Vilka styr Sverige egentligen?

Satt i bilen några timmar idag och slog på partiledardebatten. Tycker det kan vara ganska intressant att lyssna på vad de debatterar om men idag blev jag mer bedrövad. En partiledare håller ett anförande, i replikskiftet efter blir han/hon ifrågasatt på ex antal punkter, var på den förstnämnde svarar på frågor som inte ställdes och dessutom med motfrågor, därpå svarar motparten på ytterligare andra frågor än vad som nu ställts och sedan är replikskiftet slut.

2015-04-22 14.08.33Alltså, dessa människor styr Sverige men de kan inte ens föregå med gott exempel i hur man för en debatt? Eller jo, de respekterar talmannen nu mer och tiderna de får på sig i replikskiftena respekteras (nästan). Det är ju alltid något, men sen då? Det är ju sandlådenivå över det hela, och de från alla parter! Hur ska jag kunna få förtroende för någon av dem? Den som ändå skötte sig bäst måste jag nästan säga, det var Jimmie Åkesson. Inte för att jag håller med honom i sak speciellt ofta men han kan debattera, det ska han ha all heder för. Till och med så bra att man kommer på sig själv med att tro på det han säger lite väl mycket ibland men det tyder ändå på hans skicklighet som politiker, något de andra saknar.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Alla partier skulle vinna mycket på att lära lite av SD, att ta dem på allvar och att diskutera politik med dem. Skulle man ta SDs största sakfrågor och på allvar diskutera dem i stället för att nonchalera dem, då skulle man också avväpna SD och deras kraftigaste vapen. I stället fortsätter man ignorera dem, man fortsätter att på alla sätt ta avstånd från dem. Så långt att man till och med vill ge IS-krigare en fristad att komma till Sverige och få gratis boende och arbete, bara för att göra tvärt mot vad SD tycker. När ska de fatta att detta bara får SD att växa mer och mer för varje dag som går?

I stället får vi höra Åkesson berätta om Sossarnas bakgrund och i sin tur Löfvens svar där han berättar om nazi-kopplingarna SD har och på det en Miljöpartist som inte ens kan ta i hand efter avslutat replikskifte. Hur olika man än tycker kan man väl ha hedern kvar och föregå med gott exempel? Om inte ens vår vice statsminister kan det, hur ska då Sverige i övrigt kunna bli ett mer accepterande samhälle?

Politik kan vara väldigt intressant men idag hade det varit mer givande att höra 2 treåringar bråka om vem som hade sönder vems sandslott först och vem av dem som därför var dummast. Och dessa människor styr Sverige! Inte konstigt att det går utför!

Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s