Kort blogg mitt i semestern inför GP:t i Cardiff

Ja, det kom en semester, en välbehövlig sådan och bloggandet har fått halka åt sidan lite. Men var inte oroliga, jag har fått höra så mycket fina ord om att jag skriver bra och det har verkligen inspirerat mig till att fortsätta skriva! Just nu har jag dock semester som sagt och är iväg med Charlie, så skrivandet får inte mycket plats, men jag kände ändå att jag vill hålla en tradition och det är att skriva inför större Speedway-event och dela med mig av körschemat, så även ikväll!

SGP Cardiff 2015 for print

SGP Cardiff 2015

Ni hittar självklart det nedladdningsbara materialet, precis som vanligt, hos speedwaynyheter.se

Med körschemat presenterat ser vi att Kildemand som första reserv tar Hampels plats och att Cook har fått Wild Card. Kaprszak som har varit HELT ur form, alla fall i Sverige kör första heatet och jag förväntar mig faktiskt ingenting av honom. Nicke däremot ska bli intressant att se. Att han är i högform råder det inga tvivel om, men hur han bli mottagen av publiken, det är nästan mer intressant! I heat 13 nöter han Greg och även det är ett heat att se fram emot när Nicki nu sjunkit så lågt att han dessutom anmält Greg, mer om det i en annan blogg i framtiden kanske!

Tai är väl annars den föraren som är i helt klart bäst form! Jag tycker nog faktiskt att han är bättre nu än när han blev världsmästare för 2 år sedan! Det som möjligen kan påverka hans tävling negativt är allt han gör runt omkring just i Cardiff och då inte minst hans cykling till arenan och insamlingen till barnsjukhuset! Lägg där till tävlingens stora affischnamn och hans egen vilja att prestera inför hemmapubliken, det skulle kunna bli pannkaka av allt ihop! Men just nu tror jag att allt detta bara gör Tai ännu bättre! Redan i heat 5 möter han Nicki, Tai i röd och Nicki i blå, blir intressant att se!

I övrigt känns det som att Kildemand kan slåss om en pallplats med den form han visat på slutet och han är för tävlingens skull en fullgod ersättare för Hampel. Hoppas dock Hampel tillfrisknar snabbt och kan komma tillbaka innan året är slut! För Svensk del har jag ingen aning om vad jag tror. AJ har varit ganska svag i år men presterat bättre internationellt och kan inte räknas bort från semi och därmed inte heller en finalplats. THJ borde passa finfint på en sån här bana men har inte alls fått det att stämma hittills i år med skador som stört. Ska han äntligen få visa i ett GP vad han kan göra?

Zagar är som vanligt en outsider som ligger och lurar i vassen. Greg kan man aldrig räkna bort och Iversen har sett bättre och bättre ut även om jag fortfarande inte tycker han är åter i sin gamla form efter skadan, fortfarande lite för ojämn men har han sin kväll kan han absolut blanda sig i det hela! Sen måste man väl nämna Harris som gjort ett mycket bättre år än på länge och är väl den enda britt om jag minns rätt, som har vunnit i Cardiff! Vad kan han göra imårn kväll?

Nu finns det förare som inte är nämnda än, och de kan säkert slåss om en semi dem med, det känns väldigt öppet bakom Nicki och Tai faktiskt och jag tror vi kan få se en riktigt rolig och spännande tävling. Ska jag försöka tippa något blir det såhär:

  1. Tai
  2. Nicki
  3. Kildemand
  4. Greg

Men som sagt, det finns många som kommer slåss om dessa platser! Observera nu att tävlingen börjar redan kl 18:00 imårn kväll vilket är jättemärkligt, 17:00 lokal tid. Men så har det varit i Cardiff några år nu och vad jag vet är det den enda tävlingen som inte körs 19:00 lokal tid, fråga mig inte varför men så är det. 18:00 svensk tid imårn alltså, bara att bänka sig!

Må väl! // Simon Nyman —| Sharing is Caring |—

 

En reaktion på ”Kort blogg mitt i semestern inför GP:t i Cardiff

  1. Förra året blev nicki utbuad redan på presentationen så hela arenan skakade

    Gillad av 1 person

Vad tycker du? Dela gärna dina tankar här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s