Final på flera sätt!

Imårn är det en stor dag, en dag av finaler! Det jag syftar på är kanske framförallt finalen i lag-vm i speedway och till den har jag och speedwaynyheter självklart ett körschema, precis som vanligt, ni kan rutinerna. Jag presenterar en bild, speedwaynyheter.se får ta hand om den klockrena xlsx-filen samt den utskriftvänliga pdf:en.

SWC Race Off Vojens 2015

Inte nog med att det är lag-vm final imårn, det är också min final i blogg 100 utmaningen! Eller ja, eftersom jag publicerar det här inlägget mitt i natten innebär det troligen för de flesta av er att allt detta sker idag (lördag den 13:e juni 2015). Själva blogg 100 utmaningen och finalen på det hela, det sitter jag troligen och filar på när ni läser den här bloggen och således återkommer jag med mitt sista inlägg där senare. Vill bara poängtera, blogg 100-utmaningen tar slut men det betyder inte att jag slutar blogga! Bara att jag inte nödvändigtvis kommer att göra det varje dag, det blir mer som vanligt igen! Hur tycker ni att jag har skött mig?

Men åter till Speedwayen och finalen som ska avgöras i Vojens imorgon kväll. Jag kikade in yr.no för att se vädret i Vojens och med de bilderna på näthinnan har jag svårt att ens tro att det blir speedway imårn. Ösregn och åska visar dem i skrivande stund och det brukar inte gå hand i hand med speedway. Jag antar att söndag är reservdag i fall det skulle bli så illa! Bortsett från vädret så ska tävlingen ändå avgöras, även om vädret inte tillåter det just imårn, det återstår ju att se. Och när tävlingen ska avgöras funderar jag kort och gott på hur det kommer att gå. Mina tips hittills har varit ganska bra men inte helt klockrena. Jag bytte plats på 1:an och 2:an i både event 1 och event 2 även om jag sedan prickade helt rätt i race off. Förvånande för egen del är att Australien slog ut GB på deras hemmaplan i Kings Lynn, England i event 2. Att Sverige gick direkt till final var en skräll på förhand men mot ett Polen med 3 förare hade det varit riktigt uselt att inte lyckas med det. Gårdagens race off prickade jag in helt även om jag var imponerad över det motstånd Woffin… jag menar GB bjöd på mot Polen.

Så hur slutar då morgondagens final? Självklart hoppas jag innerligt på Sverige och presterar samtliga 4 förare på toppen av sin förmåga så kan de absolut ta guld, chansen till det är dock relativt liten. I stället tror jag vi kommer få se 2 separata tävlingar i finalen där Danmark och Polen (som vanligt) gör upp om Guldet medan Sverige kommer kämpa mot Australien om en bronspeng. Danmark är normalt starka, väldigt starka, men Nicki har svajat lite i formen på slutet och Iversen har vi inte mycket koll på just nu. Kung ena dagen för att vara bottenskrap den andra, enormt ojämn  just nu. Polen kommer till start med ett ungt, bra och hungrigt lag och kör dem som i race off igår så tror jag faktiskt de knäpper danskarna på näsan och plockar hem guldet.

Sverige kommer troligen få rikta in sig på att slå Australien i kampen om 3:e platsen! Den andra matchen i matchen. 

Ryssarna sabbade ju förövrigt en tävling igår och så många som 7 förare har blivit avstängda av FIM efter detta. Jag efterfrågade det igår (trodde aldrig nått skulle ske) men så redan                                                                                          idag kom beslutet, även om straffet bara innebär avstängning till efter söndagens matcher i Polen, vilket jag tycker är alldeles för kort, så har ändå förarna fått ett straff, en markering att så här håller vi inte på! Bra agerande av FIM, om än en lite mjäkigt!

Nu ska jag sova så jag orkar upp imrån! Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s