Är all publicitet bra?

I höstas hände det en hel del negativt inom speedwayen. Jag hoppades att året skulle bli bättre men faktum är att jag tycker det är lika mycket skit som händer och som skrivs även i år. Inte ens klubbarna kan hålla sig till överenskommelser som samma klubbar tagit i hand på bara några månader tidigare vilket faktiskt rent ut sagt är tragiskt! Allt detta fick mig att tänka på ett inlägg jag skrev i höstas. En del tankar att fundera kring helt enkelt. Det kommer här under!


 

Många klagar över allt negativt som händer kring speedwayen, allt negativt som skrivs. Man anser att det förstör för sporten.

Jag har fått min beskärda del av klagomålen då jag ganska tydligt har belyst en hel del olika ”skandaler” inom speedwayen i år. Det har varit doping, fylla, walk over och förare som vägrat köra i landslaget etc. Jag har dessutom nu senast tydligt tagit parti i bråket mellan Ando och Antonio, något som Ando fortfarande inte ens vill kalla för ett bråk (läs om det här och här).

140623-2301Som jag sagt förr så är jag statistik-nörd. Jag har ingen stor blogg men jag har i snitt ca 2000 läsare / vecka. I det sammanhanget är det förvisso ganska få som klagat över att jag skriver negativt. Men faktum är att jag också skrivit positiva inlägg. Dessa inlägg har extremt få läsare och absolut inga reaktioner alls, detta går att utläsa bara på min lilla sida.

Vissa säger att all publicitet är bra publicitet medan andra säger att allt negativt bara skadar speedwayen som sport! Jag vet inte om allt negativt som hänt i år gynnar speedwayen på sikt, dock kan jag räkna ut ganska snabbt, med stöd av statistiken från min blogg, att allt negativt som händer skapar publicitet som får folk att läsa mer om speedway just nu. Folk som troligen inte hade läst om speedway annars. Och vem vet om inte Andos bråk med Antonio kommer dra mer folk till arenan på tisdag – tragiskt nog! Jag funderar till och med själv på att ta ledigt för att åka upp!

Faktum är alltså att vi läser det negativa före de positiva. Det negativa skapar reaktioner som får folk att prata mer om det som skrivs. Vi har fler stora medier som konkurrerar med varandra om läsare. Att skriva en kort artikel om att ”Rospiggarna slog ut Smederna” eller en artikel om ”Speedwaystjärna i bråk med förbundskapten på twitter”, vilken artikel skulle du läsa först? Vilken artikel skulle du prata mest om efteråt? Varför skrivs det mest negativt om vår sport just nu?

Allt negativt som händer just nu skapar faktiskt ett större intresse och ett engagemang kring vår sport, på gott och ont. Får vi sedan en ny Tony R kanske intresset blir så stort igen att media väljer att även skriva positiva saker.

Vill ni själva påverka publiciteten speedwayen får så ska ni helt enkelt börja med er själva Hur agerar ni på nätet? Gilla, kommentera och dela alla ”positiva” artiklar ni läser, allt det vanliga. Visa för analytikern på varje sida att ni läser och interagerar mer i det positiva än i det negativa. Just nu är det så extremt tydligt tvärt om och så länge ni läsare inte gör någon skillnad får vi heller ingen skillnad i vad som skrivs. Vi som skriver väljer ju ämnen som intresserar och engagerar flest läsare, inget konstigare än så!

Förändring startar alltså med dig! Just nu får vi dock vara glada för den publicitet vi får och jag skulle därför ändå instämma: -All publicitet ÄR bra publicitet!

sn-vägg

Simon Nyman – Sharing is Caring

 

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s