bättre ut i år än vad han gjorde förra året och jag skulle inte gråta om han blir världsmästare igen redan i höst! Men det är långt kvar av säsongen och många förare som kommer vilja blanda sig i det hela men ser man hittills på säsongen är det Tai och Nicki som håller en liten klass för sig och efter dem kommer ett koppel på 3-5 förare som är riktigt bra men ändå inte riktigt på Nickis och Tais nivå.

Nu släpper vi GP för ett tag och börjar rikta in oss mot lag-VM som startar om ett par veckor, ska bli roligt att se hur lagen formeras och sedan också hur det går såklart! Hoppas verkligen alla lagen kan ställa upp med bästa manskapet så att det får avgöras på ett värdigt sätt med alla de bästa förarna/lagen på plats!

Nu ska jag ta och somna in till Eurovision och kanske vakna till lagom till omröstningen, heja Måns!

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s